Ahojte, trápi niekoho alergia na farbu na vlasy? Kaderníčky mi nevedia pomôcť lebo nepoužívajú takéto farby v našlm okolí alebo kvôli 1 osobe sa s tým trápiť nebudú. No ja mám silnú reakciu a už nemám odvahu riskovať. Našli ste nejakú alternatívu alebo vaša kaderníčka? Viete mi prosím poradiť? Ďakujem
@ema229 Ahoj 🙂 mna trapi alergia na farbu. Raz som mala taku reakciu, ze sa mi hned po nafarbeni vytvorili mokvajuce krvave kolesa na hlave, proste otras. Som rada,ze som neskoncila plesata 🙂. Ja som zistila,ze alergiu nemam len vtedy, ked sa mi farba nedotyka pokozky. To znamena nafarbit tak 1-2cm od pokozky hlavy, ale samozrejme nie nejaku blond, to by blbo vyzeralo. Jedine potom ombre skusit alebo bayalage. Vela alergikov uziva farbu logona alebo hennu, no musis si to oskusat, lebo niektori aj napriek tomu mali alergicku reakciu. U teba sa to ako prejavilo?
@lubkovaandrejka mňa strašne dlho svrbela hlava ale mne to nedoplo že z farby. Až kým ma tak svrbela hlava že som to už nevedela vydržať a potom mi doplo. Teraz ako som si nafarbila tak ma nesvrbela ale na pár min mi vyšli biele fľaky na ruke a červená som bola ako rak. Takže viac nemôžem riskovať.
@ema229 chapem, radsej neriskuj, lebo ked si pozries na nete, ako to moze pri alergii dopadnut, tak to je ozaj hroza. Skus tu hennu pozriet 🙂 na nete mas velky vyber.
dá sa objednať hypoalergénna farba a v kaderníctve ti nafarbia s tvojou vlastnou farbou
@ema229 a musíš si farbit vlasy? Máš šediny, alebo prečo? Ja keby mám alergiu tak neriskujem absolútne žiadnu farbu. Ja keď som bola v nemocnici na koznom, bola tam so mnou jedna baba, ktoru mi dali na izbu, tá mala reakciu takú, že hlavu mala ako balón, oči jej nebolo ani vidno a až po týždni som videla ako vlastne naozaj vyzerá. Dokonca jej vypadali zo spodu hlavy vlasy. Ak to chceš riskovať, kľudne farby skúšaj, ale ako som videla toto aj ja som mala rešpekt si vôbec nafarbit vlasy, pritom viem že alergiu nemám.
@ema229 henu si neskúšala? Nemám alergiu, ale je to prírodná farba.