Kazdy rok v zime mam ten isty problem ( ano snazim sa nosit rukavice aj si kremovat ruky, aj menej umyvat), ale moje ruky su uplna katastrofa, cele cervene, suche, na hankach mi praskaju do krvi každy rok. Skusam na striedacku kadeco, prosim dajte tip na nieco super.
neviem ci pomoze ale moje decka takto mavaju a kazdy krem ich vtedy stipe. jedine co pomoze je natriet na tie miesta infadolan a ten jediny ich nestipe. je mastny takze to je nevyhoda. postupne ked sa to dostane do nekrvaveho stavu prejdeme na bezne nemastiace kremy. asi si hladaj take kremy ktore nemaju na zimu zlozku v sebe s vodou.
Ja pouzivam la roche cicaplast
https://www.drmax.sk/imunoglukan-p4h-lotion-x28274
Jednoznačne tento Imunoglukan. Mala som ruky v takom stave, že ma štípal aj Dermo-chlorophyl (v rezných a pooperačných ranách neštípe). Imunoglukan to dal za pár dní do poriadku. Toto mlieko sa ľahko rozotiera, takže si to pri aplikácii človek mechanicky nezhorší.
Flexitol
Modra inulona.
Jednoznacne modra indulona, mavam toto pravidelne, napr aj od zimy, prave na zaciatku korony naposledy to bolo, odporucili mi tu indulonu. Neskutocne stipave, cervene, vysusene ruky - zhorsilo sa mi to dezinfekciami (vtedy fakt kadeco striekali kadekde ak si pamatate na ruky). Cize indulona a potom este lidl ma taky sos krem, vyzera to ako vazelina ked sa to vytlaci, tak predpokladam, ze aj to by bolo. Hlavne nech je to mastne, olejove, nie vodove.
@1mina kyselina mliecna.my mame od koznej
Garnier regeneračný krém na ruky(červený)
Ja mam uplne rovnaky problem kazdu zimu. Vyskusala som takmer vsetko z tu uz vymenovanych a nepomohlo mi nic. Raz som v zufalstve skusila Advantan, ktory mal moj syn predpisany od koznej na ekzem. To jedine mi pomohlo, ale nechcela som sa s tym mazat kazdy den. Je to kortikosteroid a je na predpis, takze opatrne.
Bioderma atoderm mains& ongles.” Vyzivny krem na kazdodennu starostlivost o pokozku ruk a nechtov. Upokojuje pnutie pokozky pri castom umyvani, obzvlast v zimnom obdobi. Posilnuje a spevnuje nechty. Rychlo sa vstrebava a nezanechava mastny film.” Ja som velmi spokojna, okamzita pomoc a ulava a ruky neostanu mastne.
U nás linola a cicaplast. Prostredná dcéra na s tým neskutočný problém
Krem s kyselinou mliečnou z lekárne, je aj volnopredajny
@1mina máme na predpis Oilatum , majú celú radu od mydla, sprchacov, atď. Plus Excipial,aj bez predpisu. Ale u nás je to kombo s ekzémom,kde už iba oleje apod.nefunguju
@kubkovamama prosim vas a excipial ste zohnali ? Ja som ho.medavno pytala v lekarni a povedala mi ze uz davno je vypadok
@1mina no mám ešte 2 fľaše, takže neviem momentálnu situáciu v lekárňach, ale určite sa vráti, teraz má veľa liečiv výpadky
@deadlylucy kozmeticka vazelina je ropny derivat, ano. Ale vycisteny od skodlivych latok.
Ja som mala ten isty problem, dva roky som chodila do prace s prstami v obvazoch. Vazelina mi ich vyliecila.
Teraz pouzivam modru indulonu.
Masť s propolisom priamo od vcelara
Mne najlepsie urobila cista neparfumovana vazelina.Vsetkonostatne ma stipalo.
📌