Ideme na dovolenku do Egypta a zaujímalo by ma, ako sa chrániť. Mám doma spf50, mám ho používať celú dobu, čo tam budem alebo potom môžem prejsť na nejaký slabší?
Zalezi ci chces byt bleda ako prides, alebo opalena v tom pripade urcite nizsi faktor 20tku/15tku
Tak ja som tmavaej pleti ak by som sidala 50 tak ma neopalu vobec...neviem ci by ma s 30 tkou chytilo nana 15stka je vela
Ja buď bez faktoru- alebo max 6 spf. Som tmavokožec. Muž 30 na prvé dni, potom 15.
Vsak zalezi, aku mas plet. Ja pouzivam 50 a 30 a ani sa uz cielene neopalujem. Som bielokoza, spalit sa nechcem, navyse sa damam, co to prehanaju, aj o dost zvyraznuju vrasky, nepaci sa mi to.
Jednoznačne ich 50. Na nasu 50 ma vzdy spalilo
My sme celá rodina bledá, takže u nás jedine 50 +tričká aj na kúpanie. Aj z Egypta sme sa vrátili, ako keby sme boli v Tatrách 😅. Ale teda ja sa cielene neopalujem a zo srandy hovorím, akú máme celá rodina peknú a zdravo bielu pokožku 😅
Záleží od toho, či sa chceš chrániť, alebo spáliť. Ak chrániť, tak 50-ka celoročne a všade. Ak spáliť... a privodiť si kadejaké neduhy + ako bonus predčasné starnutie, tak v pohode aj tú spomínanú 6-ku faktor 😉
Jaj zeny,to je taka blbost ze cez vyssi faktor neopaluje 🙈 bola som v Egypte 2x,som tmavokozec,ale tu 100vku som pouzivala cely cas pobytu.netuzim po spaleni,ani po vyrazkach.vzdy som prisla domov pekne opalena
OMG ja som tmava a do tmava ma opali a neviem ake kremy pod 50+ su🤷🏽♀️ nechcem vyzerat na 80 v 50tke… a faktor chrani pred spalenim a starnutim nie pred opalovanim ako takym… ked je uv 11 tak ta spali aj s 50tkou proste…to su uplne zakladne znalosti ale tak kazdy podla svojho gusta
@simona92101 Existuje SPF 100?
Samozrejme,kupujem vzdy v lekarni bud Eucerin alebo Biodermu,hlavne do takychto destinacii.treba ratat s vyssou cenou.
@simona92101 Tak to je pre mňa novinka, o tak vysokom SPF počujem prvýkrát. Ďakujem 🙂
Však jasné že 50... načo menší
Za malo,aj detom vzdy na zaciatku leta davam 100vku,neskor ked chytia uz hnedy nadych,tak ideme na 50tku.slnko je silne,zihlavka vie pekne zneprijemnit dovolenku.
@simona92101
dakujem za info 🙂 o 100vke citam tiez prvy krat.
@simona92101 Díky moc, akurát googlim a fakt existuje, to som prekvapená 😃
Ja pouzivam 50tky stale, vsade... k tomu velky klobuk ak fakt niekde skvari slnko, lebo mne nos a ramena hned horia. A hneda som vzdy pri mori aj s 50tkou. TOtalne hneda. PRedtym odporucam sa trosku doopalovat doma... aspon sem tam.. 🙂) Ale inak podla farby opalenia nas aj domorodci poznaju :D vzdy vedia kto je novy, podla odtiena bielej, cervenej :DDD
Jednoznačne 50tku...
@maribell trosku si netrafila, ak si myslela ze ste sa vratili bieli, ved na horach som opalena hned prvy den 😃 tam opaluje rychlo
Úplne najlepší, by bol skafander, ten ochráni nie len pred slnečným, ale aj pred kozmickým žiarením.
@babulkomale Opáliť sa, je po selfíčkach na FB a iných soc. sieťach, na dovolenke to najdôležitejšie, aby o tom všetci vedeli.
Spf50 používam celoročne tu na sk...ak nechcete po 40-50 roku mať pigmentove škvrny, vrásky a melanóm kože
Ja pouzivam spf50 vsade a vzdy. Mozno obcas kupim 30tku. Ale na tvar a dekolt vzdy 50.