Prosím možno poradíte niečo z vlastnej skúsenosti
Mám 26 a po pôrode mám akoby také fľaky po akné a aj sa mi tvorí najmä v oblasti okolo pusy a na lícach brade.
Nepijem, nefajcim, zdravo sa stravujem ( občas koláčik haha ).
Samozrejme pôjdem aj ku kozmetičke ale viete ako to je pri malých deťoch sa niekam dostať 🙈
Nevedeli by ste mi poradí nejaký krém, masku hocičo ?
A dojčím takže žiadne tabletky ani nič podobne nechcem.
Beriem selen a zinok pravidelne.
Ďakujem za rady
Ahoj, ja som s tym bojovala. Pomohla mi kozna dr., ale najdôležitejšia je rutina: vyborna je od znacky La Roche Possay - rada Effaclar. Kup si od nich čistiaci gél (rano a vecer vzdy plet vyčisti) a používaj denný krem. Na noc moze plet oddychnut. Vravim zo svojej skusenosti, co sa osvedčilo mne🙂
Povedala by som, že to bude hormonálne... ale vieš to určite zmierniť starostlivosťou, značka a rada môže každému sadnúť iná, podľa typu pleti... mne v období kedy som ho mala najhoršie vyhovoval Eucerin a nepreháňať to s kopou prípravkov... každý ti tu môže poradiť niečo iné, dôležitá je však pravidelnosť, dôkladne čistiť a neočakávať zázraky zo dňa na deň... také veci, v podstate maličkosti, ktoré človeku možno nenapadnú automaticky sú napr. dezinfikovať obrazovku mobilu, mať uteráčik len na tvár a ideálne ho používať jednorázovo, častejšie meniť obliečky, dávať si pozor, aby si si nechytala stále tvár, dbať na pitný režim...
@lindous a ak by to bolo hormonálne tak sa to dá upraviť jedine liekmi, nemýlim sa však ?
No ak ho máš okolo úst, na brade a dolnej časti líc, tak to zvykne bývať na hormonálnom podklade. Neviem ako dlho si po pôrode, ak len pár mesiacov, tak možno že ešte hormóny nemáš na poriadku a z toho to je.
@54tinka54 už skoro rok po pôrode.
Tak možno by nebolo na škodu dať si spraviť hormonálny profil u gynekológa. Keď sú v nerovnováhe hormóny, môžeš používať akú chceš kozmetiku, ale to akné nedáš do poriadku.
Možno chýba vitamín,zdravo neznamená že telo je spokojné..Bioderma vodička v lekárni červená,človek neuverí koľko prachu je na tvári,krásnu tvár,zanechá aj káva zrnková,zaliať,bez cukru a spodok dať na tvár a krúžiť - úžasný peeling...
tea tree olej- teda čajovníkový olej mi dosť pomáhal na výražky a čierne bodky
*opr dcera v tom zahybe na konci nosa
Moja dcéra,má 15 rokov a akné na tvári dosť veľké,chodíme s tým na kožné,odporučili nám kupovať v lekárni značku bioderma.Je dosť drahá,ale zlepšilo sa to.