Ako zabrániť zápachu potu?

30. máj 2024

Ahojte
Mam jedno tricko, z nejakeho extremne umeleho materialu (neviem ci je to 100% polyester alebo co)
Problem je, ze v takychto materialoch sa rychlo spotim a ten pot u mna proste smrdi inak, ako “prirodzeny”. Je to taky zvlastny silny zapach a to nemusi byt ani horuco. S prirodnymi latkami ako bavlna, lan atd ten problem vobec nemam.

Tricko kvoli tomu vobec nenosim, pricom je velmi pekne. Tenke, obtiahnute, s dlhym rukavom.

Deodoranty pri tychto materialoch mi vobec nepomahaju.
Mate nejake rady, ako vydrzat v tom tricku aspon 6 hodin bez toho, aby zacal ten zapach?
O odpovede typu “naco si si kupovala take tricko” alebo “nenos to tricko” nestojim. Ved ho prave kvoli tomu ani nenosim.

madeincssr
30. máj 2024

Moja skusenost s funkcnymi trickami (100% syntetika alebo zmes dvoch ci viac syntetik) je taka, ze niektore (material a zaroven sposob tkania?) "na moj pot sedia" (nepotim sa tolko) a ine nesedia (zasmradnu). A kazdy ma vraj ine "zlozenie" (vlastnosti) potu, cize skusenost ineho cloveka nemusi pomoct. Vsak vynos len ked je chladnejsie.

nikayla
30. máj 2024

Skúšala si tuhé deodoranty? Ja som veľmi spokojná s týmto.

kukuk29
30. máj 2024

To mas dake funkne tricko na sport alebo iba klasika do prace a tak ? Jedine nosit ho ked je chladnejsie alebo fakt vyhodit lebo iba rada neni....alebo daky tuhy dezodorant ja pouzivam z schmidt's a tie maju rozne vone aj vyzdria dlho...a nepotim sa tolko ani vo funkcnych trickach.

lilianka28
30. máj 2024

Viem, že to nechceš počuť, ale tu už asi nič nepomôže.
Skúsila by som ešte vyskúšať podpazušné vložky proti poteniu. Sama s nimi však nemám skúsenosť.

0silvia0
30. máj 2024

ako už niekto písal, nosiť len keď je chladnejšie a vieš, že sa nespotíš. Mám skúsenosť, že už raz keď sa v inkriminovanom tričku spotíš, ten smrad akoby sa zažral do toho materiálu a nejde to už akoby vyprať a pri najmenšom náznaku spotenia ten smrad už preráža. Ja som to tak mala s tričkami na cvičenie, tie sú väčšinou všetky umelé a musela som ich povyhadzovať, po pár použitiach som si sama smrdela.

moonlight1210
30. máj 2024

Toto bude najskor lacnejsia verzia polyesteru a tam nepomoze nic. Len vyhodit. Vlastna skusenost.

Aj keby to bola uplne tenucka az priehladna latka, si v tom ako v igelitovom sacku. Takze si nepomozes ziadnym antiperspirantom, ani deodorantom.

Splodiny z bakterii zodpovednych za rozklad potu sa nemaju ako priebezne odvetravat v takom materiale a hromadia sa. Tym padom zacnes uz do polhodinky po spoteni smrdiet. A nemas sa ako nespotit, kedze si v igelitovom sacku. Aj v chladnom pocasi sa staci niekam rychlejsie ponahlat.

Navyse ten zapach sa akoby ulozi az do tych vlakien a hoci po vyprati tricko nesmrdi (ci len minimalne), staci polhodinka v nom, aby sa nahrialo teplom tela a zacne ten pach postupne vyrazne prerazat zas. Hoci si sa este ani nespotila.

Takze vyhodit. Aj ked ti ho je luto.

1ryba
30. máj 2024

V umeline voňať nikdy nebudeš.