Ako si prestať ničiť nechty?

janapeterjana
29. júl 2023

Ahojte, keď som nervózna alebo proste nejako podvedome, zvyknem si ukazovákmi na rukách rýpať do nechtov na palcoch. Výsledkom je, že na oboch rukách mám nechty na palcoch v strašnom stave, oni začali rásť až tak krivo, keďže stále sa v nich babrem. Keď som si rok dávala pravidelne robiť gélové nechty, pekne sa mi tie nechty upravili, lebo som sa do nich nestarala. Ale teraz je to zase. Ako si mám pomôcť? Gélové nechty teraz nechcem nosiť a upriamiť pozornosť na niečo iné neviem. Uvažovala som dávať si leukoplast na tie palce každý deň, aby tam bola proste nejaká bariéra a znovu to začalo rásť pekne. Som doma na materskej, takže to nevadí, stretávam sa len s blízkym okruhom ľudí. Napadá vám ešte niečo? Vďaka.

lukbe
29. júl 2023

@janapeterjana hmm,je to zlozvyk,len sa sústrediť,nič iné okrem toho a leukoplastu sa asi nedá.

marcellka32
29. júl 2023

Nejde o to, že sa stretavas len s pár ľuďmi, aj keby si sa rovno s nikým nestretavala, tak by ti to malo vadiť, hlavne zo zdravotnej stránke ak poškodis nechtové lôžko, už potom ťažko napravis aby bol necht pekný...máš stres alebo nervy, kľud, daj si každý deň magnézium 2 tablety, kľudne prsty zatiaľ zalepuj, až kým neprestanes, a hlavne sama sebe povedz chcem pekne prsty nebudem to robiť ...ruky zamestnaj vždy niečím (varenie, upratovanie, strikovanie, keď pozeráš tv a ruky stoja daj si rukavice), ja som riešila obhryzanie nechtov u syna, musela som mu robiť stále program, pri tv rukavice, prestal...

ope321
29. júl 2023

@janapeterjana hm možno si ich len nalakuj? Mne by bolo potom už ľúto si ničiť pekný lak. Alebo si kúp nejaký drahý a do toho ti bude ľúto zaryť:D

janapeterjana
autor
29. júl 2023

@marcellka32 vďaka moc. Je to silný zlozvyk, robím to odkedy si pamätám. Neustále niečo riešim s prstami. Tie rukavice večer skúsim, počas dňa si to budem viac všímať, že kedy to robím a pod.

janapeterjana
autor
29. júl 2023

@ope321 na takéto nechty si nemôžem dať lak. Predstav si, že máš akoby len polku nechtu, to by lak iba zvýraznil

ope321
29. júl 2023

@janapeterjana a čo priesvitný?

hankab
29. júl 2023

@janapeterjana mozes si tam velmi jednoducho zaviest plesen alebo inu chorobu, hlavne ked ich mas az tak hlboko rozrypane. Je to blby zlozvyk ako kazdy iny, tazko sa ich zbavuje. Skus ten leukoplast, alebo si uvedomovat vzdy ked to robis, vtedy sa postavit a upriamit pozoznostna inu aktivitu.

gabika0825
30. júl 2023

@janapeterjana daj si ich aspoň spevniť gélom, nech ti to iba potiahne a budeš to mat spevnené a tým pádom ti do toho nepojde rýpať. Inak to podľa mna nevyriešiš