Ako sa starať o vlasy, aby boli zdravé? Mám si ich umývať menej často, alebo šampón neškodí? Mám ich suché a zdá sa mi, že dosť zničené. Takmer ich nezehlim, aj keď ozehlene mám radšej, no rok a pol som takmer nezehlila. Predtým každý deň. Farbim tiež výnimočne, možno raz za rok.
Bohužiaľ nie každá kaderníčka vie čo s tebou len preto že je kaderníčka, skús hľadať takú, ktorá sa špecializuje na tvoje (kučeravé? vlnité?)
Najdi si si dobru naozaj dobru kadernicku. Ta nech ti vlasy ocisti od vsetkych hnusob co tam mas (nie ked si hlavu umyjes nezmyjes vsetko) a nech ti poradi kozmetiku pre tvoje vlasy
Ja mam suche, umyvam podla potrebyc pouzivam sampon kondicioner, masku obcas a sem tam olejcek. Najviac sa mi vsak osvedcilo pravidelne skracovat konceky u kadernicky idealne aspon kazde 3 mesiace, vtedy su vlasy vzdy krasne zdrave, prakticky ako ich umyjem nemusim s nimi nic robit a idem a kazdy mi chvali. Ked nejdem dlhsie ku kadernicke, konceky mam suche, vlasy vyzwraju neupravene a musim ich uz fukat alebo zehlit a podobne…vlasy aj farbim
susis ich alebo nechavas volne vyschnut? mozno bude problem v susici...
@beckinka voľne vyschnúť
+ kvalitná vlasova kozmetika (kerastase). Mam 42r a vlasy dlhé a kvalitne ako v 18r
@veklipo mala som kerastase, vyhovovala mi čo sa týka vlasov, ale zase kvôli lupinam používam Vichy dercos šampón na suché vlasy.
@autorka, ja som investovala do kvalitneho susica a mojim vlasom sa podstatne polepsilo. Prestali mi padat a ked si ich vysusim, vyzeram ze som vysla od kadernika. Podla mna vlasom to volne vysusenie ublizuje. + v lete pouzivam specialny sprej proti slnku a slanej vode. Ak chces, pis SS.
este ma napadlo, ze by ti mohli pomoct vitaminy na vlasy. Treba si pozriet a vybrat.
Olej na vlasy a sprej s keratínom
Jednoznacne pri vlasoch plati to, ze cim menej umyvas, tym lepsie. Casto pocuvam, ako si zeny umyvaju vlasy kazdy alebo kazdy druhy den, za mna je to teda hrozne casto, ja si vlasy umyvam raz za tyzden a tak je to aj optimalne, to mam aj od mojej kadernicky, ktora pravidelne chodi na rozne skolenia aj do zahranicia. Dalsia vec - vlasy si umyvaj zakazdym v zaklone, nie v predklone, to taktiez vplyva na to mastenie sa a takou letnou vodou, nie teplou a ani nie je uplne studenou. 🙂 Samozrejme nejdem hovorit o tom, ze strava a fajcenie na vlasy vplyvaju tiez.
Nejaká kvalitná vlasová kozmetika, bez sulfatov, je dokazane ze zo SLS vypadávajú a nici sa kvalita vlasov, a potom ešte je dôležitá strava pripadne nejaké doplnky zvnutra
Autorka: najskôr zistiť ake vlasy máš a podľa toho vybrať kvalitnú kozmetiku (nie z drogérie)
Ideálne bez silikónov, sulfatov a parabénov.
A teraz k starostlivosti:
Je jedno koľko krát umývaš vlasy. Ale musíš používať:
Šampón 2 krát, následne kondicionér vždy!! potom bezoplachovu starostlivosť a následne olej
K tomu 1 krát do týždňa masku na vlasy
Tá sa dáva po šampóne a pred kondicionérom
Kondicionér musíš používať ten vlas uzatvára a spevňuje .
Vlasy sušiť fénom a cez kefu (nemusíš guľatu stačí obyčajná ) ale vtedy vlasy krásne zacelíš, zahladíš a budú krásne lesklé a zdravé 🙂
@nika_val mám suché vlasy, problém mám s lupinami, kvôli tomu sa držím šampónov určeným na lupiny, pričom vlasy mám po nich horšie. 😔 Neviem čo s tým, ako to skĺbiť.
@nika_val ďakujem, skúsim 🙂 máš aj nejakú značku, ktorú by si mi vedela odporučiť?
@beckinka píšem 🙂
Ja by som na tvojom mieste skúsila čistiaci kúru ktorá zbavuje vlasov nánosov z kozmetiky (ak si v minulosti používa kozmetiku so silikónmi) a nánosov z vody (mineráli vo vode sú úplne bežné a tak ako sa usadzuje vodný kameň na kúpelni tak sa na vlasoch a vlasovej pokožke usadzujú tieto minerály) a vtedy môžu vznikať lupiny a iné problémy
Ak chceš poradím ti presný produkt postup okolo toho
Inak nie je to žiaden marketing
Ja mám iba kadernícky kurz a tu na MK rada radím ženám ohľadom vlasov takže sa nemusíš báť že ti budem núkať nejaké členstva a podobne 🙈😄😄😄
Ak chceš napíš mi správu k tomu čisteniu a môžem aj značky poradiť potom
@nika_val vlasové serum alebo olej na vlasy spĺňajú tu istú funkciu? Mne dala minule kadernicka to hair serum a veľmi príjemne vlasy som potom mala. Ja zvyknem doma použiť olej, len mi vtedy napadlo, či je to v podstate to iste.
@namornicka vlasové séra obsahujú často aj silikóny
Vlasový olej by mal byť iba čistý olej. Ale výrobcovia často napíšu na obal že vlasový olej a keď si pozrieš zloženie vidíš v tom silikóny vtedy už nejde o olej ale o sérum 🙂
Ako kaderníčka si dovolím poradiť. Šampón sa kupuje podľa typu pokožky hlavy nie len vlasu toto je dôležité prízvukovat. A vlasy treba aj hydratovat.. Nie olejom.. Aj ked ked my ske smädni napijeme sa vody.. Nie oleja 🙂 dôležitá je aj vnútorná starostlivosť ako jedenie Vitamínom ci orechov rôznych druhov ovocia zeleniny. Odporca sa aj jedenie brokolice 🥦 karfiol 🙂 je strašne veľa Možnosti.. 🙂
Ja pouzivam iba prirodne sampony, tym padom su neskodne a mozes vlasy umyvat hoci kazdy den.
ja si vlasy farbim pravidelne, pouzivam na ne rastlinnu farbu od khadi, tiez pouzivam ich vlasovu kozmetiku, vlasy mam aj napriek farbeniu zdrave
Chod ku kadernicke, ostriha znicene konce, spravi ti kuru a poradi so starostlivostou. Zaklad je pravidelne podstrihavat.