Ako odstrániť staré zašedlé PMU obočia bez laseru?

4. aug 2024

Laser nemôžem, keďže kojím, dala som si ho spraviť, keď som ešte nevedela, že som tehotná. Samozrejme vplyvom hormónov po pôrode škaredo zašedlo a všelijako povypadávalo, porozpíjalo sa a zlialo dokopy. No niečo strašné. Mám blonďavo-hrdzavé vlasy, takže to vyzerá otrasne. Je možné ho nejako odstrániť alebo aspoň trošku vyblednúť? Kojiť plánujem do samoodstavu, takže by som nerada takto bola 1, 2-3 roky, podľa toho, ako dlho môj chlapček bude chcieť prská. Ďakujem za rady.

lakebabe
4. aug 2024

Vybledne mi tetovanie vždy na slnku keď ho nenatriem Spf, tiež potrebujem odstrániť zatiaľ som sa pýtala v dvoch salónoch a všade povedali, že len laser odstráni. Ale toto leto mi dosť zbledlo po dovolenke aj keď som sa natierala

anavixy
4. aug 2024

Mozes ist na laser aj pocas dojcenia.

autor
4. aug 2024

@anavixy to naozaj? Ako to? Ja som sa pýtala pani, čo odstraňuje a ona hneď zamietla, že to (rozbitý pigment) sa vylučuje lymfatickým systémom a môže sa to dostať do mlieka.

lakebabe
4. aug 2024

Ja som tiež počula ze kojenie nevadi

anavixy
4. aug 2024

Praveze nie su studie, ktore by to potvrdzovali. Urcite to nie je vhodne v novorodeneckom veku, ale neskor uz nic nenasvedcuje tomu, ze by to mal byt problem. Ale pokial konkretna pani co to robi to odmieta robit dojciacim zenam, tak je to asi jedno (su aj lekari co odmietaju rozne zakroky, anestezie, rtg a tiez vieme, ze je to uplne zbytocne). Tak uvidis, skus to nejako inak a ked to nepojde, tak pouvazuj, je to obocie, takze mala plocha kazdopadne. Vzdy mozes proste vynechat 1-2 dojcenia a mlieko vyliat, ked bude dietatko vacsie, bude to jednoduchsie urobit k spokojnosti vas oboch. 🙂

autor
4. aug 2024

@anavixy synček bude mať vo štvrtok 7 mesiacov. Preto som sa pýtala kozmetičky až teraz. Skôr som si to nechcela dovoliť lebo som sa plne venovala jemu. Ale už je starší a aj sa sám zabaví chvilku.