Zdravim vás.
Mám 30 a chodidlá ako stará žena 🙈 tvrdá koža na pätách...pravidelne rajbem, kremujem, chodím k pedikerke a však vždy sa to vráti.
Teraz dokonca sa mi začala tvrdá koža robiť aj na palcoch na nohách okolo nechtov. Chlap má chodidlá ako bábätko 😂
Preto nastava moja otázka...z čoho vzniká táto tvrdá koža? Naozaj som už zúfalá a už ma nebaví to dookola riešiť preto rozmýšľam, aká je príčina, že sa to stále vracia a to, že niekto to má a niekto nemá....možno zlá obuv alebo čo?
Vďaka za všetky rady.
Ahoj, mne to zhoršujú silónkové pančuchy/ponožky a tesná obuv. V lete, keď chodím na boso mám nohy v lepšom stave.
Moja babka ma uplne makke paty a nikdy nic neriesila-jej rada co mi poradila vzdy nohy v teple v ponozkach. A veru ja tiez nemam problem s tvrdymi patami, milujem hunate ponozky a doma ich nosim neustale namiesto papuci a tak. Akonahle pride teplo ako teraz a nohy mam bose, slapky, sandalky, tak hned pozorujem ze mi pokozka hrubne, pripadne sa lupe. Uz ked mam velmi tvrdu tak zvyknem exfoliacne masky-ponozky, pripadne “ohoblikovat” ale to pozor musi byt clovek skuseny aby si neublizil…
je to podla mna z obuvy ako pisu baby... inak nerajbem nic, len kremujem. A slapkovom obdobi aj citim, ze proste musim sa natriet. Na pedikuru chodim iba v juni, pripadne pemzu riadnu chytim fakt 2x rocne vo vani ked myslim, ze treba 🙂
Minuly rok som pedi vynechala uplne, v auguste po dovolenke som mala rhrozne nohy, tak som si zohnala eucerin urea krem, ze vraj super na nohy, natrela si CELE chodidla z dola ale aj hore.. mne sa zosuchala komplet koza... a ja som to fakt necakala, isla som do lekarne ze asi plesen, povedala som co sa mi mohlo stat a lekarnicka na to, ze to ne je ani spalene ani plesen, to mam z toho kremu :DDD odvtedy mam nohy ako babatko doslova, lebo mne do tyzdna zliezla koza z celych chodidiel ale brutalne... Tak treba risknut a skusit :DDD
Jw to podla mna aj geneticky, ja mam katastrofalne nohy a staram sa, moj muz jak babatko a nic nerobi pre to.
Jednoduché riešenie....parasoftin ponožky.Odkedy ich používam,mam nohy úplne hladké bez hocijakej starostlivosti
Podľa mňa je to dedičné, nič špeciálne sa s tým asi nedá urobiť.
Niekto ma geneticky dane, ze sa mu hromadi odumreta koza, ma to aj nejaky nazov diagnozy. Skus pouzivat salicilovu vazelinu, ta zmakcuje a rozleptava odumrete kozne bunky a potom sa rozmocene lepsie odstranuju
Ahoj, mne zabral toto:
https://cosibella.sk/sk/products/the-ordinary-2...
potom co si natriem patu s tymto tonnerom pouzijem obycajnu vazelinu.
Dlhe roky nic nezaberalo. Pouzivala som aj exfoliacne ponozky...natierala som ... max 1-2 tyzdne to pomohlo. Toto si spravim kazdy den a pomaha.
Vazelina je dobra aj na suche ruky a lakte.
Pedi ti aj niečo poradila?
Mne vravela,ze je to zo zlej obuvi, najčastejšie uzka, tvrdá..
Na paty nepoužívať kadejake kefy ani suchadla, pilniky, ale natrieť vzdy este vlhke nohy kremom s ureou, co najviac v zlozeni. Toto fakt funguje lepsie nez drhnutie, len treba vyckat a pravidelne
Take tie exfloacne ponozky, tiez chémia, nepouzivat
A samozrejme raz za cas k pedi zajst
Najlepšia rada, akú som dostala je spanie v ponožkách. Nejaký hydratačný toner+ maste vazelínové alebo Keralan navečer a čisté bavlnené ponožky.
Ja mam to iste, ale pretoze fakt neznesiem na sebe ponozky a celkovo nieco na nohach, tak preto urcite koza trpi.
Vzniká hlavne z nevhodnej, najčastejšie úzkej obuvi. Hyperkeratoza, alebo zhrubnuta koža sa tvorí tam, kde vzniká najviac tlaku. Na miestach, kde to jednoducho povedané tlačí. Plus samozrejme genetika. Takmer všetky topanky sú šité do úzka, pretože úzka nozka je krásna, sexi. Taktiež nesprávna veľkosť ponožky. Silonky, tapky sú úplne nevhodné. Strácajú prsty úplne k sebe. A taktiež aj výška opätku ma svoj vplyv
Mne sa tiez potvrdilo ze cim viac suchu kozu odstranujem, tym viac sa jej tvori. Podla mna je to prirodzena ochrana nohy ta zhrubnuta koza a ked ju zoberies prec, tak ju telo musi vyrabat 2x tak rychlejsie aby si ochranilo nohy.
Ja pouzivam balzam na pery na suchu kozu na nohach. Vsetka popraskana koza bola do mesiaca prec.
Pedikúra
Všetkým ďakujem za rady 🙂
To mas z topanok. Tak bud viac chod bosa, alebo proste sa zmier s tym, ze je to kontinualna starostlivost a udrziavanie. Kyselinove masky na nohy a oskrabovat mechanicky, zmakcujuce kremy. Nic ine sa neda, ale toto kombo je ucinne 🙂
zober si poucenie od chlapa - rajbe a kremuje? asi nie 😀 Ale teraz vazne: ja som si vsimla, ze cim viac sa staram, tym mensi ucinok. Teraz to uz riesim len peelingom tak raz za mesiac a 1-2 krat do tyzdna natriem. (ja osobne si myslim, ze cim viac sa to oskrabava, tym castejsie sa to robi, ale je to moj pocit.) Nasla som si vhodny pripravok, ktory mi robi dobre, akurat, ze uz ho neviem zohnat (z DM take tuhe akoby mydlo na nohy, vyborna vec asi za dve eura a fantasticke nohy po nom, ale nikde ho niet). A ak nosis napr. silonky, tak tie aspon mne dost zhorsuju stav.