Ako dlho sa dávajú dokopy nechty po odstránení gélu?

1. okt 2024

Ahojte, roky rokúce som nosila gélové nechty. Dala som si ich dole, nech si teda moje nechty oddýchnu. Ale teda mám ich hrozné. Bolia ma, je to strašne nepríjemný pocit, su tenké ako papier doslova. Otrasné, slabé, zničené. Ako dlho trvá, kým sa dajú trošku dokopy? Mne už nedržal posledné mesiace ani gél, sama manikérka mi navrhla, že dáme pauzu lebo takto odchlipmi môžem ľahko prísť ku plesniam a iným ochoreniam, tak som ju poslúchla samozrejme. Navrhla mi, že si kľudne môžem kúpiť niečo v lekárni a o také tri až štyri mesiace mi s radosťou urobí japonskú manikúru, skôr vraj nie. Mám si ich len strihať úplne aby boli kratučké a vyživovať nejakým lakom alebo niečím z lekárne. Ako dlho ste si dávali dokopy nechty? Aj sme sa bavili, že po prestávke by som možno radšej prešla na gel lak obyčajný, no chce to asi čas aby boli pevnejšie tieto moje papieriky. Ďakujem za vaše rady a postrehy. Inak manikérku mám dobrú, je šikovná a sama už uznala, že to chce proste pauzu.

suzitok
1. okt 2024

Mne to trvalo, kým mi nevyrástol celý nový nechet. A strihala som ich úplne na kratúčko, lebo to bola strašná bolesť s tým tenkým nechtom o niečo zavadiť, alebo zachytiť.
Záleží od toho, ako rýchlo ti rastú. Ja som mala z lekárne taký krém, ten som si dávala na noc nahrubo na nechty a natiahla rukavice. Boli neskutočne tenké a boľavé, musela som to na noc takto riešiť. Sú aj také vyživujúce laky, ja som mala z DM, ale začala som si ho dávať asi až týždeň-dva po odstránení gélu, keď už si tie nechty trochu oddýchli.
Celé mi odrástli asi za tri-štyri mesiace, neviem už presne. Všetky boli v poriadku, až na palec, tam mi vznikla taká ryha, ako prasklina po dĺžke nechtu a rástol mi akoby rozdvojený...ten sa spamätal až po roku približne kým začal rásť normálne.

lilianka28
1. okt 2024

Úplne dokopy sa ti dajú až kým ti nevyrastu úplne. Zatiaľ samozrejme tak ako ti radí manikerka - vitamíny, kolagén, vyzivujuce olejčeky...
Okrem toho odporúčam CND RescueRxx keratín na nechty.

nevenka
1. okt 2024

No ja som mala nechty len od novembra do marca cca a ako som to dala dole, tak teraz mi uz vyzeraju dobre, ale ta citlivost a lamavost bola najhorsia asi 2 mesiace. Ja som si kupila aj sadu na gelove nechty, ze si doma budem robit, taky zaklad, ale asi to predam. Mozno skusim len gel lak, ale ja stale robim daco v kuchyni, periem, vo vode ruky vecne, tak mne sa stale odchlipy robili, nebolo to vobec prakticke. A to som mala gel len na svojich kratkych nechtoch.

butterflyeffect
1. okt 2024

Tiez som si kedysi davala, ked som dala dole tak kym neodrastol cely ten necht co bol pod gelom tak boli stale take… uz nedavam viac gel, nici to neskutocne, necht nedycha a staci si precitat o posobeni tych uv lamp na necht, nechtove lozko a cele okolie nechtu.

nikaeli
1. okt 2024

Ja som mala urobené nechty iba jeden jediný raz na mojej svadbe, aj to iba gel lakom a po dvoch týždňoch išli dole. A nikdy viac. Trpela som minimálne 3 mesiace, prsty som musela denne olepovať, ako ma neznesiteľne bolel každý dotyk. Na noc som ich ošetrovala kde akými 100% olejíkmi a neviem čím ešte. Len čo trošku podrástli, hneď sa zlomili. Pri práci v MŠ to bolo naozaj 'zábavné' 😢 ustalo to, až keď odrástli.

kristie571
1. okt 2024

Mam pravidelne dorabany gel lak, a musim povedat, ze moje nechty pod gel lakom su vo velmi dobrej kondicii. Vobec nie su ako papier.. dlho mi trvalo kym som nasla kvalitnu manikerku.. robila mi aj gelove a tiez moje nechty boli ok, nie ako papier.
Skus si ich jemnym pilnikom skratit uplne a kupit si nejaky lak, priesvitny, vyzivny, ci taky ktory spevnuje nechty, na ten cas, kym ti odrastu a postupne sa same spevnia.

kvietok2012
2. okt 2024

Ja som teraz v tej fáze ako ty...v lete som si dala dole gellak a čakam kym mi vyrastu, nech sa dajú dokopy...nechtarka mi poradila výživový lak na nechty (kupila som v drogérii)..Mňa uz teraz nebolia a to gelové nemam cca 2 mesiace...

babushkaem
2. okt 2024

ja som bola kedysi nechtarka a moje klientky nikdy nemali citlive nechty. Jednoducho ti ich az prilis pilnikovala, casto sa to stane aj bruskou, ked nema cit v ruke. ja som si dala pred polrokm nechcty dole kvoli narkoze a normalne som ich mala pekne, dlhe, akoby som na nich predtym nič nemala. ale teda uplne dokopy sa ti daju, ked vyrastu.

eeffka
2. okt 2024

Teraz som si to odmerala a mne odrasta cely nexhet tak, ze za 19t mam novy, cize take 3-4mesiace ako komu
Naposledy ked som bola na pedikure mi dala nejaky bezfatebny vyzivny lak, nechty mi stvrdli a nevidno ho.mam svoje neporusene ,ziadny gellak, ci ine zasahy

ronie338
2. okt 2024

Po odstránení by nemali byť citlivé, čiže ich zbrusila zrejme viac ako mala, ja tiež dávam dole ale nemajú s tým baby problém, pripadne sú aj také kúry na nechty ale tie sa robia v salóne a treba nechať odrast nechty. Keď neudržal materiál to znamená ze boli prebrusene, hlavne keď sú aj ako papier a bežné tak nie sú. Mám také baby co ich majú ako papier ale oni to majú v rodine všetky. Mne aj mama si dala dole sama nechty a nemala ich zničené a to ich nedávala preč šetrne. Vitamíny neovplyvnia tie čo sú teraz po odstránení ale tie co vyrastú. Bmx sa tuším vola to na nechty, dávajú to niektorý keď odstránia modelaciu aby trochu spevnili nechty ale to sa robí naozaj v salone

brrunetkaa
2. okt 2024

Pani nechtarka možno nebude až taká dobrá ako si myslíš. Chodila som na gellak vyše roka k jednej pani a po odstránení boli nechty v katastrofálnom stave. Zmenila som nechtarku mala gellak skoro 2 roky a tento mesiac ho dala dole a nechty mám úplne normálne. Ako už baby písali vyššie zrejme ti zbrusuje tvoj necht až príliš a potom to takto dopadne

autor
2. okt 2024

@brrunetkaa mala som nechty nonstop 16 rokov

autor
2. okt 2024

@ronie338 dnes už nebolia. Ale aj tak si pôjdem niečo na ne kúpiť čo ich vyživí

babushkaem
2. okt 2024

to je uplne nepodstatne, kolko si ich mala. ja ich mam tiez tak s prestavkami, a ako som pisala, pred pol rokom som ich musela dat dole a vyzeraju, akoby som gelove ani nenosila.

autor
2. okt 2024

@babushkaem dnes sú ok nebolia nie sú citlivé len včera boli také divné ale je to aj nezvyk pre mňa bez nechtov, 16rokov som ich mala nonstop s dorabkami každe tri týždne

autor
2. okt 2024

@babushkaem skôr mi chýba to poklopkavanie po stole s nechtami. Ale ja mám aj zdravotné problémy, idem na štítnu žľazu a to vraj môže byť problém prečo mi už nedržali.

babushkaem
2. okt 2024

tak to mozu aj hormony robit, este ked som robila nechty ja, tak som mala babu, co ku mne chodila nonstop 5 rokov a jedneho pekne dna jej na kompletku prestali drzat, zacali jej padat a potom zistila, ze je tehotna.

monuliak9
2. okt 2024

Kúp si mavala fortifying vrchny lak, to je najlepšia vec , ja mám úplne mäkké nechty až nechutne slabé fakt a keď som dala dole gélové toto som dvakrát za pol roka použila a paráda

frzeiovn
7. okt 2024

Ja som nosila tak cca 2,5 -3 roky. Nikdy viac, dokopy som ich dávala aj dva roky, tenké, jemnučké, štiepili sa. Narástli o 1 mm a zasa dolu, no hrozné, aj teraz sa mi ešte niekedy štiepia. Treba vitamíny na to, ale nestojí to zato. Dajú sa pekne vypestovať aj vlastné....