Zeny poradte, som pol roka po cisarskom a nie som so sebou spokojna. Stale mam 15kg navyse a neviem co spravit. vzdy sa citim zle, na kazdej fotke vyzeram otrasne. S vlasmi neviem nic spravit, su dlhe a tmave, momentalne vzdy v stipci :(, kazdy den sa namalujem ale mam pocit ze mi to ani nepristane, idem na manikuru ale to je strasne malo. No a moj satnik je hroza.mam par veci ktore som dostala kedze vsetko moje mi je male :(. Hnusim sa sama sebe. Niektore zeny su takekrasne.
Chod do obchodu a kup si oblecenie, ktore ti pasuje - teraz... kapsulovy satnik, par zakladnych kuskov, neutralnych, co ti sadnu a budes sa citit pohodlnne... Mas doma polrocne babo, nikto neocakava tip top nastajlovanu babiku, ved je to narocne obdobie pre vsetkych... a ano niektore zeny su tak prekrasne - bohuzial, priroda je neferova... ja k nim tiez nepatrim, ale ani ma to nejako "neserie"... poobdivujem, ale nezavidim.... rob to, co je pre teba zdrave - uprav si stravu, jedz pravidelne, vsetko pojde dole postupne. Cvicit po cisarskom len velmi pomaly a opatrnne a po kontrole lekarom...
Ahoj, preco neskusas fitko ?
Budeš krajšia ak nájdeš svoj štýl - farby a strihy čo ti sedia, zdorazňujú prednosti a skryjú nedostatky. Choď do obchodu a skúšaj všetko možné, aj to čo sa ti zdá úplne nevhodné. Ak nevieš zhodnotiť čo ti pasuje, popros nejakú známu ktorá chodí pekne a elegantne obliekaná či by nešla nakupovať s tebou.
skús tie kalorické tabuľky, tak, či tak o pol roka budeš variť drobcovi takmer všetko, tak to bude príprava. Na Vianoce budeš kočka a s fotkami spod stromčeka budeš spokojná. O rok v lete budeš na 15kg nadváhy už len spomínať. Keď k tomu pridáš aspoň pol hodiny, hodinu rýchlej chôdze denne, nemôže sa ti to nepodariť. Vlasy môžu byť dlhé, tmavé, aj v štipci, ale zdravé, kaderníčku nevynechávaj.
@netti87 nemam s kym nechat maleho ale skusim doma bezat na passe ked sa trochu ochladi
@anjelicek26 co je kapsulovy satnik? Ako par neutralnych veci?
@elizabet173 kiez by to tak bolo, teraz chodim vela sme vonku aj 3-4 hodiny ale od kedy som z nemocnice doma mam este plus 5 kg a to aj kojim.. Rozmyslam ze uz prestanem. Prsia mam ako 50 rocna..
@ckocka dakujem za radu, toto keby som vedela, blbe je to ze vzdy som nerada nakupovala, co som obliekla to bolo fajn ako na chudej zene a teraz? Otras..
chodiť s kočíkom a chodiť s paličkami - nordic walking rýchlym tempom je ale neporovnateľné. Základ je ale v strave, nahádž si jeden, dva dni do KT, čo za deň skonzumuješ a hneď zistíš, kde robíš chybu. Kojiť by som určite neprestávala, už to prsiam tak či tak nepomôže, ak by si bola veľmi nespokojná, vyriešiš to plastikou. Bábätko ti ako spáva? Spánok je veľmi dôležitý, viem, že je to ťažké pri drobcovi, ale musíš viac zapojiť ocina
Ja by som asi zacala kadernickou. Neviem preco,ale mne nova farba a novy strih vzdy dodaju uplne novu energiu a citim sa o sto percent lepsie.
Co sa tyka stipca do vlasov, ten by som nenosila vobec. Samozrejme, je to subjektivne, ale stipec uz mi pride staromodny a nevkusny. Radsej nejaky pekny strih alebo gumicka.
Co mne pomaha v zdravsom stravovani, je uplne vylucenie cukru. Cim menej ho jem, tym menej mi chyba. A naopak, akonahle si dam nieco sladke, prebudi sa vo mne zavislost a opat mam chute na sladke. Potom trva zase par dni, kym mi to prejde.
@savanna preto, lebo akokolvek moze byt zena dobre oblecena, obuta a namalovana, ked ma zle vlasy “koniec sveta” 🙂)
Usmievaj sa. 🙂 Čo, aké nároky máš na seba pol roka po pôrode. Teraz si matka, nie modelka. Kojíš, si naliata tekutinami, aby z teba nejaké mlieko životadarné vyšlo. Po 2 rokoch sa ti telo vráti do formy zamestnaná žena-matka. Postupne na všetko bude čas.
Ahoj. Jednoznačne zmena ucesu a upravené obocie robi 90% úspechu. Ja som mala vlasy po pas, vecne v cope alebo drdole. Odkedy mám vlasy po ramena každý mi chvali vizáž
@kukulienka999 no presne to mam aj ja dlhe vlasy po zadok v tomto teple hroza, mam ich take cely zivot a bojim sa ostrihat ze budem posobut este starsie a tucnejsie, farba tmava, nic mi na to nechytne teda neviem, nikdy mi farbu nik nestahoval nanejaku svetlu. Ale tie vlasy mi uz lezu na nervy a obocie? No vlastne s nim nemozem nic, chcela som tetovanie-nie lebo kojim.. Proste nic len kazdy den dokreslit.. Co teda pri drobcovi nic moc... Nie som ani pekne opalena.. Cele zle
Ani ja nemám vytetované. Kojila som a teraz som zas v tom tal sa nedá, chodím ku kozmeticke a kým mam určené obrysy tak si farbim sama henou. To mam tak na týždeň pokoj. Ja som mala tmave, dlhé rovné jak struny /tmave
Mám stále/. Odvážila som sa pre radikálny strih a lepšie som urovit nemohla. Daj si najprv pod prsia a uvidis. Bude sa ti žiadať menej. Praveze niekedy kratšie vlasy vedia vyzdvihnúť postavu.
@kukulienka999 akou henou farbis? Kde sa to da kupit? Znacka? Bojim sa ze budem lutovat tie vlasy, rozmyslam nad melirom a postupkou..
Postupne sa zbavovať 15 kg navyše - zmena stravy, pohyb. Veľkú úlohu zohráva dostatok spánku, pitný režim a pohoda.
Na každé fotenie z výletu/oslavy/parku sa dá pripraviť - naučiť sa pózovať, tváriť - postaviť sa tak, aby vám to na fotke vždy pristalo. Úsmev urobí veľa.
Vlasy dať upraviť kaderníčke. Poradiť sa, prebrať, čo by vám pristalo a bolo aj praktické na údržbu.
Je super, že vám na sebe záleží - upravíte sa, idete na manikúru.
V oblasti šatníka je fajn mať vybudovanú určitú "kostru", o ktorú sa dá vždy oprieť a zachráni v každej situácii. Ak ste nohavicový typ, dobre padnúce nohavice vo farbe, ktorú ľahko zladíte, v strihu, ktorý lichotí vašej postave - vyniknú v ňom pekne nohy, boky, zadok... Ak šatovy typ, šaty vo vašej farbe, v strihu. V univerzálnej farbe, aby sa dali ľahko kombinovať s doplnkami. Univerzálnu sukňu napr. v čiernej/modrej/hnedej, ktorá sa hodí ku blúzke, tielku i tričku. Pohodlné tenisky/poltopánky/sandále/čižmy. Tričko s výstrihom, ktorý padne práve vašej postave. Podstatné je zistiť, ktoré sú vaše farby. Niekto vyzerá skvele v celočiernom oblečení, druhý by v tom istom vyzeral, že ide na pohreb. Na farebnú typológiu je dobré vziať so sebou do obchodu kamarátku, ktorá objektívne zhodnotí, ktorá farebnosť vám padne, v čom žiarite a naopak, v čom vyzeráte mdlo. Pri strihoch oblečenia treba skúšať, skúšať, kombinovať. Dobrou pomôckou je tiež nájsť celebritu/známu osobu, s ktorou sa vizuálne typovo podobáte a následne sa inšpirovať jej šatníkom. Ak máte dobré padnúce základné kúsky vo vašich strihoch a farbách, oveľa ľahšie sa dajú k nim kombinovať doplnky a riešiť celkové ladenie.
Baby ti dobre píšu, že to nejde hneď. Cisársky je obrovský zákrok pre telo, je logické, že sa z neho nezotavíš len tak hneď. Tebe chýba teraz motivácia, možno naozaj stačí málo ako nový strih, ani nemusí byť nová farba. Alebo skús vymeniť tepláky za nejaké športové šaty, budeš sa cítiť ženskejšie. Ja som celkovo viac sukňová a šatová, lebo sa cítiť v tom lepšie a viac žensky. A idem kľudne aj nenamaľovaná kočíkovať či do obchodu, no hneď to pôsobí inak, ako keď idem v teplákoch. Alebo ak tepláky, teraz sú také rôzne pekné teplákové súpravy, v ktorých vie žena vyzerať tiež pekne. Pozri napr.Lelosi. Obočie si ja farbím doma je na to Refectocil, KISS, Combinal.. manikúra je super, ja sa napríklad cítim bez nechtov neupravená.
inak ešte k tomu kojeniu, je to každého vec, ale osobne by som skúsila vydržať, predsa len je to najlepšia strava pre bábo, pocit bezpečia, kontakt s maminou.
Stačí popozerať zopár tutoriálov na youtube. Pre rýchlu úpravu naozaj netreba veľa, aby sa človek cítil hneď lepšie 🙂
Posielam zopár svojich videí na inšpiráciu:
Moje denné líčenie
Ako si doma farbiť obočie
https://www.youtube.com/watch?v=yNX1BmkTHvIRýchle vlny s opaskom (možno pre zmenu účesu)
https://www.youtube.com/watch?v=zXW8XWWZi3sRevízia šatníka, ako skúšať, kombinovať veci z vlastného šatníka
https://www.youtube.com/watch?v=LjOMysmORywAko na outfit tón v tóne - toto je rýchla cesta ako byť šik a nepremýšľať zbytočne dlho, čo na seba
https://www.youtube.com/watch?v=CYgdxNn618oA ešte som chcela, že opálenie je mylný znak krajšej pokožky, opaľovanie nie je zdravé a ak nechceš byť ako vápno, odporúčam skôr samoopaľováky. Super má Lirene alebo Olival. Olival má k tomu aj rukavicu a ide to super jednoducho a rýchlo.
Obocie sa moze tetovat aj ked kojis.. Ja som mala tiez tskyro pocit po tretom dieťati ( prvy cisársky) prve dva pôrody isli kila hned dole vsetko bolo super teraz vobec hlava v smutku kazdy den som si hovofila zs zacnem cvicit... Som rok po porode a dako ani neviem som schudla sama bez cvicenia a som celkom spokojná.. Po cisárskom treba troska aj času.. Teraz ked sa ochladí idem cvicit aby som spevnila 🙂
ešte s cvičením dopíšem, že ono je to 70% strava, 30% pohyb. A super cvičiace programy má napr.Fitshaker, cvičíš doma a majú aj cvičenia pre mamičky s deťmi, kde vieš bábo zapojiť a cvičiť vedľa neho aj s ním a toto sú super pomalé cviky, také na začiatok, keď ešte človek nevládze ísť hneď na Kriváň alebo čo 😀
Ahoj, no mne vždy, keď som sa (aj) po pôrodoch necítila ,,pekná,, pomohla zmena účesu - hoci len nafarbenie vlasov, úprava obočia, opálenie (mierne) aj v solárku, pohyb (v rámci možností), zdravá strava (no, tiež v rámci možností - pri kojení zbytočné sa neprejedať) kúpa pekného oblečka, topánok, kabelky...niečoho pre radosť. Je to obdobie, keď deti povyrastú, prejde to a bude ľahšie cítiť sa dobre a ,,byť krajšou,, 😉
Ja som sa tak citila,ked aom nevysla dlho z domu a bez deti a plus nevyspata.. Ked pride psychicka pohoda aj s par kg navyse sa budes citit lepsie. ;) Cvicit sa da aj doma. Kupit nieco pekne aj online. Namalovat.. len treba chciet.
Zaklad- upokojit sa. Nejde vsetko hned a rychlo 🙂 ja som rok po porode a stale mam 4 kila navyse (po porode som mala 7kg navyse a ide to strasne pomaly dole..) pri zhadzovani vahy dost pomaha upravit stravu. Kaloricke tabulky (ako boli viac x spominane) a zapisovat si vsetko co zjes. Skus pozriet kalkulacku prijmu ktoru ma na stranke GymBeam, urci denny prijem kalorii aj makronutrienty. A druha vec je pohyb. Prechadzky su velka pomoc a ak si najdes cas tak odporucam appku Nike Training App. Su tam rozne treningy s roznym nacinim alebo aj s vlastnou vahou od 5 po 45 min. Da sa to vtesnat do denneho rezimu. 🙂 a co sa tyka starostlivosti- skus kadernicku aj ked len trosku upravit uces/farbu, zakladny makeup kazdy den robi divy. Tiez sa mi po prebdenej noci nechcelo malovat, ale ten rozdiel v tom ako som sa citila bol neporovnatelny. Dokonca som maleho naucila ze mamka sa maluje tu sed a kontroluj ma :D je to tazke, tiez som sa chcela odstrelit na Mars prvy pol rok ked som sa videla v zrkadle ale postupne sa to zlepsilo 🙂 chce to len a len cas.
@struhanka dakujem za komentar urcite z neho vyuzijem rady a skusim sa viacej povenovat nakupom aj ked to nerobim rada
@drews_beauty dakujem za linky, pozriem, ja nie son teplakovy typ, vlastne nemam ziadne teplaky, skor mi vadi ze som zacalanosit topanky na nizskom opatku, vo vysokych neviem ist s kocikom po schodoch.
@drews_beauty ja to mam dost nanic s poszavou ak chcem scgudnut musim fakt makat a jedine cim idu moje kg dole je behanie a prisna dieta..
ja odkedy mám malú, som opätky neviem či nemala iba raz na sebe 😀 to sa pri dieťati nedá.. ale našťastie sú dnes veľmi pekné topánky aj na rovnej podrážke dostupné 🙂
Vieš čo, k tej strave, možno zo začiatku stačí málo ako pridať viac zeleniny k obedu a k večeri. Určite teraz nerob nejaké extrémne zmeny, kým kojíš 🙂 Držím palce!!
@drews_beauty dakujem za povzbudenie, vcera sme isli s manzelom do kauflandu tak som si dala opatky 🙂 v polovici nakupu uz ma poriadne boleli nohy.. Ale kocik tlacil on 🙂
Ahoj, ja som vysse 2 mes. po cisarskom a tiez sa tak citim. Stiahla som si aplikaciu kaloricke tabulky. Chcem schudnut lebo sa necitim dobre vo svojom tele.