Ahojte zeny,
Prisla som skusit najst radu tu. Mam 25 rokov a trapi ma akne. Najme na licach. O plet sa snazim starat, pravidelne ju cistim, mam doma mnozstvo roznych produktov ale zatial mi ziadne nezabrali. Resp. Ak zabrali na uz eixstujuce vyrazky, tak sa mi aj tak hned vyhodili nove. Mam to prevazne na licach, celo mam napr. uplne ciste. Na nove vyrazky pouzivam iroha naplaste, madara roll-on, cosrx sliz, cicaplast krem, just pealrs maska… skusala som aj retinolove serum, odlicujem sa vzdy poriadne dvojfazovo, pouzivam ranny krem s spf vzdy po retinole, tea tree atd…mam toho naozaj hodne ale jednoducho sa toho neviem nikdy zbavit.
Ak mate niekto naozaj overeny tip, tak prosim podelte sa tiez. Dermatologicky som uz vyskusala 2, nemienim zas chodit stale po lekaroch ked mi tie produkty nezaberaju. Uzivam pravidelne aj probiotika a vitaminy.
Ahoj, ja som to mala podobne, pomohol laser vola sa Fotona, bola som v Yes Visage. Samozrejme vnutornu pricinu to neodstrani, ale velmi sa to zlepsilo. Na internete je vela pred a po fotiek. Drzim palce 🙂
@egonsk som osem rokov zadana, tak tieto hluposti hadam mozme vynechat z rad🙂
tak prepac ;) Ale z osobnej skusenosti sa u dievcata, ktore malo akne, ked aj sexualne zila, tieto problemy vyznamne vyriesili. Preto ma to napadlo ako prve a s nadsazkou som to napisal 🙂
mala si len retinol či aj retinal? prípadne skús adapalen objednať z ameriky napr
Skúsila by som prehodnotiť, či to nemôže robiť nejaká zložka stravy. U mňa to tak je
Stres a strava.
@laurita285 ahoj, len retinol. Dakujem, pozriem sa aj na to 🙂 a ta stranka je aj nejaka overena? U nas sa to neda kupit ?
@lucia245 dakujem, skusim, ale v celkovo sa snazim jest celkom zdravo, vacsinou varim doma, malo fast foodu a mliecne vyrobky takmer vobec
@vanilkovazmrzka vdaka, stres nemam :D a ak by som aj mala, asi to neviem velmi ovplyvnit :D
U nás jedine od nejakej vzdelanej kožnej na recept, stránka je overená, príde ti to bez doplácania DPH/cla rovno domov 🙂
Actimaris voda a gelik, urobi to zazraky, odskusane. Ale odstrani len nasledok - vyrazky, zahoja sa a zmiznu, ale problem neodstrania, akne sa bude dalej tvorit ak s tym prestanes.
Problem je vacsinou v crevach a intoleranciach.
Uz odporucany adapalene a na iherb maju aj panoxyl wash 4%, ten je tiez velmi ucinny na akne (ak si este neskusala benzoyl peroxid). Oboje ale zo zaciatku pouzivaj raz za 3-4 dni, na striedacku, aby si si neznicila koznu barieru. A okrem tohto len uplne jemny cistic/odlicovat a krem (+spf)
Hydratujes čím? Ráno umyvas? Retinol si aký riešila?
Ja som toto mala práveže z retinolu
@domiklik hydratujem nechtikovym kremom pripadne mam este od loreal hydra genius, striedam hlavne podla toho ci sa idem po tom ryhlo malovat, ten hydra genius rychlo vsake. Retinol som mala od Loreal. Ano umyvam aj rano aj vecer.
@tenty Ja som to mala vsak aj pred retinolom, aj pocas a teraz nepouzivam… takze retinolom to nebude. Len som ho spomenula, ze skusala som aj to.
Ten loreal ma velmi zle zlozenie, hned medzi prvymi zlozkami je alkohol, ktory ti plet vysusa a tie prirodne kremy (neviem konkretne amy nechtikovy mas) zase casto obsahuju rozne masla a esencialne oleje, co zase aknoznu pokozku upchava a dusi.
Fakt vyhod co mas doma, kup je 1-2 aktiva (adapalen, BP, kys. glykolova napriklad) a okrem toho jemny nevysusujuci cistic (LRP toleraine napriklad, ale je ich vela, citaj hlavne recenzie - hrozne vela ich je vzdy na reddite ak vies po anglicky), krem urceny pre citlivu plet (bez alkoholu, parfumacie) a lahke kvalitne SPF. Netreba ti 100 roznych produktov.
Zlozenie si mozes pozerat napriklad na cosdna.com, urobis si aspon zakladny prehlad
Potrebuješ poriadnu hydratáciu. Sérum Ceramidy, peptidy, kyselina hyaluronova s aspoň 5 molekulami, probiotika (na tvár). Narušená kožná derma a dehydrovana pleť môže byť tvoj problém. Retinol od kiehl's pozri, stojí to za to.
najdi si chlapca, hormony sa ti zlepsia a akne zmizne ;)