Akné a mastná pleť

elimlej
2. okt 2024

Dobrý deň prajem chcem radu prosím poraď te mi ,mám veľmi mastnú pleť a keď sú dám nejaky produkt na tvári tak sa veľmi vyhadzem ci je to krém alebo make up upchávajú sa mi póry už som bola doktorky na kožné bola som na vyšetrenie no nepomohla mi vypísala mi mastičku prosím vás poraďte mi som zúfalá,keď si chcem dať na tvár make up tak nemôžem lebo sa vyhadzem mám potom akné veľké hnisavé neviem aky make up mám použiť 🥺🥺🥺 ak máte niektorá také skúsenosti ako ja tak mi prosím poraďte budem veľmi vďačná za každé info 🥺🙏🙏🙏ja som už vyskúšala všetko a stále to isté dookola nič mi nepomáha prosím poraďte mi ďakujem

s1s4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moolnarkaa
2. okt 2024

Ahoj, ja mám tiež extrémne mastnú pleť, kde tu sa mi spraví vyrážka, mala som jedným časom aj bolestivé vyrážky spôsobené hormónmi. Pomohlo mi čistiť si tvár s LA ROCHE-POSAY Effaclar. Samozrejme to nebude zmena hneď po prvom použití, treba vydržať a pravidelne čistiť a ošetrovať pleť 🍀

seag
2. okt 2024

@elimlej cosrx kozmetika- tonikum v spreji,čistič pleti s tým červeným a dobrý hydratacny krém, ktorý neupcháva pory.

domiklik
2. okt 2024

@elimlej a co s tou pleťou robíš? Co používaš?

elimlej
autor
2. okt 2024

@domiklik teraz momentálne nič nepoužívam ,používala som krém na problematickú pleť sérum a peeling balea, pred včerom som si dala na tvár Garnier na čierne bodky a vyhadzala som sa na čelo aj na líci okolo úst

yoge
2. okt 2024

skús zinok aspoň 50 mg denne (znižuje produkciu mazu) a ak ani ten výrazne nepomôže môžeš sa skúsiť spýtať kožnej či ti nepredpíše roaccutane (isotretinoin). Úplne by stačili aj nejaké nižšie dávky 10 mg denne, ale pozor ak ho užívaš nesmieš otehotnieť

yoge
2. okt 2024

@elimlej mastičky od kožnej ti na to nepomôžu, pretože často obsahujú ako pomocné látky alkohol, ktorý ti tú kožu ešte viac vysuší. Možno max skús kyselinu azaelovu. Ale na 100% by ti pomohol isotretinoin, no neviem kolko máš rokov, niektorí lekári ho neradi predpisujú, ale ak ho odmietne tvoja kožná choď za inou. Ten liek má ale nežiadúce účinky, ak ho však budeš užívať v menších dávkach (konzultuj s doktorkou) tak tie vedlajšie účinky sú menej závažné, niekedy iba suché pery

elimlej
autor
2. okt 2024

@yoge mám 21 rokov ďakujem za radu

kristie571
2. okt 2024

@elimlej vyskusaj pletovu vodu, cistiaci gel, krem od zn.A-Derma tu radu na problematicku plet, mne aj sestre velmi pekne zabera. Alebo ten spominany La roche posay. Nepouzival peelingy, len roznesu zapal po celej tvari, vela vela hydratuj, co najmenej sa pocas dna sa dotykaj rukami tvare. Pouzivaj kvalitny make up, mne sa velmi osvedcil od Vichy dermablend, vydrzi dlho, krasne kryje aj nedokonalosti, nerobi pupienky neupchava pory. Dolezite je aj kazdy vecer poriadne odlicit plet.

stanulienkat
2. okt 2024

Garnier určite nepoužívaj a peeling na aknóznu mastnú pleť určite nepatrí. Kup si sérum Niacinamid aj so zinkom, predávajú aj v dm drogérii pod značkou Balea, alebo The Ordinary. Mydlo si kúp s ichtamolom, volá sa sa Sano, je výborné. Krem Cutis help akne. Su to lacne a ucinne veci.

yoge
2. okt 2024

@elimlej to by ti normálny kožiar mal bez problémov predpísať, kedže už máš viac ako 20 rokov aj keď to možno nemáš až také vážne (niektorí kožiari to predpisujú iba na silnejšie akné)

123369
2. okt 2024

@elimlej bože ,to si ani nepýtaj od koznej ten tretinoin. Je to strašne silné,a predpisujú ho hlavne na veľké cisticke akné. Mal ho môj brat,ale teda to bolo hrozné akné,nie také ako opisujes ty. Mastná pleť je aj prejavom dehydratácie čiže určite sérum kyseliny hyalurónovej,ale hlavne dobrý čistiaci gél. Potom tonikum hneď po umytí,potom napr tú kyselinu hyalurónovou ,ja používam aj skinoren,ten ti kožná môže hravo predpísať, obsahuje kyselinu azelaovu, výborná na akné. S kozmetikou cosrx vyššie spomenutá je fakt super,ale málo kto o nej vie. Používam ju aj ja a mnoho ďalšieho s kórejskej kozmetiky. A namiesto toho roacutane ( tretinoinu) ti bohate stačí tiež výborné na akné retinal od značky geeg and gorgeus. Tiež má táto značka úžasné tonika práve na mastnú problematickú pleť. A už len vyskladať rutinu. Produkty striedať nie všetko naraz,ale jeden deň to, druhý to, tretí to. Odporúčam blogerku Zuzanu Závodsku má aj video o problematickej pleti, nájdeš tam veľa produktov 👌

domiklik
3. okt 2024

@elimlej balea je tak 50:50, niekomu sadne inému nie, mne nesadla. Masti la som sa z nej plus som mala čierne bodky. Jedine co mi z nej vyhovovalo bola platenkova maska z rady Med. Geek and georgious je super. Na začiatok by som to skúsila s jednoduchou rutinou - odlicit, vyčistiť, zhydratovat, krém + cez deň spf. Fakt sa zamerať len na poriadne ale šetrné odlicenie vyčistenie a zhyfratovanie pleti. Takto funguje 2-3 tyzdne a ak sa to zlepší pridaj nejakú aktívnu látku (aha, bha, retinol). Tretinoin ti nikto normálny nepredpise.