Kúpila som nedávno garnier s čiernym uhlím a je to hrôza. Vysušuje, čo je spôsobené aj tým, že obsahuje najlacnejšie rozpúšťadlo - alkohol. Čo by ste odporučili na mastnejsiu tvar 25r babe? Aké serum? Akné nemám
Alkohol a tým nemá nič. Na mastnú tvár si pozri nejaké hydratačné sérum lebo sérum s niacinamidom. Na mastnú pleť je fajn kyselina azelaova a hlavne hydratovať pokožku. Koža sa prehnane mastí ak nie je správne hydratovana a zbytočne vytvára maz.
A na aky problem to serum potrebujes?
V prvom rade skús kvalitnejšiu kozmetiku. Ja veľmi dbám na čistenie pleti, inak používam VitC, kys.hyaluronovú, retinol, serum s bakuchiolom.
hlavne korejske, ale mam opar aj inych.
zlozky, ako Retinoidy, vit.C, niacinamid, kyselina hyaluronova ( HA ), peptidy a pod su vhodne pre vsetky typy pleto.
sera striedam, rada skusam nieco nove. kezd epouzivam korejsku kozmetiku,t ak serum niekedy nahradazm aj neicim inym - maju ampuly ( casto su vo velkych baleniach a rovnako s ucinnymi atkami ako sera a za rozumnu cenu )
- KK sa mi pacia sera Beauty of Joseon - viacere su fajn, pripadne ampuly - Madagascar Centella od Skin1004 ( obsahuje Centelu - hydratuje, ukludnuje ) a tiez Amplen peptidova ampula ( tam su peptidy )
- na hydrataciu niekedy doplnam hydratatorom od Hada Labo, ale lepsie mi pasuje to, co maju v DM - viacere verzie. z Azie neviem ktore je to ( maju ine balenia ) a to co som si vybrala mi az tak nepasuje. to z dm je jedno s HA z viacerymi velkostami molekul HA, druhe tiez + kolagen a retinoidy
- okrem toho aj keby nemam v serach kys. hyaluronovu, tak ju mam v toneri od Haruharu wonder. ma konzistenciu riedkeho sera, rozhodne je o nieco hutnejsie, ako klasicky toner. dvam si ho na tvar rukami, nie tamponom.
- z ostatnej kozmetiky pouzivam prevazne prirodnu, casto sera Pompom - mala som s HA, s retinoidmi, tiez mam nejake Multivitaminove ( este som ho neskusala ). je to prirodna kozmetika, tusim madarska a pomerne lacna
- okrem toho mi sedeli sera - hyaluronove od Renovality ( slovenska prirodna k., vicere velkosti HA ), 89mineral od Vichy, Buffet od theOrdinary a neboli zle sera aj od Skinium ( hyaluronove maju tiez viacere velkosti HA ), aj ked niekedy bolo lepkavejsie. po peelingu sa lepkavost stratila, akoby nechcelo serum prejst cez tie odumrete bunky.
@majamat super prispevok a
prosim ta, mas aj vychytane, kde nie je kyselina salicylova, len ovocne kyseliny? 🙏🙏🙏 salicylovu nesmiem
Mám zmiešanú pleť , na nose a brade, lícach v hornej časti viditeľnejšie póry a často čierne bodky .
Tento rok sa postupne učím v mojich skoro 36 rokov starať o pleť ( nikdy som sa neopalovala zámerne ,už vôbec nie prehnane ,a celkom fajn genetiku mám )
Ráno čistiaci gél , vitamín C , krém s SPF 50 ,
Vecer čistiaci gél , a buď kyselinu salyciovalyciovu lokálne ,alebo retinol ( nie ten skutočný ,len sa to píše ,že je to retinol ,mal by to byť ten najskabsi neviem názov ) ľahký nočný hydratačný krém , A počas dňa ružová hydratačna voda.
Pleť sa mi rozjasnila a veľmi zlepšila .
Prestala som používať micelarnu vodu ,a hlavne začala čistiť gélom raz denne ( predtým som si čistila nepravidelne ,skôr len v sprche sorchacom na tvar a micelarna voda )
Mám aj zlupovaciu masku má čierne bodky od balea ,raz za dva týždne ju použijem .a cca raz týzdenne nejaku tu jednorazovú hydratačnu masku z DM v tých malých sackoch ,a obmienam ich
@babulkomale no veru neviem. moc som toto neskumala,lebo mne nevadi. inak ja mam domaci peeling od Revolution a neviem ci ho pouzijem 5x za rok. mozno ani tolko nie. nejak mi to ani nenapadne,a ni sa mi do toho nechce. mam aj koepc latkovych masiek a nepouzivam, 1x za 2m ma osvieti.
aj napriek tomu ma plet hladku ( s vynimkou obdobia pred ms, vtedy je niekedy hrozna - hormony )
Tiež odporúčam kórejskú kozmetiku. Podľa typu pleti a teda požiadaviek..
baby a ta korejska kozmetika je kvalitna? nemaju nejake znizene naroky na kozmetiku, co by napr. v EU nepresli?
V serach hladaj niacinamid, BHA a AHA kyseliny, retinol. Zo znaciek odporucam Geek&gorgeous
Používam kofeínové sérum na tmavé kruhy pod očami, ale asi nefunguje 😂 mala by som sa vyspať
@chillibubble ja sa v legislatíve teda vôbec nevyznám, ale niektoré značky už má v ponuke aj Dr.Max, takže si myslím, že by to naše normy malo spĺňať. Ja používam kórejsku tiež. Druhá vec je, keď si vezmem koľkokrát bola teraz na čiernej listine taká Nivea alebo Dove. Ja si myslím, že už by to nejaká kontrola zachytila. Ešte taká vec môže prísť do úvahy a to je vytváranie fakeov. Ja som zatiaľ videla len jedno video zo zahraničia, ako odlíšiť fake od originálu, ale týkal sa dekoratívnej kozmetiky.
@chillibubble urcite nie.
prave KK je znama svojou kvalitou. korejky su zname tym, ze sa zacinaju starat os voju plet skoro a su vlemi narocne., je velmi vysoka konkurencia.
korejske a japonske znacky sa predavaju spolu v eshopoch. casto ani neviem ktora je ktora a teda na takej Stylevanna su asi stovky znaciek, cize konkurencia je fakt vysoka.
na nete najdes aj mnohe youtuberky, tkore tuto kozmetiku pouzivaju a naozaj ma len dobre recenzie. smaozrejme nemusis is trafit produkt na svoju plet, ale vacsinou sa to ani neprejavuje tym, ze by ten produkt uplne nesedel, ale mas z neho pocit, ze by s potrebovala este neico viac, pripadne ti moze prekazat vona ( to mne niektore prekazaju )
velmi znama je Drews beauty, ci Tinanate tu je od Drew video - porovnanie
https://www.youtube.com/watch?v=2bq8crtLZ98aj tu je video od Tiny
https://www.youtube.com/watch?v=ENTmvkk6qA0Ja pouzivam presne to cierne ale urcite nie kazdy den.staci tak 2x do tyzdna a krasne mi stiahne mastnotu z tvare..
Ja mám momentálne Lancôme Genifique a nevyhovuje mi lebo mám suchú pleť.Na mastnejšiu podľa mňa idealne
Purity vision séra majú aj v dmke mrkni na to
ja mam napriklad rada serum Korean Heritage 8 Types of Hyaluronic Acid Premium Super Hydrating Serum - to mi uplne ako uliate sadlo na plet 🙂
Ja používam tieto sera (vitamin c, retinol a kyselinu) a sú super https://pimp.sk/kategoria-produktu/sera/