Ahojte. Poprosila by som Vás o radu ohľadom veľmi zlej doktorky. Začnem tým, že som zistila až niekedy 24 týždni, že čakám bábätko. A ona mi do tehotenskej knižky napísala, že som nechodila do poradne, na prve 3D ultrazvuky atď. Teraz, keď chodím do poradne sa jej musím pýtať či mi treba ešte nejaké vyšetrenia, lebo sama od seba nedá žiaden výmeny lístok, potom mi tam len píše, že som na vyšetrení nebola, keď si nič nepýtam. Minulý týždeň, keď mi začal 30ty týždeň som bola na 3D ultrazvuk v nemocnici a ešte ma normálne začala ponižovať, že prečo som nešla na súkromnú kliniku, že tí doktori v nemocnici nemajú ani poriadne papiere na to to robiť. Ešte dodám, že momentálne chodím do Bratislavy ku doktorke, kým sa prestahujeme do Košíc (tak dva mesiace pred pôrodom sa sťahujeme). Ako sa udržať aby som jej nič nepovedala ? Alebo ako sa snou vysporiadať?
Len tak nechcem nahnevať ťa len ma to zaujíma... Ako je možné že tak neskoro si prišla na to že si tehotná??
Ja sa vyjadrím k tomu, že ti napísala, že do 24tt si nechodila na poradne. Ale veď si nechodila. Takže to je v poriadku. To ostatné, no neviem, keď som neni spokojná s lekárom, tak ho vymením. V KE sú určite aj iní lekári. Ak nie je mega dobrý top odborník, netolerovala by som lekárku, ktorá je na mňa nepríjemná.
@xena0 aj mňa to zaujíma, lebo ja som cítila pohyby od 19tt
@xena0 mam polycystické vaječníky takže u mňa bolo bežné, že nedostanem každý mesiac menštruáciu a vôbec som nemala ani väčšie bruško, až ten 28tt mi tak rapidne narástlo.
@lulu8491 už mi nejde ani tak o kočikovne, skôr ma zaujima, že prečo ma so mnou až taky problém, že mi robí naprieky a tak, či náhodou nemáte nejaké typy.
Ako sa vola?
@pandicka123 v 6.mesiaci si došla na to ze si tehotná??? Pohyby babatka nic? Ci si si myslela ze sa to hybu creva a kope ta ET?🙈🙉🤦♀️
Som myslela ze to su len "zarucene" články v NČ.🙈🙉
Ináč keďže si nechodila na poradne, nedistanec kočíkov, s tým dúfam rátas...
Lekarka napisala do spravy, ze si nechodila na poradne, nuz ved si nechodila. 3D ultrazvuk je "baby show" a nie diagnosticky ultrazvuk ako taky, chapem lekarku, ze jej to nepomohlo a ocakavala, ze pojdes za nejakym odbornikom, kedze si vynechala vsetky dolezite vysetrenia pred tym. Chapem, ze si v tejto situacii nevinne a ze si nevedela, ze si tehotna, ale treba to teraz dotiahnut a dobehnut, co sa da, aby lekari (ak by ma babatko malo nejaky zdravotny problem) vedeli po porode, na co sa pripravit. Pochybujem, ze ti chce zle, mozno ma proste taku tu autoritativnu naturu a ton, su taki lekari...
Pises ze 2 mesiace pred porodom sa stahujes z Ba do Kosic, ved to uz je teraz cca, mas zhruba 2 mesiace, takze ju vymenis zakratko. Ja som menila tiez pocas tehu ani nie kvoli Dr. ale kvoli jeho hnusnej a drzej sestricke. Mas na to pravo.
@lienka.7 normálne sa s tým stretávam že ženy až neskôr zistia že sú tehotné. Kamoška brala aj antiku aj krámy mala, nič necítila a v 5 mesiaci zistila že je tehotná...stáva sa...v poradni som tiež stretla pani že až v 20 TT zistila že je tehotna....bola dosť silná, takže si myslela že iba pribrala, nemala žiadne príznaky nič ...
A ty si chodila každý týždeň na vyšetrenia ku gynekologičke ? Keď píšeš, že zlá doktorka, lebo ti zistila tehotenstvo až v 24tt ? V prvom rade si to mala ty zistiť, že si tehotná.
3D ultrazvuk nie je žiadne vyšetrenie. A to, že “doktori v nemocnici na to nemajú papier” myslela tak, že to nebol 3D ultrazvuk = morfologicky ultrazvuk, na ktorý musia mat lekári špecializáciu (ten papier). Na cukor si bola ??
@pandicka123 teba niekto núti zotrvávať u lekárky, s ktorou nie si spokojná?
@pandicka123 mne skôr príde divne, že si sama nezistila, že si tehotna🤷♀️🤦♀️ Koľko vazis?
@xena0 Ja som cítila pohyby cca v 19. týždni, ale musím na obranu autorky napísať, že už dosť dlho po pôrode (mala som ale diastázu) som tak sedela doma pred telkou a zrazu som zacítila také pohyby v bruchu, že som prestala dýchať, oči vyšpúlila a hneď vyskočila, že čo to do frasa...? Lebo tehotná som byť nemohla, ale tie pohyby boli úplne ale že úplne identické s tým, ako keď malý kopal. Gynekológ mi vysvetlil, že to boli črevá. A veru odvtedy sa to sem tam sporadicky zopakovalo (viac ako 2 roky), najmä keď som bola nafúknutá.. a to mám skúsenosť a viem porovnať a veru to bolo až bizarne rovnaké, presne ako keď som bola tehotná. Dodám, že mám 58 kg, čiže nič extrém. Ale mňa to práveže vyľakalo a prvá myšlienka bola, že či nie som opäť tehotná.
@oblecenie99 nemusíš brániť autorku, ja som sa jej len opýtala pretože ma to zaujimalo 🙂
@pandicka123 ahoj na to sa mozes vykaslat..k tomu aby si mala zdrave dietatko netreba ziadne vysetrenia. Daj si spravit sama pre seba ultrazvuk odbornika... A je to. Aj tak tie vysetrenia ti spravit uz nemozekedze kazde je okliestene tyzdnom tehotenstva a ty si ich premeskala. Takze ich robit nebudu. Stihas este tak akurat test na tehotensku cukrovku. A babatko sa ma aj tak tak ako sa ma. Vysetrenia nepomozunicomu.
@pandicka123 Podľa mňa sa snaží a všetko píše lebo sa snaží kryť ak by nebolo všetko ok keďže ťa nesleduje od začiatku a možno nevie ani presný termín pôrodu povedať keď ti to tak meskavalo. Určite nárok na kocikovne budeš mať no určite sa k tebe nemôže takto správať a to že si si bola dať bábo pozrieť v nemocnici je tvoja vec veď aj tam sú vedomosťami tak dobrý lekári, ktorý základné veci na bábätku popozeraju.Ja som tiež zacala cítiť pohyby až v 24 týždni. Každopádne držím palce nech všetko dobre dopadne 😉
Mimo tému - keď si "nechodila" na poradne, neviem, či budeš mať nárok na kocikovne