Zháňam kozmetičku a kaderníčku na svadbu

papaya1234
17. sep 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Hľadám kozmetičku a kaderníčku na svoju svadbu. Pokojne 2 v 1. Najlepšie v Košiciach, ale môže byť aj Spišská Nová Ves.

Problém mám najmä s kozmetičkou, keďže nechcem práve tradičné líčenie. U väčšiny, čo som našla na internete, som videla len klasické jemné líčenie a to nie je môj štýl. Viem, že je to klasika, ale myslím, že sú u mňa ľudia zvyknutí, že sa na udalosti rada nalíčim kreatívnejšie. Sama si ale mejkap robiť nechcem.

Prikladám nejaké fotky pre predstavu, keďže biela linka je pre mňa na svadbu must a sama viem, že sa s ňou nepracuje tak jednoducho ako s čiernou.

V prípade kaderníčky zas hľadám nejakú, ktorá nemá problém zapliesť rôzne vrkoče a vyčariť zázrak z riedkych vlasov. Vlasy mám totiž síce po pás, ale nemám ich zas toľko, aby som ich mohla mať rozpustené a zároveň časť spletenú. Aspoň ja si to teda myslím, ale videla som na internete rôzne premeny, kedy kaderníčky doslova čarovali.

V rámci toho sa chcem rovno spýtať, či niektorá z vás riešila na svadbu príčesky a keď áno, odkiaľ. Na nejaké som pozerala, ale bojím sa, že mi farebne nesadnú.

Ďakujem za všetky rady 🙂

majamat
17. sep 2024

mnohe vizazistky, MUA si presli vselicim a skusali mnohe liceni a ahoci bezne ponukaju klasicke licenia, zvladli by aj nieco taketo. netvrdim, ez vsetky ake neico skusali, ale mnohe ano.
treba sa ich popytat a zistit co dokazu.
ja nie som MUA a nieco podobne som skusala, rovnako poznam mnohe zienky, ktore licia a zacinali takymito kreativnymi liceniami na sebe.
samozrejme je to aj individualne, lebo nie kazdy ma vhodne viecka na tozne linky a pod, navyse foto na nete byvaju prefiltrovane. aj tie c si pridala su urpavene, lebokoza na foto je menej porovita a hrbolata, ako v skutocnosti je. coize nazivo to vyzera tiez dobre, ale trosicku iak. nie vzdy sa daju take pekne linie urobit aj na kozi, ktora nie je dokonale hladka. a treba ratat s tym, ez licenie je zvycajne aj dlhsie, lebo tie tenke linie sa nie vzdy dokonale podaria a treba ich urpavovat, aby vyzerali rovnako dobre.

biele licenia som moc nerobila, ale tu je neico, co som robila a mam toho vela. no uz sa tomu moc nevenujem a teda mam skusenost licit skor seba, druhy sa mi lici tazko.

majamat
17. sep 2024

si obzeram moje foto a aj toto je zaujimave

majamat
17. sep 2024

toto by sa tiez dalo pouzit akos vadobne

majamat
17. sep 2024

niekedy staci mozno pridat k liceniu aj takuto dvojitu linku.

vkatush
17. sep 2024

Pozri si na insta (alebo má aj tuším normálnu stránku aj na FB) Petra Foltan.
Robí makeup (tuším má aj kurzy, teda že ich ona vedie), aj vlasy robila, neviem či ešte. Napíš jej kľudne správu s tvojou predstavou a povie ti.

(Robila nám na svadbu makeup - 3 ženy, aj známej na ich svadbu a jednej babe na koníku som tiež odporučila a pochvaľovala si).

taktotedanie
17. sep 2024

@papaya1234 to nieje tym, ze by to vizazistky nevedeli takto nalicit , k nej prichadzaju nevesty s urcitou predstvou a drviva vacsina chce vyzerat na svadbe elegantne nie ako z cirkusu takze To nie ze oni tak licia ale tak to chcu zakaznicky tak in tam nebude kreslit motyliky cez pol tvare len preto, ze sa jej pacia motyle- to len na margo toho, ako si vsetky vizazistky hodila do jedneho vreca ako nekreativne zeny, ktore vedia namalovat len hnede tiene, ciernu linku a ruzove pery
Za mna cinna face art

papaya1234
autor
17. sep 2024

@taktotedanie Nehovorím, že sú nekreatívne, hovorím, že som si ich pozerala na sociálnych sieťach a mali tam len tieto typy líčenia 🙂 Bežne sledujem vizážistky z inej časti Slovenska, ktoré pridávajú na profil aj líčenia samých seba, alebo líčenia na fotenia či festivaly, kde vidieť aj farby, kamienky a rôzne trendy. Preto ťažko posúdiť, ako líčia iný typ líčenia, ak sa tým neprezentujú.

dajanaa
17. sep 2024

@papaya1234 skúste Rea salon v ke ponúkajú služby ako kadernictvo tak aj kozmetiku

taktotedanie
18. sep 2024

@papaya1234 to, ze niekto nepridava licenia seba na festivaloch, ci crazy licenie neznamena, ze to nevedia
Len sa vyhni elliie art makeup

taktotedanie
18. sep 2024

Alebo este odvaznejsia zienka je Wiktória Visage Líčenie a Účesy Košice - na fb ma stranku

taktotedanie
18. sep 2024

Ma v albumoch aj crazy licenie

biba_18
18. sep 2024

@taktotedanie prečo sa jej má vyhnúť?

taktotedanie
18. sep 2024

@biba_18 je toho plny internet
Pani je neprofesionalna, nedodrzuje terminy, ziaden doklad o zaplateni, stiahnute fotky z internetu vydava za svoje

Kopirujem prispevok od p Horovcakovej, ktora a mnoho dalsich na to poukazali a zverejnili vsade kde sa dalo
Aj keď viem, že niekoho to už nebaví čítať, no sú ľudia, čo chcú vedieť ako to ide ďalej s našou podvodničkou, ktorá sa naďalej snaží nájsť klientky takým spôsobom aj na stránkach, ktoré make up vizážistky nepodporujú tak som to poslala až do Reflexu 🙂 keďže ona vie zdieľať cudziu prácu do médií, tak ja realitu do Reflexu.
Tu je správa a príloha 55fotiek.

Dobrý deň, píšem Vám do Vašej relácie Reflex pretože to čo už v dnešnej dobe dokážu ľudia nie je normálne. Niekoľko týždňov sa na internete rozoberá jedna pani “vizážistka” a “ kaderníčka” známa pod menom ElliArt-make up A keďže je bez chrbtovej kosti a ďalej pokračuje vo svojich podvodoch, tak predsa som sa rozhodla napísať aj do Vašej relácie, lebo dotyčná pani si veľmi verí a chce naďalej okrádať ženy svojími podvodmi.
Je toho toľko, že až.
Ako začať pár rokov túto pani/slečnu sledujem všade na internete a jej práca vyzerala dokonale až jedného dňa kedy sa mala konať naša svadba 13.7.2024 som sa ku nej objednala ja ako nevesta, moja sestra a moja mamka. Všetky 3plné nadšenia. Nehovoriac, že sme jej zaplatili zálohu už v marci 24 - 100€ za nás všetky tri. Všetko začalo tým, že 5 dni pred svadbou som jej ako nevesta zaslala sama od seba fotku účesu, o ktorý som mala záujem kedže skúšky účesu nepotrebovala ako som bola oboznámená. Dozvedela som sa, že si máme doniesť sponky, výstuže ( x krát som sa opýtala koľko a čoho) keďže kaderníčka nie som, nevyznám sa. Neodpovedala nijako a po pár správach napísala, že je to na nás koľko. Už to bolo zvláštne. Sobota sa pomaličky blížila a pani nedala žiadne info o stretnutí. Napísala som jej vo štvrtok či platí sobota 7:00 ja , sestra 8:00 a mamka 9:00, čiže všetky nás skončí za 3hodinky ako povedala, že účes a líčenie hodinka na každú. Zrazu mi pani arogantne odpísala: Nie, jej sa zmenili plány ma inú nevestičku, mám prísť o 6:00. Od stresu som jej volala, že aj my máme svoje plány v svadobný deň a takto to meniť bez toho, aby sa ma opýtala, nieje normálne. Kebyže jej nenapíšem v štvrtok sama od seba, ani to neviem. Zo zlosťou povedala, že si to vyrieši a hovor ukončila.
Nastal deň D a ráno o 6:55 som bola pod jej bytovkou na Štefánikovej 68 Košice, prišla po mňa vyšli sme na 3poschodie do jej bytu. Sadla som si dala gumičku a 7:15 som mala volať mamke, že miesto 8:00 už môžu obidve dôjsť, lebo som už hotová za 15minút. Pani sa ma neopýtala ako sa líčim či jemne, alebo ako si to vo svoj deň predstavujem a aký typ šiat budem mať, aby mi dala makeup na krk podľa výstrihu. Ten makeup ani nedala. Vyšla som od nej s oranžovým makeupom a tmavým odtieňom celej tváre, aj keď moja pokožka je bledá,obočie dvojitá hrúbka a pery zväčšené ako kačka. Líčila nás v malom byte bez klímy a otvoreného balkoníka, bolo v ten deň 35 stupňov. Odišla som a prišli na rad sestra a mamka. Dopadlo to tak, že mamke povedala, že má 5vlasy na hlave ( ktorá žena toto dokáže, nieto vizážistka a kaderníčka) pritom pred rokom mamka mala prekrásny účes na svoju oslavu narodenín. A ona jej urobila s prepáčením drdol ako keby išla okopať zemiaky. Výstuž a sponky nepoužila čo, sme doniesli. Sestra dopadla tak, že už sa nato pozerať nedokázala a už keď povedala, že je taká tmavá tak jej pani džabla biely makeup na líca v tvare mesiačikov a nehovoriac o obočí brežňev s plačom odišla domov sa odlíčit na kompletku aj učesať. Pani “ vizážistke a kaderníčke” sme zaplatili a odišli po hodine a pol nás dokončila všetky 3, lebo sa ponáhľala za inou nevestičkou. Doťahovať sa v deň svadby sme nechceli snažili sme sa doma zachrániť narýchlo, čo sa dalo ja mamke účes, sestre pomohla svokra s účesom a celá sa sama nalíčíla a ja som sa upravila sama.
Po tomto dni sme pani napísali a volali, nedali ste nám bloček o zaplatení celej sumy 320€. Pani bola arogantná, hnusná a bloček nám nechcela dať ani zaslať emailom a následne nás zablokovala. Nedalo mi to a napísala som na ňu recenziu na stránku podvodníci na facebooku. A to čo začalo potom ma dodnes prekvapuje. Pridalo sa ku mne kopa žien, ktoré mali rovnakú skúsenosť s tou osobou, pani im nedala bloček za predraženú prácu, práca bola úplne iná ako jej práca na jej fb profile a od nespočetne veľa žien pobrala zálohy a nevrátila, aj keď z vážnych dôvodov zrúšili termín a oboznámili ju aj 2mesiace pred akciou a ona si nechala 80€ za zálohu, ktorá ako sa ukázalo bola u každej klientky iná. Plus zistilo sa, že je známa stará firma od roku 2020. Lenže na svojej stránke maže a blokuje každý negatívny komentár a klientky, keď sa vyjadria reálne.
Daná pani “vizážistka a kaderníčka” keď zbadala ako sa ku môjmu príspevku začali ozývať klientky, všetky blokovala a začala na nás nadávať a očierňovať, vymýšlať si ako sme si sponky nedoniesli atď veď aj tak ich nepoužila no nevadí. Keďže nemohla vymazať príspevok, ktorý bol publikovaný na inej stránke ako jej, vyhrážala sa políciou adminovi skupiny.
Ten najväčší gól nastal, keď na stránke niekto zistil, že pani si 99% svojej práce sťahuje z internetu od cudzích vizážistiek a kaderníčiek a len pridá ukradnuté fotky a vloží do nich svoje meno. Takto funguje už pár rokov a skoro jej celá tvorba je ukradnutá, ešte aj urobila reportáž na internet a chválila sa cudzou prácou. Čo je tá najväčšia hanba.
Fotky mňa a mamky upravila vo photoshope a použila tam toľko filtrov až sme na nej ako snehové princezne biele a realita makeupu je pomaranč. Sestru ani neposlala fotku už ju nevedela ani photoshopom zachrániť.
Snažíme sa danú pani konfrontovať aj s druhými ženami, ona jedine všetky blokuje a pokračuje vo vytváraní súťaží a pridávaní stiahnutých fotiek z iných krajín.
Zasielam Vám fotky mňa, mamky ako ich zretušovala ona a aká bola realita z naších fotiek kde sme oranžové, fotku účesu mamky “drdol ala okopávanie záhradky” a zvyšné kradnuté fotky s popisom, kde opisuje ako mala milé nevestičky a reálne sú stiahnuté a zvyšné arogantné správy pod falošným menom a falošným profilom, má ich už toľko, aby si vytvárala pozitívne recenzie.
Danú pani “podnikateľku” už preverujú viaceré orgán. Raz píše, že je majiteľka ona inokedy vo firme sú viaceré. Je nahlásená na daňovom úrade a štátnej obchodnej inšpekcii, živnosť nemá čiže “pracuje” a okráda na čierno. Budem vďačná ak by bolo možné tento prípad zmedializovať, pretože pani “vizážistka” pokračuje v zverejňovaní cudzej práce na všemožných stránkach ako je bazár, hračkárstvo, kreatívne ručičky, len aby si nahnala nové klientky a na stránky líčenia už nepridáva nič , lebo už o jej podvodoch vedia.
Budem čakať na Vašu odpoveď. Prajem krásny deň.

biba_18
18. sep 2024

@taktotedanie fiiiha, zaujímavé... díky ...

vkatush
18. sep 2024

@taktotedanie wau! Akože nechcelo sa mi to najprv čítať, ale prinútila som sa a kokos, nasratá aj za vás !
Ja by som si svadobný make-up ani nedokázala zachrániť, keďže si viem dať maximálne špirálu, takže ak by som ako nevesta od nej odchádzala oranžová, bordel by som robila hneď.

Ale musím uznať, aspoň s photoshopom to pani vie, keď už ruky a charakter má krivé.

taktotedanie
18. sep 2024

@vkatush staci si dat ma fb stranky ktore upozornuju na taketo podvody je tam toho kopa na tuto pani
Mna sa to netyka ja som tam nikdy nebola no bohuzial pridava stale nove a nove prispevky a stale “pracuje”

asdfka
18. sep 2024

@taktotedanie ze som toto neprecitala skor, aj ja som u nej bola 😢😢🤦‍♀️ nastastie ma to stalo len 15eur

biba_18
18. sep 2024

@taktotedanie ja nemám fb 🙄

majamat
18. sep 2024

tato kocka je ok, len neviem odkial je. livci aj bezne a seba ako ju napadne a ma za sebou aj vselihake licenia https://www.facebook.com/elendzi.janisova

taktotedanie
18. sep 2024

@majamat myslim ze nieje ok ak zverejnuje nieco ako svoju pracu a pritom to stiahla z internetu

taktotedanie
18. sep 2024

@biba_18 tak je to na strankach ako podvodnici, nepreberaci a pod, tam to pani zdiela pravidelne

taktotedanie
18. sep 2024

@majamat prepac zle som ta oznacila

majamat
18. sep 2024

@taktotedanie ok,a le suhlasim. to rozhodne nie je ok.