Výber základnej školy - Košice

ajka1616
30. sep 2020

Ahojte mamky. Pomaly nás čaká vyber ZŠ pre dcéru. Uvažujeme nad ZŠ Bernolákova 16, ZŠ Bernolákova 18 a ZŠ Trebišovská. Máte niektorá osobné skúsenosti s týmito školami? Ktorú by ste nám odporučili? Vopred ďakujem za Vaše rady a postrehy.

pininka1
30. sep 2020

Odporucam Kezmarska 28 jednoznacne, treba si pozriet napr ake vysledky ma ktora skola z testovania 9takov a na ake stredne skoly sa deti dostavaju. Pre mna osobne je to dost podstatne. Z toho vyplyva ako sa tam uci a ake vedomosti maju deti odtial.

susedbielek
30. sep 2020

Hoci nie je vo výbere, už niekoľko rokov po sebe je hodnotená ako najlepšia ZŠ na Slovensku Krosnianska 4.

http://skoly.sme.sk/rebricky/?r=2019&ts=ZŠ&k=1,...

jeennyv
1. okt 2020

Znamej dcera chodi na kezmarsku a nevie si vynachvalit..od 1. Rocnika kruzky priamo v skole, nemusis nikam nosit. ucebne tempo ok a mas na vyber potom neskor myslim do 5 rocnika robit skusky do matematickej triedy...

anastazia93
1. okt 2020

Z týchto by som vybrala Bernolakovu 18. Príjemná atmosféra, učitelia, aj celkovy duch 😄 je to ale katolicka škola tak už ty vies ako na tom ste.
Väčšina detí z nej chodí na gymnazia (GTA, poštová, steinova...)

janciqa
1. okt 2020

dievcata a co hovorite na ZS Tomasikova? Pocuvam rozne nazory, a neviem, co je pravda...dcera chodi blizko do skolky a velmi by nam vyhovovalo, keby sla na tuto ZS...no ak je pravda, ze je na tej skole sikana vo velkej miere, tak urcite nie....

ajka1616
autor
2. okt 2020

@jeennyv @pininka1 áno dievčatá, o Kežmarskej som počula (poväčšine chváli, aj keď niektoré názory boli také, že až veľmi tam na tie deti tlačia - najmä, čo sa týka množstva domácich úloh a pod. - neviem čo je na tom pravda, ale tak každý má nejakú predstavu o tom, čo je primerané množstvo nárokov na dieťa v určitom veku a čo už je cez čiaru). Hlavný problém pri Kežmarskej u nás je v tom, že je až veľmi od ruky a museli by sme dcéru nosiť do/zo školy ktovie do akého veku a neviem, či by to bolo v našich silách a možnostiach zabezpečiť. Takže zatiaľ sa rozhliadame po školách v určitom okruhu od nášho bydliska (nevylučujem, že od tohto kritéria do roka upustíme).

ajka1616
autor
2. okt 2020

@anastazia93 tiež mi vzhľadom na výsledky najviac vychádza Bernolákova 18. To, že by dcéra navštevovala katolícku školu nám s manželom neprekáža, preto sme si ju dali aj do užšieho výberu. Jediné nad čím uvažujeme a čo v nás vyvoláva ešte otázky je fakt, či celé štúdium na danej škole nie je postavené a podmienené napr. povinnou návštevou sv. omši každú nedeľu a prikázaný sviatok, pravidelnými spoveďami atď...a ak sa napr. dcéra niečoho z toho nezúčastní, tak bude napr. vylúčená zo školy, príp. inak sankcionovaná (teraz to úplne hrotím tými príkladmi, ale snáď si rozumieme kam tým smerujem).

margareta15
2. okt 2020

@janciqa chodili chodia mi tam moje tri deti. Nebol ziadny problem, uplne v pohode škola. Dvaja starší su na gymnaziach. Malá je siedmacka.

anastazia93
2. okt 2020

@ajka1616 zdá sa mi, že pri zápise treba mať nejaké potvrdenie o krste.. alebo niečo také nie som si istá.
Keď je sviatok a omša je v rámci vyučovania tak pravdepodobne to povinné je. Inak určite nie. 🙂

juzanka151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcink
12. okt 2021

@ajka1616 môžem sa opýtať ktoru škou ste si vybrali ?