Výber škôlky

0leenkaa
24. okt 2024

Ahojte, ocenila by som nejaké rady ohľadom škôlok 🙂 v prvom rade by ma zaujímali názory štátna vs. súkromná, či sa oplatí priplatiť za súkromnú alebo či ste spokojne aj so štátnou 🙂 poprípade nejaké rozdiely, skúsenosti..
A taktiež Košické mamky poraďte nejakú dobrú škôlku najskôr asi na Furči alebo ešte v meste
Ďakujeem 🙂

mogaa
24. okt 2024

Ono to ani tak nie je o konkrétnej škôlke, skôr o tom aké učiteľky dieťa dostane....Lebo tie sa menia....rovnako sa nedá porovnávať škôlka a škôlka, už vôbec nie porovnanie štátna škôlka a súkromná.....vždy je to o konkrétnej škôlke a o to aké učiteľky dieťa dostane...Všeobecne: v súkromnej škôlke viac platíš, obvykle tam je menej detí na 1 učiteľku, rozdiel môže byť v strave(lepšia, kvalitnejšia strava), v prístupe k deťom, celkovo v ústretovosti učiteľky voči rodičom - ale to všetko sú veci ktoré sú individuálne lebo vždy záleží na konkrétnych učiteľkách a riaditeľke.....obvykle platí že v štátnej škôlke učiteľky od detí viac vyžadujú samostatnosť, ale to je vec názoru....v štátnej škôlke máš 2 učiteľky na cca 20detí , tieto sa striedajú, čiže vždy časť dňa je s 20deťmi len 1učiteľka, takže samozrejme sa môže stať že niektoré veci neustriehne - deti sa pobijú, poklbčia, spadnú - to sú ale veci ktoré sa stanú aj mamičke keď je s dieťaťom na ihrisku a nechá ho hrať sa s inými deťmi.....veci ako pomoc pri prezliekaní či dokŕmenie dieťaťa ak samo nechce jesť - to je všetko individuálne v závislosti od konkrétnej učiteľky......každá štátna škôlka má na svojej stránke uvedené, čo má dieťa vedieť - teda samo sa najesť, prezliecť, byť odplienkované....tak vždy je to na ochote/neochote konkrétnej učiteľky, nie o celej škôlke...

0leenkaa
autor
24. okt 2024

@mogaa ďakujem 🙂

pinkgirl
24. okt 2024

@0leenkaa pri výbere radím zohľadniť dostupnosť škôlky - autom, peši k bydlisku či zamestnaniu. Ráno v špičke je doprava v meste náročná a taktiež po 16h sa zhusťuje. Odpovedz si na otázku kto ráno bude nosiť dieťa? Do ktorej najneskôr musíš dieťa vyzdvihnúť z MŠ, a kto ho bude z rodiny vyzdvihovať?

0leenkaa
autor
25. okt 2024

@pinkgirl áno som si vedomá aj tohto ale obaja mame možnosť vyzdvihovať aj odnašať takže toto je u nás fajn.. ale tak z blízkosti je pre nás Furča najlepšia lokalita preto som sa aj pýtala či nemá niekto nejaké konkrétne skúsenosti 🙂