Urologicko - andrologická ambulancia MUDr. Martin Hrivňák

olivieraa
6. sep 2022

Ahojte. Neviete mi poradit ako vysetruje dr.Hrivnak spermie, ci len pod mikroskopom alebo? Ide o to, ze mame u neho uplne ine vysledky ako z Heliosu. Comu teraz verit?🤔 je tu niekto kto bol u neho a aj v nejakom centre?

ninka99865
6. sep 2022

@olivieraa tak spermiogrram sa mení, raz môže byt lepší raz horší záleží id veľa faktorov.

olivieraa
autor
6. sep 2022

@ninka99865 viem, ze sa meni, ale neverim tomu, ze az tak.. a hlavne s diagnozou varikokela

ninka99865
6. sep 2022

@olivieraa a zmenil sa vám k horšiemu alebo lepšiemu? A v akom časovom rozmedzí?

olivieraa
autor
7. sep 2022

@ninka99865 praveze k lepsiemu a o dost, preto neverim velmi tym vysledkom. Na vysetrenie sme boli po 8 mesiacoch. V Heliose morfo : 3.7% u androloga Hrivnaka 20%.. pocet v heliose 460milionov, tu 650 milionov..nechapem

simona_boz
9. sep 2022

@olivieraa a mal manzel nejaku liecbu za tych 8 mesiacov? Lebo manzelovi sa zlepsil pocet aj morfologia po dlhodobejsom uzivani jedneho lieku. Nazov nrviem al3 viem ze sa pouziva aj pri liecbe rakoviny a dr. Hrivnak ho predpisal pre zlepsenie spermiogramu.

olivieraa
autor
9. sep 2022

@simona_boz nie, nemal, na prvy spermiogram bol v Heliose a tam odporucili rovno IVF..

ninka99865
9. sep 2022

@olivieraa ja som sa raz dávno luskala príbehmi o zlých spg a prirodzenom otehotneni a jedna žena písala, že aj jej muž mal tu diagnózu tiež a mal otrasný spg vhodný na ivf ale on sa chystal najprv na operáciu a nastavili sa tak že aj tak sa im nepodarí prirodzene že až sa podarilo 😃 čiže asi aj v ich prípade sa spg kus zlepšil sám od seba.. a teraz vám povedal že by to bolo aj na prirodzene počatie?

olivieraa
autor
9. sep 2022

@ninka99865 teraz vysli vyborne vysledky a normospermia, preto sa cudujem 😄 a nieco sa mi tu nezda..nie je mozne aby sa morfologia zlepsila o cca 15%

barbs20
20. sep 2022

@olivieraa aj u nás boli takto výsledky rôzne, bolo to samozrejme kvôli posudzovacím faktorom, kt. sú v centre oveľa prísnejšie a povedala by som, že presnejšie ako napr. na spermiologickom vyšetrení v starej nemocnici, u nás bol spg v poriadku aj tu aj tam