Ahojte, dali ste si otestovať alergiu na lieky? U koho ste boli? Alergológ ma posiela na kožné, alebo interné; na kožnom vravia, že to v nemocnici a treba mať ten konkrétny liek. Mám pocit, že to nikto nerobí preventívne pred operáciou, iba ak už niekto mal reakciu, tak spravia “potvrdenie”. Máte skúsenosť?
Konkrétne mi ide o penicilín, mám alergiu na plesne a mám strach z penicilínu, nikdy som ho nebrala a idem rodiť, ak to náhodou bude sekcia, aby nebol problém.
Ďakujem
Mne osobne sa stalo, že keď som bola malá, mala som reakciu na penicilín. Cca 5r dozadu mi robili nejaké odbery a penicilín negatívny. Pri poslednom porode mi supli penicilín a vyhadzana som bola týždeň, čo mi to kolovalo kade tade a všetko ma svrbelo. Takže odvtedy si dávam bacha aj na plesňové syry.
@danielahamar syn mal tiez nejaky typ reakcie, na 6 dem vysypany ako keby ma sarlach. Po 4 dnoch to preslo. Ja mam tiez reakcie na penicilin
@kiki68 Ja osobne mám aj na algifen. Najmladší syn má na isoprinosim vysyp a prednison halucinácie
Ked mala moja mala ( nemala vtedy este rok) reakciu na penicilin, dala som jej spravit test. Musela som s tym do nemocnice na kozne.
Trebalo krv a ten dany liek, na ktory reakcia vznikla. Test sa da robit najskor 3 mesiace po reakcii, kvoli nejakej biochemii.
Dostala rovno papier aj na cefalosporiny, kedze su z jednej kategorie.
@diaalex algifen máš tiež vysyp? Ja mám brutál stiahnuté pľúca a bolesti na hrudi ešte 3dni po podani
@danielahamar áno.. napr Ventolin mám silné búšenie srdca, alergo povedala, že je to tiež forma alergie, zapísala a že to mám spomínať u lekára a keď som šla na operáciu, tak som anesteziológovi povedala toto a on, že keby mi ide o život aj tak mi to podá, s alergickou reakciou sa dá pracovať, hlavne aby ma zachránil
@artrea ja mam napríklad alergiu na penicilín (zistené v detstve po vyseve) no plesne v syroch mi absolútne nič nerobia 🤷
Ďakujem všetkým za vyjadrenie, mám aspoň nejakú predstavu 🙂
@artrea ahoj mne robili na kožnom test na alergiu...avšak najskor 6 týždňov od poslednej alergickej reakcie treba ísť na krv a priniesť 1tbl lieku. Lekárka s tým nemala problém odobrať krv na ambulancii a nikde má neposiela