Ahojte,
chcem sa opýtať, ako to funguje pri výbere matričného úradu na svadbu. Som z mestskej časti Košice – Sever, môj snúbenec je z jednej dediny v okolí Košíc. Chcela by som sa spýtať, či musíme byť zosobášení na matričnom úrade Košice – Sever, kde mám trvalý pobyt, alebo si môžeme vybrať iný matričný úrad, napríklad na Starom Meste v Košiciach.
Rada si prečítam ako ste riešili svoju svadbu a aké miesto ste si vybrali 🙂
Ďakujem pekne!
@gribka1 Aha, ďakujem pekne. Takže si len vyberieme miesto, ktoré sa nám najviac páči a ostatné už budeme riešiť priamo tam.
@barbara9456 pre Kosice-Sever je prislusna matrika Stare mesto, mozte si vybrat hociktoru matriku na Slovensku ale to je za priplatok ak aspon jeden zo snubencov nema trvaly pobyt v matricnom obvode
@barbara9456 Áno, pod akú matriky to spadá. Veď už sa sobášia aj mimo úradov, napr. botanická záhrada.
ďakujem pekne za pomoc, dievčatá! 🍀
@barbara9456 my sme sa brali na západe a hoci tu bývame, ani jeden z nás nemá oficiálne trvalý pobyt v tejto časti. Takže sme priplácali. Nepamätám sa koľko okolo 60€, možno viac?
@barbara9456 trvaly pobyt mame na zapade svadba bola v starom meste platili sme za to ale uz netusim kolko mne sa zda ze okolo 70 eur som platila a este aj pytali poplatok zato ze sme mali sobas o 15:30 😂 vraj do 15 je bez poplatku ale to mi nik nepovedal 🙄 ale urcite sa priprav ze budes nieco platit
este spomeniem ze ziadost o sobas sme museli davat na matrike kde patrime cize na zapade a aj tam sme platili poplatok za to ze poslu papier na stare mesto 🫣
Ďakujem pekne za užitočné informácie 🥳 šťastné a veseelééé 🌲🤗
To môžete kdekoľvek, aj v inom meste. Je to úplne jedno.