Ahojte, viete mi poradiť z vlastnej skúsenosti,dobru materskú škôlku v Košiciach, dieťa navštevuje štátnu ale znáša to ťažko, nejaké dobre skúsenosti, ďakujem pekne
@harmy playschool na Kmetovej
My sme veľmi spokojní so Súkromnou materskou školkou na Krosnianskej. Dcérku sme tam dávali v septembri, keď mala 2,5 roka, lebo som išla do prace. Myslela som si, že na rok a potom štátna ale teraz sme na veľkých pochybách, lebo dcéra to tam miluje, krásne sa rozkecala, majú angličtinu, na Vianoce piekli medovníky, riaditeľka je úžasná, vidno, že pani učiteľky práca baví. 💕
V čom by mala byť súkromná lepšia?
@googlinqa jeminenky, vo vela veciach, priestory, pristup, strava, filozofia. Rozdiely medzi skolkami su niekedy naozaj velke. Ale na konci dna je to o ucitelke, ktoru dieta dostane a ta moze byt skvela hocikde.
@elfka.elfka nanestastie to nie vzdy tak je. Syn chodil 2 mesiace do aukromnej, na facebooku sa tvaria a davaju fotky ake robia super montessori a neviem ake veci a potom nechodia vonku kazdy druhy den, davaju im pocas narodeninovych oslav chrumky chipsy a lacne dzusy, rano telka poobede telka pred spanim telka. 🤷♀️
Teraz chodi do statnej ale tam maju trosku iny pristup, telku nemaju, kazdy den su vonku, ovela lepsi jedalnicek, kazdy den maju ovocie, syn si vkuse spieva, rozprava basnicky, nosi vytvory co robili, ak ma niekto narodeniny sladkost dostane az ked odchadza zo skolky poobede a rodic usudi ci je to pre dieta ok a ci nie 🤷♀️
Takze su skolky a skolky a niekedy fakt tie prachy za to nestoja. Ale to je len moja skusenost 😉
@googlinqa tiež by ma zaujímalo,čo majú ľudia proti štátnej škôlke...čo keď ani v súkromnej sa jej nebude páčiť?
@choco6 dnes si mozme chvalabohu vyberat. Nie je statna ako statna, nie je sukromna ako sukromna. Ja mam skusenost s 6timi skolkami a absolutne kazda bola uplne ina 😄 jedna bola statna dedinska - uplne super, avsak otvorena len do 16tej- nevladali sme dobehnut z roboty. Druha volba bola znova statna- tu garantovali ze su do 16:30, len zabudli dodat, ze poslednu hodinu bude sediet vo vetrovke v satni a ostava s upratovackou / Šaca/. Tak dme sli pozriet first steps - a po odchode ma dcerka prosila, ci tam nemoze chodit, sama od seba. Druha dcera zas bola v skolke - sukromnej, kde bolo blizko ku skole, kvoli starsej. Tato skolka nebola nJhorsia, ale zdalekaani dobra. Ked starsia menila zakladnu skolu na waldorf- mensia sla bluzsie ku mne- dc aktivity na alejovej a boli sme spokojni aj mala. Kedze nastupovala neskor na waldorf musela ist aj na waldorf skolku, takze posledny polrok bola vo waldorfskej. Absolutne sa nedaju porovnavat, je uzasne aky velikansky vyber skolok mame, mozes si vybrst podla svojich priorit. Ale ako som pisala vyssie, bajdolezitejsia je ucitelka.
pri Botanickej