Ahojte, hľadám osobné skúsenosti/info z prvej ruky o kvalite škôl v Košiciach - pre chalana, technicky celkom zručného, učí sa na cca dvojky, ale nie je veru študijný typ, aby si dobrovoľne sadol za knižky, to nehrozí. Ale zas je možné, že ho zaujmú odborné predmety, ten deviaty ročník základky je už trápenie. Nie sme z Košíc, čiže bol by na intráku, tak nech to za to aspoň trochu stojí a nech nespadneme do dákej "džungle🙂" Možno máte deti, ktoré aktuálne chodia na SŠ, či ste tam spokojní...Zvažujeme SPŠ elektrotechnickú, ale tam je náročné sa dostať. Poprípade, mi dajte, prosím, do pozornosti aj iné školy. 12.11 sa chystáme na burzu škôl, ale bolo by fajn už mať info aj vopred. Ďakujem.
Neviem, či je na elektrotechnickú ťažké sa dostať (poznám chalanov géniov, čo tam chodili, ale aj "obyčajných". Momentálne poznám 2, čo tam študujú a sú to obyčajní chalani, známky 1-2, ale isto nesedia nad knihami hodiny, nie sú to také študijné typy. Skôr popri škole brigádujú alebo sa snažia vzdelávať v ich oblasti, jeden počítačový programátor a druhý "sa hraje s káblikmi" - ja sa do toho nevyznám 😂). To isté robili aj kamoši, čo tú školu skončili, že sa snažili získať nejakú prax už vtedy. Väčšina je v IT a veľmi dobre sa im darí, škola im dala dobrý základ.
(Odporúčam sa zapájať do čo najviac školských aj mimoškolských aktivít, zíde sa to).
A plus kamoška tam učí, tak ona zatiaľ mala šťastie na dobrých žiakov, žiadna extrémna divočina.
Môj syn je prvák na IT na Ostrovského. Internát je priamo pri škole. https://www.ostrovskeho.sk/ Najjednoduchšie bolo minulý rok sa dostať na odbor Správca inteligentných a dig. systémov. Môj syn chodí na Informačné a sieťové technológie a tam bolo náročnejšie sa dostať. Ale pamätám si ešte tie minuloročné pocity, takže držím palce nech sa dostane kam bude chcieť. 🙂
@tinka8512 Je tam 2 mesiace, zatiaľ sa učia úplne všetko od základov. Elektrotechniku, programovanie, sieťové technológie majú, potom ako to celé IT funguje a na praxi sa učia manipulovať s kovom, drevom, káble budú opravovať. Akoby úplné základy. Na rodičovskom nám majster hovoril, že niekedy keď nejde PC, môže byť len vyskratovaná zástrčka. Tak že najskôr ich to naučia opraviť a potom až budú pozerať dnu du počítača. Škola je to ideálna pre dieťa ktoré bavia počítače, matika, angličtina.
@janea skúste pozrieť aj Strojnícku priemyslovku. Neviem, aké odbory teraz otvárajú, no ak idete na tu burzu, zastavte sa aj u nich.