Baby chystam sa prvykrat do divadla. Listky si mozem kupit aj na mieste? Co si obliect? Aku hru ci operu odporucate? Diik🙏🏻
Ahoj, lístky sa kupujú v dennej pokladni - je to bočný vchod alebo hodinu pred predstavením je otvorená večerná pokladňa - tá je v hlavnom vchode vo vestibule. Odporúčam si vopred pozrieť či sú ešte voľné lísstky na predstavenie, niektoré bývajú vypredané aj mesiac pred. Samozrejme aj on-line si vieš kúpiť lístky. Čo na seba - záleží na aký druh predstavenia ideš a či do Historickej budovy alebo na Malú scénu. Na vážnejšie kúsky ako je opera a balet sa odporúča elegantnejšie spoločenské oblečenie. Na činohru kľudne ležérna móda.
A čo vidieť - je to len na tebe, podľa toho čo ťa zaujíma. naposledy som bola na Rigoleto a bolo to vemi krásne predstavenie. Chodím aj na Malú scénu - tam sú predstavenia komornejšie. Porzi si program predstavení a vyber si či chceš klasiku alebo niečo zábavné, moderné.
@pinkgirl dalujem chystam sa do historickej bduovy a na operu
@viestta dakujem pekne baby
Lepšie je kúpiť lístky vopred, ale nebýva problém kúpiť aj pred predstavením. A do divadla vždy decentne a elegantne. Cítila by som sa ako hulvat ak by som do divadla nabehla v rifliach a mikine.
Naposledy som bola na Nabucco, užila som si