Ahojte, vsimla som si na profile zrodenielaskou, že v starej nemocnici už majú pôrodný gauč. Ja osobne mám termín o mesiac a neviem čo od neho čakať. Ak by niekto rodil dovtedy na gauci, mohol by sa s nami podeliť o skúsenosť? Kľudne anonymne.
Ďakujeme ❤️
Nerodila som na tomto, ale podla mna je to na vyber polohy, co ti najviac vyhovuje. Kazdemu vyhovuje nieco ine, ale najlepsie je v podrepe, alebo startovacia poloha. Vtedy je panva najviac otvorena, cize dieta lahsie vyjde.
Ja si to neviem predstaviť, keďže som odrodila všetky deti poleziacky a nohy hore.. ale môže to byt super, keď poznáš svoje telo…
Toto si viem predstavit na vzdycharni ale rodila som na koze po starom obe deti.
Ja tam rodim o 2tyzdne dám vedieť🙂
Ja rozmyslam ci by som z toho, ako som sa krutila v tych porodnych bolestiach, nespadla niekde na nos 🤣
@elli333 😃😂😂😛 pri mojom šťastí to aj tak bude ešte ma kriesiť budú a po pôrode na traumacku😂😂
Rodit na chrbte s nohami hore nie je prirodzena poloha na porod. Je to kvoli pohodliu lekarov, aby mali dobry vyhlad zo stolicky. Logicky na dieta v stoji, alebo drepe posobi gravitacia a ide sa mu lahsie von.
@cimage je to len ciastocna pravda, ze kvoli pohodliu lekarov, je to aj preto aby dobre videli a hned zareagovat a mali dobry pristup keby nieco. Cize aj kvoli bezpecnosti to robia, ale ano urcite je lahsie mat moznost sa hybat ako chce telo. Treba najst taku rovnovahu medzi bezpecnostou a pohodlim. Lekari asi uprednostnuju bezpecnost a aj ked ja ako rodicka nato mozem nadavat, ale musim uznat, ze ich chapem.
@elli333 áno presne súhlasím s tebou. keď žena kľačí a tlačí lekár samozrejme nemá šancu nič tam vidieť, ibažeby si ľahol na zem pod ňu... nevie povedať kedy prestať tlačiť aby stihol ochrániť hrádzu. síce tak sa možno ľahšie porodí ale keď dieťa vyletí nekontrolovane von je vyššie percento natrhnutia hrádze rôzneho stupňa..
To sa ako cisti po porode?
@derdia aj ja mam pozitivnu skusenost, doktorka mi pekne pomahala pri porode, aby sa nic nemuselo nastrihavat 🙂
@monnci2226
@nafka0483 tak to sa veľmi teším, inováciám, som veľmi rada, ze to tak je😊
Myslela som, ze vo väčšine ešte rutinné nastrihavaju🥺🫣
@derdia ano mne moj lekar v starej nemocnici chranil a skoncila som bez poranenia a ziadne stehy.
Okrem toho tam je k dispozícii aj bylinná náparka v 1. Dobe pôrodnej.