Ahojte baby chceme sa na dalsi rok prestahovat z mensieho mestecka do Kosic z dovodu mojich zdrav problemov dost vaznych kde budem potrebovat pomoc lekarov.ktore sidlisko by ste mi odporucili hlavne koli skolke.mame male deti 3 a 2r preto nieco kludnejsie.a kludne aj opiste zivot v KE nakolko mam trosku strach.Moj mm sa ale velmi tesi.dakujem
@elenatomasova sídlisko terasa, staré mesto, sever
Jazero neodporucam. Byva sa tam super, len ta doprava do mesta a z mesta je katastrofa. Skor by som uvazovala nad terasou, severom alebo starym mestom.
Stare mesto, Sever, Juh - super dostupnost do centra, vsetko mas blizko, ale ceny su vyssie.
Terasa - tiez super, ale mimo Lunika VIII (kvoli blizkemu Luniku IX - problem so spoluobcanmi).
Jazero - ceny nizsie, vybavenost dobra, okolie super, elektrickou si v centre za 15 minut, akurat autom byvaju zapchy.
KVP, Zelezniky a Furca (oficialne dargovskych hrdinov) su tiez ok, Furca je ale v kopci a vela tam fuka.
Tahanovce su za mna velke nie. Ceny sice patria medzi najnizsie zo vsetkych spominanych ale je to betonova dzungla, problem s parkovanim, do centra (a vsade inde) vkuse zapchy, medzi blokmi pobehuju diviaky :D
Strach nemas mat z coho 🙂 zvyknes si 🙂
za mna furca, za 8 rokov este nebol problem zaparkovat:D je to sidlisko na kopci a riedko vystavane
Zo vsetkych sidlisk sa mne osobne najviac paci jazero. Pekne prostredie, rovinka. Byvala som tam skoro 2 roky. Inak byvam cely zivot na furci. Nepovedala by som ze nejako by tu fukalo. Skor je to do kopca a dost schodov. No ja uz som zvyknuta. A ako plus tu mame les do ktoreho chodim casto, ci uz sama alebo s detmi.
Na kopci uz nechceme teraz byvame a dodt mi to stazuje zivot.po zdlhavom zhliadnuti sme sa rozhodli najprv na jazero a ked nevybavime skolku tak terasa...nad jazerom koli dostupnosti smerom na michalovce.
Mna by teda aj zaujimalo, ci kazdy, kto oznacuje Tahanovce za najhorsie sidlisko, tu niekedy byval. Problem s parkovanim je v celom meste podobny. Mame dve auta, ale zeby sme zaparkovali o ulicu dalej sa stalo fakt velmi zreidkavo. Z tahanoviec su zapchy len v rannej spicke - 7-8:30, okrem toho ak clovek ide smerom na tesco (nie na rychlostnu), tak sa zapchy daju pekne obist cez dedinu. Na druhej strane Jazero ma zapchy aj poobede, ked sa ludia vracaju z prace, co je nonsens. Robotnici, co nam rekonstruovali byt spominali, ze na jazere vdaka rovinke nie su odpady dostatocne vyspadovane a tym vela ludom pachnu odpady v byte :D byvala som aj na Terase, byt blizko do mesta je super, ale teda ked mam pravdu povedat, na Tahanovciach citim super lesny vzduch (nebyvam teda v strede sidliska) co na Terase som sa len dusila vysadenymi brezami :D
Autorka, ako kopec komplikuje zivot? Ja jedine negativum kopca vidim v tom, ze ked som chodila na bicykli domov, tak mi to davalo zabrat :D ale v dnesnej situacii s nekontrolovatelnymi zaplavami povazujem zivot na kopci za obrovske plus.
Furca urcite, kostoly ,pošta, poliklinika ,2 x lidl škôlky školy každá zastávka dobra dostupnosť vsade. Jazero skus rano ist popripade poobede 30 min kolona
stare mesto, juh, sever. sidlisko ziadne. jazero je o nicom, nonstop zapchy a fuci tam vzdy viac ako kdekolvek inde v meste. co sa tyka cesty do MI, urcite by som volila cestu cez Furcu na dargov, nie cez jazero a krasnu.
Ahoj, tak ja som už bývala aj na Furči, aj na Juhu (konkrétne Južná trieda) a teraz bývame v Starom meste. Ak by som to mala porovnať, tak čo sa týka prostredia, najviac sa mi páči práve Staré mesto, ale musím povedať, že my konkrétne bývame na mieste, kde nie je nejak veľa rodín s deťmi, väčšinou ešte starí ľudia, teda záleží od toho, kde v Starom meste... ja stále hovorím, že ak rodinné miesto aj pre deti, tak asi sídlisko je najlepšie.. na Furči sa mi veľmi páčilo, je to síce na kopci, že by tam viac fúkalo, tak ani náhodou, tu "dole" máme také miesta, že ma ešte aj ako veľryboidnú tehotnú skoro odfúklo, s tým vetrom proste (alias "VKV") musíš v Košiciach počítať všade 🙂 Furča má ešte tri dobré výhody: výhľad (ak si vyberiete taký byt), ceny bytov (tuším stále trošku nižšie ako napr. Terasa či KVP) a lepší vzduch, keďže je to fakt vysoko nad mestom. Plus je tam aj ten lesopark, teda blízka príroda, doprava dole do mesta celkom OK, a keď chcete smer MI, tak tiež výhoda, lebo idete "domov" smerom na Dargov. Ešte mám skúsenosti s Juhom (teda konkrétne Južná trieda) dostupnosť do centra úplne super, my sme mali cca 15 minút pešo, ale z tej časti sa v pohode dostať busom, električkou aj autom. V Košiciach je ešte všeobecne obľúbená Terasa, na mňa bola stále hlučná, ale týka sa to toho "hlavného ťahu", Triedy SNP, ináč sú tam potom pokojné ulice, dosť veľa zelene, bezpochyby super občianska vybavenosť, široké chodníky, rýchla dostupnosť do centra, z niektorých častí aj pohodlne pešo. Nad Jazerom mňa osobne nikdy tak nechytilo, ale kamoška tam býva, majú výhľad na jazero, veľmi chváli. Nie je tu niekto z Podhradovej? Z čias, keď sme zháňali byt, to bolo celkom vychytené znovuobjavené miesto, mne sa tam aj veľmi páčilo, ale muža som nevedela prehovoriť :/ Aké to tam je?
A Košíc ako mesta celkovo sa báť nemusíš, podľa mňa sa tu býva veľmi dobre. Zvykla som hovoriť, že Košice sú také "tak akurát". Ani nie príliš veľké, ani nie malé, a pre nás konkrétne, ak ideme k našim, tak ani nie ďaleko, ale ani nie tak blízko - lebo niekedy aj toto je výhoda :D
@babovka2321 To parkovanie je podľa mňa už všade problém.. my v Starom meste máme aj "super" rezidentské parkovacie miesta, ktoré máme zaplatené na veľké nič, lebo môj muž kým príde z práce, tak u nás konkrétne, nezaparkuje vôbec. Musíme preto prenajímať garáž, ak nechceme mať auto doslova o štyri ulice ďalej. Ja nie som rodená Košičanka, tak ja si dovolím povedať aj to, že Furča je super :D ale keď som sa tu nasťahovala, tak som zistila, že sú tu tak rozdelené miesta na 1. správne, dobre bývaš, 2. dobre, uspokojivé a 3. ani sa radšej nepriznávaj nahlas :D Na Ťahanovciach, myslím sídlisko, som párkrát bola a mne to prišlo ako tiché sídlisko.. a keď človek býva niekde na konci, prakticky nad dedinou, podľa mňa aj v pohode zaparkuje, a do mesta to obíde cez dedinu. A blízko sú Súdky, Anička.. všetko má svoje výhody a nevýhody, tuším ja osobne by som išla hocikde bývať v rámci mesta, fakt by rozhodovala konkrétna lokalita, teda okolie bytovky, byt (ako na mňa pôsobí) a cena. A teraz som si spomenula ešte, k autorke: ak uvažujete nad Starým mestom, tam treba počítať aj s poplatkom za rezidentské miesto pre auto.
@oblecenie99 Podla mna furca moze byt naozaj ok, ja mam voci nej blok, odkedy som tam ako pubertiacka roznasala letaky a teda fat som mala pocit, ze tam zije samy podivin :D ceny bytov su tam prijatelne, parkovanie podla mna rovnako ako na tahanovciach, niektore ulice su na tom lepsie, niektore horsie, a toto je pravda, na sidliskach sa aspon neplati za tie neexistujuce parkovacie miesta 🙂 a mam viac znamych, co na furci byvaju a kamoska ma fakt nadherny vyhlad. Nemyslim si naozaj, ze by stare mesto malo okrem blizkosti centra take strasne vyhody, ze byty tam syoja pomaly 2x tolko, ako na sidliskach. A este aby sa mi ozrani kazdy piatok sobotu premavali pod oknami 🙂 na sidliskach je klud
Jednoznačne sídlisko Železníky - taká malá dedina, všetci sa poznajú, každý pozná každého dieťa, naše deti malé chodia samé vonku. Všade blízko, nemocnica, škôlka, mesto, škola, jazyková škola. Bývalá som aj na Jazere ale už by som tam nesla.
@alazala tak asi všade dobre okrem Ťahanovce asi aj kvp
Stare mesto, terasa, sever, juh este, inde by som nebyvala..tahanovce furca, zapchy, mhd kym sa dostanej ked su zapchy, tak si skor v presove nez u nas po meste...ja byvam v centre mesta ja vsade dojdem na peso vsetko poruke inde by som nebyvala
Asi som jedina co odporuci KVP. nikdy sme nemali problem zaparkovat pri bloku, ticha lokalita, ziadny problem s obyvatelmi luniku 9, sem tam dlhsi rad na poste....predtym sme byvali na severe, tak tam sa nam zle byvalo, hluk od elekticiek (mali sme blizko trat), nevedeli sme ani byt vykurit ( ale to je chyba bytu nie sidliska)
@mentolka12 KVP je podla mna tiez celkom dobra volba, jednoznacne lepsia, ako Jazero. Aj ked kolovali chyry o premnozenych priatelskych potkanoch ktore za denneho svetla pobehuju okolo kontajnerov :D kazde sidlisko ma svoje zvieratka, niekto diviaky, lisky (tahanovce uz aj kozy, ktore utekaju z dediny od stolara).
A myslim, ze aj kazde sidlisko ma lepsie a horsie casti, v ramci kazdeho sidliska najdete byt, v okoli ktoreho nie je zelen ale same dalsie panelaky, na jednej ulici sa parkuje lepsie, inde horsie, niektora je ticha, ina vobec. Podla mna sa takto sidliska nedaju skatulkovat.
@mentolka12 aj my mame blizko trat 😀 neviem ja to napr uz vobec nevnimam nepocujem...a ked aj zacujem...prave teraz co je toto korona obdobie, ked dlhsie nepocut elektricku som neista ci sadaco nedeje 😀😀
Dievčatá prosím vas, tie ktoré ste z Furce.... Aká lokalita je Kurska? Miesto na parkovanie? Tiež sa nám tam ponúka byt...
Na vašom mieste ak do bytu ta Sídlisko nad jazerom alebo Terasa to sú kľudne sídliska na rovine a všetko tam je.