Sánkový kĺb - kam na čeľustnú ortopédiu?

katusskaa
18. máj 2024

ahojte, po rokoch sa mi obnovil problém s kĺbom a nezaberajú mi už moje tradičné riešenia... potrebujem tip na odborníka, ktorý sa tomu venuje, ďakujem 🙂

katusskaa
autor
18. máj 2024

v Košiciach

sun_shine_2020
18. máj 2024

@katusskaa v Martine v nemocnici sa tomu venuju ale mas to dost daleko z Kosic 🫣

minenkak
18. máj 2024

@katusskaa čeľustny ortopéd, každý jeden

katusskaa
autor
18. máj 2024

viem, že v KE sa tomu venoval doc. Kotráň, ale neviem zistiť teraz žiadne aktuálne meno.... už si ma dosť posúvajú od dverí k dverám..

vivi2023
18. máj 2024

A aky maš problem? Bolí? Praská? Sankovy klb moze bolieť aj zo zle postavenych zubov (riesi ČO), ale xkrat to má aj ine pričiny. Pomáha super napr. michigenova dlaha na dolné zuboradie (Dr.ti vyhotoví).
Kĺb ako taky riešia v nemocnici na maxilofacialnej chirurgií. Ale mega tazko sa to riesi.
Choď k Dr., mrkne na to, spraví RTG...
Na celustnej ortopedii (aj ked je tam to slovo ortopedia) sa nerieši sankovy klb, tam robia strojčeky.

katusskaa
autor
18. máj 2024

ano, mam dlahu, mam to uz dlho ale po dost dlhej dobe sa mi to opat nejako zobudilo... dlahu mi robili len moji zubari, brali mi odtlacok a dali vyhotovit... terajsi zubar to nerobi. zatial skusam rehabky, solux ale chcem ist na vysetrenie, mozno novy rtg aky je tam teraz stav. cize normalne na stomatochirurgiu zavolat a sa objednat?

vivi2023
18. máj 2024

@katusskaa predpokladam ze bez toho aby ťa videl ti vymenny nedá. A je aj dobre, ze to vyšetrí.. ak vie aspon základne 🙂 .

vivi2023
18. máj 2024

A,dlahu nos na kazdu noc. Robi to veľa

dorottka
18. máj 2024

Ak si pozries ine diskusie, tak zistis, ze ak mas realny problem, tak tu v KE je to samy amater, ktori vedia robit len zakladne ukony. U mna si vsimli po 3!!!!! mesiacoch, co som tam chodila kazdy tyzden s ukrutnymi bolestami, ze mam subluxovanu sanku. Hlavne ze kazdy tyzden som im opakovala, ze mi proste zrazu nesedia zuby, len na mna pozerali ako na blazna. Ja som sa tu s nimi trapila polroka, nevladala som od bolesti, pracovat sa mi ani nedalo, potom som sa zobrala, navstivila Machona v Prahe, ktory je top europsky odbornik na tuto problematiku a behom 2 sedeni mi problem vyriesil. Dalsia rekonvalescencia trvala roky, ale aspon sa dalo fungovat ako tak, kebyze nestracam cas s kosickou klinikou, nezaslo by to az tak daleko. Vela som si o tom pocas tych krusnych mesiacov studovala a popravde mala som pocit, ze tu ani velmi nevedia, co robia, len skusali, k nicomu sa nevedeli vyjadrit, furt len bud dlaha alebo ponukali vyplach. Nepoculi o nicom, co som sa ja docitala v knihach, ktore som si sama nakupila asi z celeho sveta - az s Machonom sa konecne dalo bavit na urovni, to bolo hned vidiet, ze je o 1000 levelov vyssie.

simca115
19. máj 2024

@katusskaa odporúčam Martin tam riešia sánku ako takú. Len čakacia doba je veľmi dlhá

molkapolka
19. máj 2024

@katusskaa stara nemocnica klinika stomatologie MUDr. Schwartzová alebo primar MDDr. Borza. 055/615 28 20.

katusskaa
autor
19. máj 2024

@dorottka a ako ta riesili? co tu v KE nevedia robit? chodim aj rehabku, k fyzioterapeutke

maickamf
19. máj 2024

@katusskaa čeľustný ortopéd rieši strojčeky. Ty choď na vyšetrenie na maxilofaciálnu chirurgiu, stomatochirurgiu

taktotedanie
20. máj 2024

@katusskaa akademia kosice na bacikovej