Zdravím, máte niekto skúsenosti s prijatím dieťaťa do MŠ mimo obvod (trvalý pobyt). Chceli by sme dať syna do MŠ, ale nie do "našej" najbližšej.
Jedná sa konkrétne o MC Sever.
Ďakujem pekne
Rodic ma pravo vybrat dietatu akukolvek skolku chce. Len maj na pamati, ze pri zvysenom zaujme sa moze stat, ze budu v skolke pri prijimani udprednostnovat deti z trvalym pobytom v danej mestskej casti.
Prihlásiť dieťa môžeš aj do viacerých škôlok.....Ono záleží od konkrétnej škôlky aké si určí kritériá pri nástupe....niekde uprednostňujú deti z daného "obvodu", niekde nie....u nás pri tých vychytenejších škôlkach na to prihliadajú...
My byvame na Lorinciku a mala chodi do skolky na Terasu, Trebisovska, zapisat som ju bola do 4 skolok a na Trebisku som chcela prioritne a tam ju aj zobrali, ako dvojrocnu
aj moja takto chodi
@juzanka151
@pininka1
A dávali ste prihlášku aj do "spádovej" škôlky? Či len vyslovene tam, kde ste mali záujem? Ďakujem pekne 🙂
Trvaly pobyt dietata nemoze byt kriteriom pre ne/priatie dietata do skolky. Vyslovene kvoli tomu ho odmietnut nemozu, ako nadpocet ano s uprednostnenim deti z daneho okrsku.
Je uplne jedno, kde byvas, dieta do skolky mimo bydliska vezmu, ak maju volne miesto. My byvame 30 km od ke, ja tu pracujem a maly tu tiez chodi do skolky. Riaditelka s tym nemala najmensi problem. Sama mi povedala, ze jej je to jedno odkial si, ci dochadzas alebo nie, pokial ma volne miesto, dieta umiestni.
ahoj, ja mám zťp dieťa /len epilepsia/ a nie každá škôlka ho chcela, tak som volala až na mestský úrad, či nieje to tak, že mi ho musí prijať škôlka pri bydlisku trvalom, tak že nie, tak sme ho zapísali na opačný koniec mesta a nebol problém