Ahojte, zháňam prácu pre 28-ročnú mamičku-ukrajinku v Košiciach.
Neviete niekto o niečom?
Má certifikát zdravotnej sestry ale kľudne sa zamestná aj v inej oblasti...
Skus aj nejaké MOM, ci nepotrebujú na odbery zdravotníkov
@magdalenkad no prácu v odbore bez jazyka robiť nebude môcť....takže minimálne základy po slovensky aby sa vedela dohovoriť.....
Bez znalosti Slovenského jazyka je len malá šanca nájst jej prácu.
Skuste kontaktovat O2. Oni maju na stranke, ze ponukaju pracu pre Ukrajincov
https://www.o2.sk/pomoc-ukrajine
Dokladat tovar... v TT vela Ukrajiniek je v supermarketoch,alebo za pas do fabriky,poprípade kuchyňa,sady s ovocím ...bez jazyka ťažko inú prácu
Nech skúsi do nemocnice, u nás pracovala doktorka z Ukrajiny a robila sanitarku. Nejaké základy slovenčiny by mala mať
@magdalenkad ja som dala ze hladam pracu a odpovede som dostavala ze najdem si ked chcem a netreba sediet na mobile a ze som si pomylila konika s profesiou.sk zrazu ukrajinka uz ma ine odpovede tak slovak slovakovi podkopuje nohy
@motylik273 no už zase, ani tu nikto neponúkol prácu len nápady co by mohla skúsiť. Ty hádam vieš po slovensky a vieš či otvoriť portál profesia.sk
@magdalenkad nemá ani základ slovenčiny? Hľadáme na ambulanciu sestru
@motylik273 Ano..ale ty si to dala, ako oslovte ma zamestnavatelia. Ona, kde by to bolo mozne. Tebe staci zobrat par zivotopisov a prejst sa v centre. Keby mohla byt aj restauracia, tak napr. Restauracia Sport hlada
https://www.restauraciasport.sk/#features3-1
@terezia323 ešte je na Slovensku len od nedele, takže slovenčina jej robí ešte problém.
@motylik273 si riadna trúba 🤦
@motylik273 Ako môžeš porovnávať teraz Ukrajinku so sebou? Slovak vie jazyk, môže lepšie pracovat s ludmi co Ukrajinka veľmi nevie a skôr budu pre ňu prace "pomocne" aspoň pokym sa nenaučí jazyk... Nevie si napisat zivotopis v slovenčine a dat na profesiu, ktovie ci vôbec vie, ze mame tento portál a aj keby vedela ako bez znalosti jazyka bude reagovať na ponuky? 🤦♀️ Ty za jeden deň na profesii alebo co úrad prace zverejňuje ponuky vieš poslať niekoľko desiatok zivotopisov na ponuky prace, vieš obvolať niekoľko desiatok zamestnávateľov, vieš sa prihlásiť na nejaký kvalifikacny kurz ale ona také moznosti zatial nema je chvalihodne, ze nechce všetko zadarmo dostať a nečaká s otvorenou náručou na peniaze ale chce pracovať aj keď nevie jazyk. Naozaj klobúk dolu pred nou.
@terezia323 nemôže robiť ako sestra,ak nevie jazyk,bohužial nemajú výnimky,komora sestier to rieši,ale ako obvykle im to potrvááááá....
@janinah však to je jasné, bez jazyka ako bude pracovať s pacientmi...
@magdalenkad ak je sestra nech skúsi najprv prácu sanitarky, myslím ze tam sa dá tolerovať aj mala znalosť jazyka a postupne časom môže pracovať aj ako sestra. V nemocniciach určite hľadajú aj tieto profesie nielen sanitar, ale aj pomocná sila. Strojárenská 13 geriatria určite bude potrebovať. Aspoň za info to stojí. Prajem veľa šťastia pri hľadaní.
@terezia323 S Ukrajincami sa da super dohovorit. My sme v DE, mame ukrajinsku mamu s dvomi detmi a ja v pohode s nou komunikujem. Ona ukrajinsky, ja slovensky. Ked nieco nevieme, tak aj rustinu oprasim a anglictina tiez ide. Zaroven sa ona uti nemecky, takze este aj nemecky jej muslims a ja sa popri nej este aj po ukrajinsky. Hlavne starsi Slovaciod takych 45 vyssie fajn rozumeju aj ked Ukrajinec len ukrajinsky hovori. A inak, oni sa nwskutocne rychlo ucia. Elena je tu 3 tyzdne a na nemcinu, co ani zatat, uz pomaly chyta.
@bombulka1987 Aj na Bardejovskej je jedna, nič nerozumie ☹
Skus sa ozvat do nemocnice v tvojom meste