Kto ma skúsenosti s touto prácou? Brat sa rozhoduje, či howe, kde je len ranná alebo faurecia ( 3zmenka) ako to je co faurecii? Je veľká buzeracia na čas a výkon, pracuje sa aj víkendy? A howe? Ďakujem
No Faurecia je vraj brutal, ze idu ludom po krku, poznam viacerych co tam vydrzali iba chvilu
moja skúsenosť je už spred niekoľkých rokov, takže sa toho mohlo veľmi veľa zmeniť. Faurecia bola vtedy na o dosť vyššej úrovni ako howe. Od nás z Jobelsy vtedy dosť ľudí odchádzalo do Faurecie práve pre lepšie platové, aj pracovné podmienky.. ako je to v dnešných časoch už žiaľ neviem.
Mám známych čo pracujú vo faurecii a celkom si pochvaľujú,v howe som pracovala,ale je to už pekných pár rokov dozadu,ale nepočula som nejaké extra chvály od bývalých kolegov...
Viem,ze v Howe sa ti ludia casto striedaju.. a plat nanic.. :/ Radsej by som skusila Faureciu.
@zemko99 tak brat by mal vedieť, ci chce robiť kolotoc na 3 smeny alebo iba denné. Inak je to prast ako uhod. Robotníci sa tvaria ze robia, firma sa tvari ze plati. Ale hej, normy su nastavené tak, aby ta donutili makať ako srubka. A fluktuacia je tam aj tam.
@tifi2324 votriem sa k tejto otázke. Naozaj? Ja som počula, že robia skoro stále cez víkendy. Cize je to tak, že len niekedy, napr.jednu sobotu v mesiaci, alebo aj menej? A cez leto majú dva týždne celozavodnu dovolenku? A nočné začínajú v pondelok? Čiže od pondelka do piatku?
A to tlačenie na výkon je znesitelne? Prepáč, že sa toľko pýtam, ale priateľ tak chce ísť a bojí sa najviac tých vikendov a buzeracia, lebo na internete je stále faurecia, tak nechápem, či odtiaľ stále niekto odíde. Ďakujem
@saka90 tak víkendy sa robia fakt že výnimočne možno tak raz za dva mesiace fakt že to nieje často ale stane aj to že majú väčšiu objednávku a potom sa robí aj mesiac cez víkendy ale sú zato naozaj krásne príplatky čiže môj muž vtedy ide aj cez víkendy......nočná za začína v pondelok a končí sa v sobotu ráno.......buzerácia tam je no je znesitelna ale záleží asi aj od povahy môj muž nemá veľkú trpezlivosť no je tam už 8 rokov a je natom v pohode
@saka90 na Vianoce majú odstávku cca od 18.12. a cez leto niekedy je odstávka na dva týždne ale stalo sa už aj že nebola v lete odstávka ale zatiaľ sme problém nemali keď muž chcel dovolenku na leto pretože keď sme šli niekam k moru vyberali sme už v Januári/Februári a dalo sa dohodnúť na termíne dovolenky
@zemko99 v TT?