Ahojte... Byvam v Tv a ide o to ze uz pomalicky vyberam porodnicu aj v Ke. Vraj v Tv nedavaju epiduralku keby mi to potvrdili okamzite si vyberam Ke .
Moja otazka je ci mi vie niekto odporucit dobreho porodnika v novej nemocnici alebo aj v starej nemocnici.
A ci je podla vas risk ist rodit do Ke... autom je to max hodina. Ako poznam seba tak tu bolest nedam 🥶
@babovka2321 v saci je to ozaj bezpecne aj lepsie len pre mna je to daleko 😢 viem ze su tam super doktori lebo mam tam 2 lekarov z rodiny
@slniecko187 20 minut cesty navyse, stoji to zato...ale aby som to aj zdovodnila...
- stara a nova nemocnica je vybavenim (izby, socialne zariadenia, porodne boxy) v dost smutnom stave, v saci mas na kazdej izbe toaletu a sprchu, v prvych dvoch vraj iba spolocne na chodbach, malo nadstandardov
- stara nemocnina - vacsina porodnikov robi rutinne nastrihy ako v stredoveku aj ked s tym vyslovene nesuhlasis (vela zien cvici s aniballom v dnesnej dobe a porodia aj velke dieta bez poranenia, no ich to nezaujima, aj tak ta nastrihnu)... Moj gynekolog rodi v starej a on rutinne nastrihy nerobi, no unho sa mi zas nepaci, ze je velmi velmi proti sekcii - ja chcem sice rodit prirodzene, ale urcite nie ak budem mat dieta KP alebo nebodaj rodit vakuovym extraktorom, lebo "vsetko lepsie ako sekcia", inak je super doktor.
- v statnych nemocniciach sa za epiduralku vraj uz neplati - tym ti ju aj vo vela pripadoch nedaju len tak asi na tvoje poziadanie. V saci si ju zaplatis (nieco okolo 30€ ak si dobre spominam), ale omnoho vacsia sanca, ze ti vdaka tomu vyhoveju a pichnu ti ju, ked to naozaj budes potrebovat
-porodnika by som si inak nevyberala dopredu, lebo sa moze stat, ze si ta bude chciet odrodit na svojej smene a bude ti zbytocne kadejakymi fintami privolavat porod, aby to stihol - biekedy to je uplne zbytocne
- v saci mi rodilo viacero kamaratok nedavno a vsetky boli nadmieru spokojne. Ale zato kamoska rodila druhykrat teraz v novej (rodil ju primar) a spokojna bola velmi tiez. Takze toho by som asi odporucila, ak uz chces napr porodnika v novej. Ale fakt si myslim, ze tych 20-30 minut cesty navyse nie je tak hroznych, ak aj sama vies, ze saca je top.
@slniecko187 rodila som 3krat v starej a sla by som aj 4krat.
@babovka2321 vybavenie mi ani tak nevadi dajak uz aj prezijem ked budem s niekym na izbe ide len o to ze samej by mi bolo lepsie :D a tu v tv je vela takych spoluoobcanov tmavych teraz nechcem urazat nikoho ale pri mojom stasti mi tam daju dajaku z osady 🥺
tak uvidime mozno ozaj skoncim v saci keby nahodou som isla na cisarky neviem este ako dopadnem u ortopeda
@zardanka u koho ak mozem vediet ci si nemala zaplateneho?
Mudr Kraus stara nemocnica najlepsi doktor
@slniecko187 nemala som nikoho zaplateneho, ja to neuznavam..zastavala som nazor, ze ma odrodi ten, kto bude mat sluzbu, ked to na mna pride..a tak aj bolo, rodila som pri troch roznych dr., a nemozem povedat nic zle, naozaj..myslim, ze vsetci dr.tam su odbornici..ale ako pise vyssie mamicka, Kraus je velmi ziadany.
Ja som rodila v novej, mala som vybavenu epiduralku alenedostala som ju. Najprv na nu bolo skoro a po 9 hodinach kontrakcii bolo na nu neskoro. Najprv som bola malo otvorena potom vela. Porodila som po 13 hodinach bez epi
@lululucy ta mala si isto dost uff :(
@zardanka nieco na tom pravdy je ze to je zbytocne platit 🙃 dakujem za radu 🙂
@slniecko187 tak niekedy zbytocne, niekedy nie 🤷♀️ poznam zienky, ktore sa dohodli s porodnikom a ten nakoniec nestihol prist, lebo porod postupoval rychlo, druhej ani nedvihol telefon, vraj bol v tom case na nejakej oslave a odrodil ju sluzbukonajuci lekar..pri prvom porode som uvazovala nad mojou gynekologickou, nakoniec z toho zislo, pretoze v case terminu sla na dovolenku. A pri dalsich som to uz neriesila, je to rozne, individualne a kazda bude radit podla svojich skusenosti..ale chapem, ze mamicky si zazmluvnuju dr., asi sa citia istejsie, bezpecnejsie 🙂
@slniecko187 moja kolegyna je z Trebisova a rodila v Michalovciach a nevie si to vynachvalit. Isla by som pozriet aj tam, urcite to mas blizsie
@babovka2321 klamete. V oboch nemocniciach je všetko v poriadku.
@yellowka v com konkretne klamem? 😂
@pininka1 michalovce ma ani nenapadli skusim zistit info ako to tam je 🙃😊
@babovka2321 no saca je vsetko len nie top. Platis este aj za vzduch, nieje tam novorodenecka Jiska, s normalnym porodnikom sa da v pohode dohodnut. A v Saci mi rodila sesterka a premiesane, kricajuce cele rodinne klany nasich spoluobcanov, ked som prisla na navstevu,bola som v soku. A ked mi sesterka rozpravala ako sa k nej chovali sestricky, tak dakujem pekne, to sa mi v novej nemocnici nestalo.
@pininka1 z kazdej porodnice maju zeny aj dobre aj zle zazitky. K sestram som sa nevyjadrovala, lebo vsade sa najdu aj mile aj zakomplexovane, rovnako v kazdej z tych porodnic su porodnici odbornici. Ja som len pisala, na zaklade coho som sa rozhodla pre tu ktoru porodnicu ja. Tie ceny v saci nie su take hrozne, dolezite je, ze kto chce, moze si to zaplatit (napriklad vlastnu izbu), v starej nemocnici su nadstandardy pokial viem AZ 2, bez sance sa k nejakemu dostat. A v Saci aj nie nadstandardna (cize bezplatna) izba ma sprchu a toaletu na izbe. Novorodenecka jiska je len v novej nemocnici, to viem, ale to neznamena, ze bezne krizove situacie nevedia zvladat v ostatnych porodniciach. Stale sa moze stat, ze aj ja budem mat práve zo Sace zly zazitok, ale to sa mi moze stat v kazdej jednej.
ako mi to raz povedala moja sesternica ked das sestricke dezertik, doktorovi peniazky a flasku mas luxus vsade ked nedas su jak harpie cest vynimkam... ja som napr lezala na chirurgii v trebisove a nemozem ani krive slovo povedat a nemala som ani znamosti... nie izba je dolezita ale pristup lekara a sestricky
ked lekar ozaj robi svoju pracu z lasky tak ta odrodi bez problemu vsade a zadarmo
@slniecko187 ja som pocula aj to, ze niekde sa k tebe spravaju podla toho, ci a aky mas titul (proste k vs vzdelanym si dovoluju menej), rovnako pri porode ak je pritomny manzel, tak si nedovolia tie sestricky byt take drze.
Ja hlavne nechcem nuteny nastrih, sileny prirodzeny porod za kazdych okolnosti a privolavanie porodu stylom "roztahovanie krcku maternice prstami" ...to posledne som ale citala skusenosti z nie Kosickych nemocnic.
@babovka2321 to som uz aj ja pocula s tym muzom...na silu sa neda nic a vzdy na to doplatia nevinný :/
Ja som rodila v novej a pri ďalšom pôjdem určite do novej . Sekciu robil pán primár . A všetko dopadlo super . Izbu som si vybrala nadštandard na ktorej som chcela byť sama 🙂 a bolo mi dobre
Rodila som v auguste v novej.
Chodila som na poradne k Rosakovej a odrodil ma Knop.
Bola som max max spokojná s porodnikom. V novej sú viac menej ozaj všetci pôrodníci špičkový nemôžem nič vytknúť.
@babovka2321 v novej nemocnici mi sami navrhli epiduralku a tak isto doktor, ktorý bol pri mojom pôrode nastrih robiť nechcel.
@veronika1234512345 ono to dost zalezi od porodnika... o nastrihoch som hovorila o starej, i ked ani tam to nerobia uplne vsetci, ale clovek nikdy nevie, komu da dostane pod ruku.. ako ja som sa zatial nestretla s nikym, kto by vyslovene nadaval na porod v hociktorej z kosickych porodnic, ale vacsina mojich znamych i tak chodi do sace a su nadmieru spokojne, ja som si vybrala na zaklade skusenosti znamych a toho, co ocakavam ja, nie aby niekto robil nieco proti mojej voli a podobne
Ja som v oktobri rodila v starej nemocnici a nemozem povedat jedno krive slovo na nic a nikoho. Maximalna spokojnost. Odporucam. Boli sme na izbe 2, co som ako prvorodicka ocenila 🙂 Mas aspon s kym pokecat, podelit sa o skusenosti a hlavne je tam niekto, kto Ti postrazi dietatko, ked sa ides umyt.
A popravde to, ze nemas sprchu na izbe, absolutne nevadi, aspon sa prejdes par metrov...
@babovka2321 samozrejme aj ja mam v okolí známe, ktoré išli a idú rodiť do šace
Je to koniec koncov každého osobná vec. Ja som mala iné priority nastavene a preto som neriešila vzhľad, vybavenie (postele, stolíky WC atď) ale to ale vybavenie je pre dieťa a hlavne to, že neonatologia je v novej nemocnici no. A bola som na nadštandarde sama kľud takže ja ozaj sa nemôžem sťažovať.
Kamošku napríklad nechali 2 dni ležať doslova na chodbe lebo mali plno a zastavovali jej pôrod 🤷♀️ v Šaci... Ale to je tak koľko žien toľko skúsenosti 🙂
Ja som rodila v novej, síce nakoniec cisárskym ale bola som spokojná. Prostredie nič moc, na nadstandard sa mi nepodarilo dostať ale to sa dalo zvládnuť a so starostlivosťou či už o mňa alebo o dieťa som bola spokojná tak to bolo pre mňa hlavné.
@babovka2321 a o pristupe na sestonedeli ti kamky porozpravali tiez? Moje zase rodili, a maximalne zdrvene aj z doktorov, jja som tam rodila tiez nedavno a takmer som prisla o dieta (o svojom zivote ani nehovorim), neochotou vsetkych doktorov, ktori mi odnietali zavolat doktora, s ktorym som bola dohodnuta. Ked trosku, dostanem infarkt, neporodim, lebo drobec zamotany totalne v pupocniku, a transfuziu mi oznamili medzi dverami, ze bolo fajn ale nenu treba. Hematologicku porazilo, lebo 8 mesiacov sa davam dopiriadku a stale nie som ok.
Takze, a co z nadstandardu, ked sa k tebe doktori aj so sestrickami budu chovat ako ku poslednej degeske z bedni? Ako prepac, strasne mi to nedalo a radsej ti to napisem, aby si si urobila nazor sama. Kazdopadne drzim palce, a vela spokojnosti a trpezlivosti v Šaci. Nech ste hlavne zdravi, lebo to je v zivote najdolezitejsie 🍀
@slniecko187 ja som este nerodila, este sa len chystam onedlho, ale ani do novej ani do starej by som nesla dobrovolne, jednoznacne Saca 🙂