Pôrod v starej alebo novej nemocnici v Košiciach

riuska00
27. júl 2024

Ahojte.
Kde by ste odporúčali rodiť?
Chcela by som aj nadštandardnú izbu, viem že v starej nemocnici stojí 24€ ako je to v novej? Máte niekto prípadne foto ako to vyzerá v jednej a druhej? Ďakujem

di1234
27. júl 2024

@riuska00 ahoj, ja som sa rozhodla pre starú nemocnicu z toho dôvodu, že na novú som nepočula veľmi dobré recenzie. Na druhej strane v novej je neonatálne oddelenie keby sa nedajbože niečo stalo. Na nadštandard si sa zapísala? Nevieš si ju nijak dopredu rezervovať (možno keby si mala nejaký kontakt v nemocke, neviem), ale ja som sa zapísala na zoznam už niekedy v júni. Pokiaľ zapísaná nie si, možnosť mať nebudeš. Takto to bolo povedané mne, možno je realita iná, neviem 🤷🏽‍♀️

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
27. júl 2024

@riuska00 v novej máš rôzne možnosti nadstandardu. Ja som bola na samostatnej jednotke, nie ten luxusnej a vtedy som doplácajú 10 eur na deň, ostatné boli určite drahšie. Vsetko závisí od toho koľko žien tam je a ide rodiť. Ale do novej sa dá zavolať aby ta dali aspoň do zoznamu na nadštandard.

ivkav5
27. júl 2024

@riuska00 viem, že sa pytaš na novu a staru ale za mňa jednoznačne Šaca 🙂 Mám kamošky, kt. rodili za posledny pol rk v novej aj starej a maximalna nespokojnosť, zato my čo sme boli v Šaci tak super.

sasenka5
27. júl 2024

@riuska00 no tiež sa pridavam k babam hore, za mňa jednoznačne Šaca a viem to aj porovnať sama so Starou..do Novej by som teda určite nešla🙈 Šaca top 🤗

taktotedanie
27. júl 2024

@riuska00 nova, vzhldom na neonatologiu
Vela mojich znamych ak dietatko nebolo ok prevazali ho hned hore, matku nechavaju hospitalizovanu dole
Trauma dodnes kazda do jednej

vkatush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vkatush
27. júl 2024

Do novej by som šla, ak by dieťa malo predispozíciu na niečo, že by bol problém alebo ak by sa pýtalo vonku skôr.

Ak by som šla normálne na riadny termín, tak znova stará. Bola som veľmi spokojná a to som tam bola týždeň v 6m a týždeň po pôrode v normálnom termíne.
Mala som nadštandard, nemala som žiadnu známosť, čo by mi ju vybavila. Jednoducho som mala šťastie, že bol akurát voľný, keď som šla rodiť.

daniella08
28. júl 2024

Ja som mala v Novej samostatnú izbu, nebol to nadštandard ale bola som sama, mala som telku a sprchu, wc na chodbe asi spoločné ešte s jednou mamičkou. Platila som málo. Tuším 5€ za deň.
V starej ped 5timi rokmi som mala nadštandard tuším do 30€ na deň ale tých izieb je tam málo, asi len 2 takže je malá šanca sa tam dostať.
Z pôrodu v starej nemocnici som si priniesla traumu na celý život, ja každého odhováram tam rodiť.
Bála som sa druhého pôrodu ale v Novej nemocnici sa o mňa bez známosti a bez úplatku postarali ako o kráľovnú.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniella08
28. júl 2024

@monsterablue dlhý príbeh 🙂
Poobede mi odtiekla voda, prijali ma, urobili ultrazvuk dali do "vzdychárne"
Večer išiel lekár spinkať, mne sa rozbehol pôrod, sama v tme som mala šialené bolesti, netušila som či už rodím, asi 2x ma prišla pozrieť sestrička prosila som nech zavolá lekára, neprišiel. Ukázal sa až vyspinkaný ráno a odovzdal ma druhému lekárovi. Od bolestí som zvracala a odpadávala, akonáhle som sa postavila odpadla som. Pichli mi glukózu nech ma preberie a 2 sestričky ma na obed odtiahli na pôrodnú sálu, ja som nevládala už ani nohy prekladať. Celá ozvracaná som nevládala ani rozprávať .Tam som rodila, kričali na mňa nech toľko nevzdychám, syn sa mi zasekol v pôrodných cestách. Na cisársky už bolo neskoro, 2 a pol hodiny som si pri každej kontrakcii dusila a zabíjala vlastné dieťa ktoré zo mňa nevedeli dostať von. Sestričky po mne skákali, nikto nechápal čo sa deje.Vtedy prišiel iný lekár a syna zo mňa doslova vyrval. Ja približne 40 stehov, dostrihaná, dotrhaná ale syn to zvládol.
Ja som sa ani po 12tich dňoch nedokázala postaviť, sadnúť si..Následky som mala až do druhého pôrodu.
V novej nemocnici ma sestrička 5 hodín držala za ruku, skákala so mnou na fit lopte, išla so mnou do sprchy, no úplný anjel. A mladučký doktor Tóth mi "tam" opravil všetko čo som po prvom pôrode mala pogabané.
V Novej som si sama s kabelkou v ruke odkráčala až na kozu, hodinu po pôrode som sa bez problémov prešla, osprchovala.
Takže som bez následkov a moje 2 deti sú krásne a hlavne zdravé.

pininka1
28. júl 2024

@daniella08 mam podobne zážitky aj keď s cisárskym. Prvé v starej a otras, druhe a tretie v novej a bezproblémové,super prístup. A to my syna brali na Jisku keďže vdýchol plodovu vodu a mal malaadptaciu pľúc. Normálne som aj po cisárskom tam za ním chodila a nemám z toho žiadnu traumu a on tiež nie. Vsetko je to o nastavení hlavy. Ze som v pôrodnici na pôrodenie a idem domov.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fairyy
28. júl 2024

@riuska00 na staru nemocnicu mam tiez recenzie od kamosiek, ze nikdy viac, pribehy nie su moje takze zdielat nebudem...nova.nemocnica by som sla iba ak su problemy vopred zname s babatkom pripade predcasny porod....teraz som tam.bola hospitalizovana je to tam proste zle vsetko okrem personalu a vybavenia lekarskeho to je na super urovni... a inak bez vahania klasicky porod jedno ci uz prirodzeny alebo sekcia do Sace a nikam inam

di1234
28. júl 2024

Skús pozrieť ešte túto skupinu na FB 🙂 je tam množstvo recenzií, možno ti to pomôže