Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať ohľadom novej nemocnice v Košiciach čo sa týka pôrodu. Aký je prístup lekárov, sestričiek, ako je to s bábätkom po pôrode, či je celý čas pri mamke, ako s oteckom, ako izby a čo sa týka samotného pôrodu ako s epidurálkou, klistírom. Prvé dieťa som rodila v Írsku, takže neviem vôbec ako to je tu na Slovensku a keďže mám novú nemocnicu najbližšie, tak o inej neuvažujem. Najlepšie nejaké skúsenosti a postrehy od mamičky, ktorá rodila tento rok a v tejto covid situácii. Termín mám o necelé dva mesiace, takže nemyslím, že sa situácia zmení dovtedy. Ďakujem 🙂
@blizenec79 ak sa mozem spýtať, kedy prvykrat ti ho dali na prisatie? Kedy si babo prvýkrát videla po kolkych hodinach?
@nelam1993 Doniesli mi ho asi po 2 hod,na pooperacnu izbu,ale mlieko sa mi rozbehlo az na 3 den
@blizenec79 a ako dlho si ho mala pri sebe? su tam ochotne ukazat vsetko od dojcenia ..poloh atd?
@nelam1993 Zo zaciatku kratko a druhy alebo treti den mi ho uz dali na cely den,su tu sestricky dost ochotne samozrejme vsade sa najdu aj ine ale dost tlacia na kojenie takze sa pytaj nech Ti vsetko ukazu a vysvetlia
@petuskake ahooj kedy presne mas termin.ja mam tiez o necele 2 mesiace
@lllenkalll ahoj... ja mám 1.maja na sviatok práce :D :D tiež budeš v novej nemocnici ??
@petuskake ahoj ja mam 6.maj..ano budem v novej
@blizenec79 môžem sa opýtať na ten klistir, môžem si vybrať ci ho chcem alebo nie? (pri sekcii) Moja prvá sekcia to bude tak preto sa pýtam. Dik.
@ivkakiwi No mne pri oboch cisarskych automaticky robili a nenapadlo ma sa opytat ci musim,robia asi koli
tomu aby si nesla na velku ked sa nebudes vediet postavit po cisaraku,budes aj zacievkovana,akonahle sama zacnes chodit aj zvladnes sprchu odcievkuju Ta
Rodila som síce v auguste, ale už aj vtedy boli isté opatrenia.
Narodil sa malý spontánne dali mi ho hneď na hruď potom ho vzali umyť a opäť doniesli, keď som prešla na posteľ ešte som cca 2h bola na sále tak vedľa kde som mala celý čas malého pri sebe (dojčil sa) potom ma preložili na izbu a keďže už bolo asi 9 hodín večer malého mi doniesli až ráno rodila som cely deň takže som aj bola rada, že som sa mohla trosku vyspať. Ráno doniesli a bol cely čas už pri mne 🙂 s dojčením poradia ja som tam mala v obľube 2 sestričky boli fakt klobúk dole veľmi milé, ľudské chapave a ochotne poradiť pomôcť. Ja som bola veľmi spokojná
Sekcia kosice
@petuskake Ahoj..ja som rodila pred 3 mesiacmi,doktori aj sestricky v pohode,len na prijme Ti urobia antigen na dalsi den pcr a za dalsie 3 dni zase antigen..ja som mal cisarak,takze babo mi dali na cely den az po 2 dnoch inac ho nosili,mala som nadstandard kedze sa vtedy nahodou uvolnil takze som si aj oddychla.Klistir robia,ja som nemala muza pri cisaraku nesmie byt,inac neviem niesom si ista ci nepustaju k porodu s testom,radsej sa opytaj ale navstevy nehrozia,max Ti mozu doniest veci ku dveram a dovi...