Pôrod v Novej nemocnici - skúsenosti

nataliaja
14. okt 2023

Ahojte 🙂 Mám otázočku ohľadom pôrodu v novej nemocnici.
Včera som bola prvykrát u profesora Urdzíka. Som v 35tt aktuálne. Urobil mi sono, skontroloval prietoky. Ked som sa ho opýtala kam a kedy sa objednať na "pásy" povedal mi, že tie sa uz 2 roky nerobia, že staci kontrolovať prietoky sonom. Máte s tým niektorá skúsenosť? Bojím sa, že potom pred pôrodom bude problém, kvoli tomu, že tie pásy nemám urobené. Ďakujem 🙂

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
14. okt 2023

@nataliaja tak keď budeš rodiť v Košiciach a tam sa už nerobia, tak problém nebude.

nataliaja
autor
14. okt 2023

Problém je, že som písala s holkou, ktorá tam rodila minulý rok a tá vraj na pásy normálne chodila. Tak som z toho teraz ostala zmätená. Tak som chcela vedieť aj recenzie inych báb, ktoré tam rodili v poslednom čase, či oni na pásy chodili alebo nie 🙂

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nataliaja
autor
14. okt 2023

@julia_a_romeo nic v zlom, ale ja som otázku mierila ženám, ktoré tam v poslednom období rodili, majú reálnu skúsenosť a chcem vediet ako to mali oni. O iné názory nemám záujem 😉

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
6myska
14. okt 2023

@nataliaja rodila som v novej minuly rok, na poslednej poradni u svojho gyn som dostala vymenny listok, aby som sa objednala na dalsie poradne/kontroly v nemocnici, kde chcem rodit. Volala som tam, objednali ma asi v 37tt a potom kazdy tyzden pravidelne do porodu. 2x som bola na "pasy" na 2. poschodi ako je prijmova gyn amb. + vysetrenie, 2x na sono na 16. poschodi..takze ano, na "pasy" sa chodi

nataliaja
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona_boz
14. okt 2023

@nataliaja ja som rodila 2022 april a robili mi pasy 🤷‍♀️

simona_boz
14. okt 2023

@julia_a_romeo robilo kedze minuly rok sa robilo este naisto 😊

domi_kchrv
14. okt 2023

@nataliaja ahoj 🙂 mám termín o dva týždne a chodím do nemocnice tak ako spomínala @6myska .

123miaa123
15. okt 2023

@nataliaja ahoj, rodila som tam 2/23 a na pásy som chodila od 36tt raz týždenne

krekerce
21. okt 2023

@nataliaja ahoj. Myslím že to funguje tak, že keď máš vybratého pôrodníka (v tvojom prípade Dr. Urdzika po známosti) tak on ťa bude kontrolovať až do pôrodu. To znamená, že si dohodnete termíny podľa toho ako je on v práci a on ti bude robiť vyšetrenia aké uzná za vhodné, väčšinou sono. Keď nemáš vybratého pôrodníka, tak chodíš na ambulanciu, čakáš s ostatnými ženami na "pásy", tie si pozrie lekár, čo je aktuálne na ambulancii. Sono sa robí v tomto prípade menej často, keď vôbec, najmä ak sa predpokladá nejaký problém.

nataliaja
autor
22. okt 2023

@krekerce ahoj ďakujem za odpoveď, len trošku nerozumiem tomu, prečo by som ho mala mať "po známosti" 🙂

krekerce
22. okt 2023

@nataliaja tak som prečítala vyššie, že si písala v odpovedi, že si bola na vyšetrenie u Urdzika po "známosti". Možno som niečo zle pochopila.

saasulik
18. dec 2024

@6myska ahoj,trochu stara tema ale chcem sa opytat,ak pojdem prvykrat do
novej nemocnice na poradnu,kde sa treba hlasit?V tej prijmovej ambulancii na 2.posch.? vdaka

6myska
19. dec 2024

@saasulik ahoj, ano, presne tam na 2. posch. treba prist. Ale treba sa objednat, zavolaj tam 🙂

earlgrey
19. dec 2024

Čo sú to "pásy" ?

123miaa123
19. dec 2024

@earlgrey ctg vyšetrenie

saasulik
19. dec 2024

@6myska Dakujem pekne

earlgrey
19. dec 2024

@123miaa123 Ďakujem, tak toto som ja nikdy nemala 🤣 len pred pôrodom...teda keď ma prijali do nemocnice kvôli začínajúcim sa kontrakciam...