Pôrod Šaca verzus Stará nemocnica Košice

kajkau
10. sep 2024

Ahojte, neviem sa rozhodnut medzi Sacou a starou nemocnicou.
Chcela som Sacu kvôli prostrediu, no odhovaraju ma, že novorodenencke odd. nie je až take top.
Pred rokmi som rodila v starej, no nebolo to nejaké extra super.
Môj gynekológ rodí v Starej, ale keďže mam termín medzi Vianocami a Silvestrom, tak sa bojím, či doktori nebudú mať dovolenky a budú tam len nejaki mladí neskuseni lekari pred atestaciou.
Rodila nejaká teraz posledné obdobie v niektorej z týchto nemocníc a vie mi povedať, prečo áno prečo nie? Ďakujem

vyrovnanaosoba
10. sep 2024

@kajkau ja len toľko k tým mladým pred atestáciou. Určite ich tam nepustia, pokiaľ nevedia, čo majú robiť. Takže sa naozaj báť nemusíš. Ja som rodila 3x v Michalovciach a 3x úplne iné prostredie, iní lekári, celkovo personál aj keď 2x ten istý, ale s inou náladou. Tak by som to zhrnula. A 2x som rodila pri mojom gynekológovi, zase toľko porodnikov tam nemajú, aby bol každý deň iný. 🙂 Platí to aj medzi sviatkami.

lady18
10. sep 2024

@kajkau ja síce som rodila pred rokom v saci ale kebyže mám ísť znova,tak idem. Áno s novorodeneckym som nebola spokojná,ale ja som si otvorila ústa keď trebalo. Čo sa týka zvyšku som bola veľmi spokojná.

vkatush
10. sep 2024

Rodila som v starej na Vianoce, mala som mladého doktora (ktorý mi zachránil malého, keď som skoro potratila/porodila v 6m).
Keďže som si odžila v tej nemocnici aj v 6m a aj v 9m/po pôrode celkom dlho, nemám zlého slova ani na starších, ani na tých mladých lekárov (a fakt sa pri mne prestriedali asi všetky smeny, čo vtedy boli, takže).

taktotedanie
10. sep 2024

@kajkau za mna saca nie
Mala som tam prax, na takmer udusene modre nedychajuce dieta po porode lekar rozhodol , ze sa ma napisat apgar 10 skoro som odpadla ked som toto videla
Pokial by dieta nezacala kriesit sestricka tak by som zacala ja..
Ale horsie apgar si nemohli dovolit lebo “prominentna klientka”- pravnicka- tak aby to vyzeralo dobre a nepokazili si reputaciu ako sa vyjadril porodnik tak, novorodenecke velmi slabucke, bala by som sa tam nechat dieta
Pozlatko ale vo vnutri cele zle, ides rodit dieta nie sa vyvalovat v novej posteli a pozerat na nove zaclony trosku si utried priority

negymama
10. sep 2024

Neviem ake su tam teraz pomery, posledne dieta som rodila pred 13stimi rokmi, prve dve dcerz som rodila v Saci, druhych dvoch synov na rastislavke.

tak ti poviem k tym mladym lekarom. Ttretieho syna mi s pod dozorom starsieho lekara rodila atetestujuca mladucka lekarka a bol to jeden citlivy uzasny pristup. Bolo vidno ze je lekarka este nezomleta nestvrdnuta dlhorocnou lekarskou realitou. Na vsetko poctivo odpovedala, pytala sa ci moze robit to alebo to. Bol to jeden uzasny porod, po porode nam umoznila s muzom si najdlshie vychutnat bonding este na sale...co pred skoro 16 rokmi nebola samozrejmost. A neviem, ci je to nahoda, ci kvoli lekarke a prijemnej atmosfere, ci kvoli terminu porodu /silvestrovska noc/ ale tento syn je nase najveselsie a najpohodovejsie dieta.

lenka9752
10. sep 2024

Tiez som mala rodiť medzi vianocami a silvestrom nakoniec prišiel na svet az po novom roku(aktualny rok) takze ziadne zazmluvnenie som si nevybavovala nechala som to na toho kto mal sluzbu...rodila som.v šaci a ak by som mala rodit zase idem tam...lekari a personal boli super kazdy mi vsetko vysvetlil kedze som bola prvorodicka a žiadna trauma z porodu nebola...traumu som mala skor zo starej nemocnice kde som bola na pohotovosti koli silným bolestiam a ich prístup bol otrasný, keby mohli vyšetruju ma od dveri a dali mi nejaku injekciu že" proti bolesti" a poslali ma domov...na druhý den som utekala hned k mojej lekárke a ta ma hned poslala do nemocnice lebo drobec mal mensi pulz ale našťastie všetko dobre dopadlo a zistilo sa ze drobcovi "uškodila" zrejme ta injekcia doktorka povedala ze vôbec mi taku silnu davku nemali dávať a tie bolesti boli len posličkovia no ako prvorodicka som bola z toho troska v strese ze co sa deje...ale o par dni sa všetko ustalilo

vkatush
10. sep 2024

@lenka9752 no a ja mám presne opačne traumu zo Šace, kde som aj chcela pôvodne ísť rodiť. Ale keď som prišla prvorodička s kontrakciami, čo som netušila, len vravím, že obrovské bolesti v 6m, nevedela som sa ani pohnúť, nechali ma stáť na dverách v Šaci a ignorovali mňa aj manžela.
Otočila som sa na päte, šli sme do Starej a nestihla som ani z výťahu vystúpiť a brala ma hneď sestrička, čakali doktori a zastavovali pôrod.

Ale ja vždy vravím, že každá máme inú skúsenosť, iný príbeh, treba sa rozhodnúť podľa svojho inštinktu.

danyelia
10. sep 2024

Jednoznačne Šaca, absolvované 4 pôrody a veľká spokojnosť so všetkým...

priscilla07
11. sep 2024

Kamoška minulý týždeň rodila v novej a bola prijemne prekvapená prístupom sestričiek aj doktorky. Že už žiadna mäsiaren. Nemala nič vybavene vopred. Pred tym si užila svoje s prvým a druhým

saska85
13. sep 2024

@kajkau ja som rodila 25.12 v Starej a vsetko bolo super, máú odrodil moj gynekolog a mala sluzbu aj primarka novorodeneckeho . Krajsi porod som si nemohla priat. Vsetko bolo tip top a rychle 😂