Je tu niekto kto nedávno rodil v novej nemocnici v KE?
Ako je to s prítomnosťou otca pri pôrode? Ak chcem aby tam bol musím byť na nadštandardnej sále? Na tej sále môžem byť aj počas prvej doby pôrodnej?
Ceny platia tie čo majú na stránke? Nadštandardna sala 20€ a izba 24€?
Izby majú vlastné sociálne zariadenie?
Ako ste boli spokojné s lekármi, sestrička mi, prístupom? Odporúčate výber porodnika?
@veronikaa006 vacsinou je obsadena, tak ako aj nadstandars izby,je o tom zaujem ale skus si zavolat
@veronikaa006 otec môže byť pri pôrode aj na obyčajnej sále, nielen nadštandartnej. Môžeš tam byť aj počas 1.doby. Nadštandartné izby sú tri druhy. Ceny si nie som 100% istá, ale myslím, že najlacnejšia pre dve mamičky je za 5eur, tá má sprchu, potom taká maličká pre 1 za 10 eur má tiež len sprchu a najlepšia velikánska s gaučom a s vlastným WCkom aj sprchou za 30.
Ja som rodila v juli ale planovana sekcia ,a bola som na nadstandarde za 30€ ,ked sa uvolnil
@lenja123 a štandardná neplatena izba nemá sociálne zariadenie?
@veronikaa006 má spoločné na chodbe pre asi 3 izby
@veronikaa006 nepisane pravidlo na spolocnom wc je ked je kluc z vonku, dnu ti nik nepojde.. (ale ak chces sa zamkni, len aby si neodpadla nahodou zase a co potom)...kľúčik si pytas u sestier resp.maju ho položené na poličke. V kúpeľni je 1wc a 2 sprchy ci tri. Po porode preferuj najvyssi nadstandard (vlastne wc) a porodny box radsej chci bežný, v sukromnom je blbe to porodne lozko, bude ti nepohodlné.
3 sep som rodila.. Pisu spravne.. ;)
@livka_ a ta izba s wc je len jedna? A keď budem na obyčajnej sale môže byť manžel pri mne už počas prvej doby pôrodnej alebo ako to je?
Tak to prečo nedajú do nadštandardnej sály lepšie lôžko 🤷 Potom v čom je nadštandardná?
@veronikaa006 budem úprimná, videla si Novú nemocnicu? Podľa mňa tá má blízko k zruteniu, nič sa v nej neobnovuje, a nadštandardné izby sú na oddelení také ze v inej nemocnici je to nie ze bežná izba, ale "pod štandard". Za mňa ti odporúčam inú nemocnicu
@jaskolka chcela som šacu, ale nakoľko musí mať manžel pri pôrode pcr test nie starý ako 72 hod, čo je hlúposť lebo ja neviem kedy budem rodiť, tak teraz ako má chodiť v kuse na test aby že keď to na mňa príde môže byť tam.... Čo ti poviem, som totálne sklamaná, takú podmienku dali.. Veď jeden pcr stoji 50€, veď to kopu peňazí by sme zato dali ak by chodil teraz v kuse na testy....
@jaskolka budem rada ak poradis nejakú inú nemocnicu ako šacu a novú 😉
Nadštandartná pôrpdná sála je v tom, že máš súkromie, obyčajné pôrpdné sály sú akoby pôrodné boxy spojené spoločnou chodbičkou, kde sa premáva personál. Nadštandard je na konci chodby, veľká uzamykateľná izba len pre teba. Ak si na obyčajnej sále, manžel pri tebe nemôže byť počas prvej doby, pretože prvá doba je spoločná pre viaceré rodičky, tak tam oteckov logicky nepúšťajú. Ale to len pokiaľ ležíš, zväčša ťa pred pôrodom pošlú prechádzať sa na chodbu, tam je manžel s tebou.
@veronikaa006 inak Nová nemocnica má fotky izieb na svojej stránke, tak si to pozri, podľa mňa tie dve najdrahšie nadštandartné izby sú fajn.
@lenja123 na nadštandardnej sále nie je sprcha?
@veronikaa006 tak v Kosiciach mas na vyber uz potom len staru nemocnicu. A ta nieje tiez nic moc a plus si myslim, ze zas z nej urobia covid nenocnicu. Zalezi od toho kedy mas termin. Dobra nemocnica je vraj v Krompachoch 👌
@viky_21 v krompachoch robia rekonštrukciu, robia v obmedzenom režime a že sú stále úplne plný....
@veronikaa006 nova nemocnica je jedna katastrofa. tam je jedinou vyhodou, ze vramci budovy je neonatologia a vedia babatku hned pomoct, keby cosi, inak nova nemocnica stoji za prd. tazky komunizmus. ja som tam lezala na gynde a 2 mes.na to som lezala na gynde v novej- ved to je ako keby som porovnavala indicky slum a novostavbu na panorame. zo stien pada omietka, okna sa nedaju na doraz zatvorit, wc si pamataju mariu tereziu. moj gynekolog tiez rodi v novej a povodne som chcela ist rodit k nemu, ale toto ma uplne odradilo. idem do sace opat, ako som bola pred rokmi. tam sa clovek citi ako v strednej europe, kdezto v novej ako kdesi v krajine tretieho sveta.
@veronikaa006 a neviem sice, kedy budes rodit ale s ohladom na silne sa zhorsujucu situaciu na SR si myslim, ze o mesiac-dva oteckovia pri porode nebudu ani keby mali 4 testy a nie jeden. presne ako to bolo v zime.
@veronikaa006 Krompachy aj ked prerabaju tak sa snazia dopriat sukromie vraj. Ak si v pohode aj s PO, tak ja som teraz rodila v monobloku a som spokojna. Maju 3 samostatne porodne boxy (ale wc a sprcha je v prijmovej ambulancii), ale je tam sukromie. Mne robili antigen a manzelovy tiez (ten sme kupili v lekarni za 5€) a bol pri mne cely cas. Mali sme aj bonding a az na izbu ho potom nepustili. Da sa tu dat aj nadstandardna izba kde je wc aj sprcha a myslim, ze je 1lozkova a stoji do 15€.
Ja som na obycajnej a mame wc...iba sprcha je na chodbe.
V Košiciach toho na výber veľa nemáš, keď Šaca nie, potom len Stará nemocnica. Ale osobne myslím, že o pár týždňov pravdepodobne nastane to, čo pred rokom, že úplne zákazu prítomnosť otca pri pôrode aj návštevy, teda bude jedno, či bude mať test, alebo nie. S nadstandardnou izbou to je také, že buď máš, šťastie, a je voľná, alebo nie je.
@veronikaa006 ja som ta rodila v februári lekári niektorý fajn niektorý otras a sestričky niektoré fajn a niektoré otras ja som bola na obyčajnéj izbe ale ináč ok
Nemá prosím niekto aktuálne info o doprovode pri pôrode v novej nemocnici?
📌 pripnem sa tiez ma to zaujima 😊