Dobrý deň žienky prosím vás viete mi niektora poradiť dobrého endokrinologa v Košiciach? Liečim sa od malička na vysoký krvný tlak a po prvom dieťati mi ostal aj diabetes .Chcela by som druhé bábo no bojím sa pretože pri prvom som otehotnela náhodne a nebolo to najpríjemnejšie obdobie aj keď to obdobie má byť najkrajšie pre ženu pre mňa to bolo obdobie plné obáv bolesti otáznikov nekonečných vyšetrení a hospitalizácii preeklapmpsia a predčasný pôrod ... A po tej skúsenosti už určite musím mať plánované tehotenstvo. Lekári hovoria že ak by bolo plánované tak by to mohlo byť lepšie ako pri prvom ....roky mi nevedia zistiť prícinu vysokého tlaku. Ako dieťa som chodila k dr. Kusekovej čítala som viacero recenzií no takmer všetky sú staršie ako 5, rokov. Za každú radu vám Ďakujem ❤️
A nebolo by lepšie kontaktovat diabetologa?
@ninka99865 endokrinolog sa zameriava na celkové problémy so zlazami, teda aj na pankreas (kde môže byt príčina diabetu) teda autorka môže kľudne mat na mysli toto.Endokrinolog neriesi teda len štítnu žľazu.
Ale diabetolog je výlučne zameraný na diabetes a všetko okolo toho, takže v tomto kontexte ozaj by bol vhodnejší tento doktor
@rupuni ahoj, ja som mala obe neplánované (teraz čakám druhé, 20tt), som dia 22r, prvý bol predčasný v 35tt kvôli preeklampsii, teraz mám stále kolobeh doktorov, ale teda k dia chodím k Paľkovi (mám momentálne senzor, a nikdy som nemala lepšie kompenzovaný diab.), k endokr chodím k Perunovej (tam už ale neberú nových, len tehu, a onko v liečbe), tlak sa mi zatiaľ drží ale preventívne už užívam Anopyrin 150mg, čaká ma ešte teraz hematologia tak uvidím či nasadia aj Fraxiparin🤦♀️ držím prsty
@ninka99865 nie nemyslím diabetológa na diabetológiu chodím pravidelne na kontroly už niekoľko rokov. Mne diabetológ odporučil navštíviť endokrinologa pretože mi nevedia zistiť príčinu vysokého tlaku vraj to môžu byť nadoblicky hormóny a aj to riesi endokrinolog,a ten nerieši len stitnu žľazu ...lenže v našom okrese ťažko ...
@rupuni jasne, len som si nebola istá názvom a popisom 😁 ja chodím k Alena Mníchova a vyzerá byt taká že naozaj rieši 🙂
chodim k doktorvi Schwartzovi, od Perunovej som odisla, chcela ma dat operovat, a p. doktor mi vyloucil lieky a uplne inym sposobom ma pozoruje, ziadna operacia, je ludsky, ale ma toho velmi vela, skuste vyhladat kontakt a informovat sa, sestricka je velmi mila, laskava a ochotna, drzim palce. 🙂
@evita007 aj ja som odišla od perunovej.. a keby som čakala na jej správne nastavenie liečby asi sa nedočkám
Pripájam sa Dr. Schwarzt,nová nemocnica. Odbornik,ma toho veľa, Je troška svojský ale ľudský. Sestrička úžasná 100 bodov.
@rupuni myslíš diabetologa? Endokrinológ rieši štítnu žľazu