Plánovaná sekcia počas pandémie - KE Rastislavova

lepidielko
26. dec 2020

Zdravím maminky aj budúce maminky, ktorým možno tento príspevok pomôže. 🙂

Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré rodili nedávno v starej nemocnici v KE a mali plánovanú sekciu, ako to prebieha a čo všetko je potrebné? Kedy sa ide na príjem? Mám ešte naplánovanú poradňu 29.12., a mali sme sa s p.doktorom dohodnúť na termíne sekcie, ale dosť mi už kleslo bruško a predpokladám, že to môže prísť aj skôr. 🙂 Je treba sa nejak špeciálne zbaliť na jis po pôrode? Som prvorodička a každá info je pre mňa vzácna. 🙂 Vopred ďakujem za odpovede.

katarina789
28. dec 2020

@lepidielko kôli čomu máš plánovanú sekciu ?

lepidielko
autor
28. dec 2020

@katarina789 iné zdravotné problémy, obmedzená pohyblivosť bedrových kĺbov.

katarina789
29. dec 2020

@lepidielko ďakujem aj ja som mala prvú sekciu síce nie plánovanú ale nečakanú a teraz neviem čo má čaká 2x

lepidielko
autor
29. dec 2020

@katarina789 budem držať palce. 🙂

fatinn
30. dec 2020

@lepidielko ahoj, ja som mala plánovanú sekciu pred mesiacom. Prišla som ráno v deň sekcie, od 6hod predchádzajúce dňa som nejedla, od polnoci nepila. Došla som hore na pôrodné saly o 8 ráno, môj pôrodnik mi strčil paličku do nosa na test covid. Dali ma na pásy, vyšetril ma gynekológ, popodpisovala som papiere, zaviedli kateter, bez klystiru, odcupkala som si na operačný stvôl a 9:45 bol malý na svete. Potom prevoz na 600nedelie. Po 3 dňoch domov. Hotovo. Keď ťa zaujíma niečo konkrétne kľudne sa pýtaj..

lepidielko
autor
30. dec 2020

@fatinn ahoj, veľmi pekne ďakujem za odpoved. 🙂 a mala si spinal či celkovú? Mne anestéziologička nevedela povedať, že vraj uvidíme v deň sekcie. Tak sa nechám prekvapiť. 🙂 a aj si ležala na jis tých 24 hodín? Teraz asi nechcú držať v nemocnici dlho, ak nemusia. A asi po akom čase ti doniesli drobca?

ajlly
1. jan 2021

Ja som rodila sekciou začiatkom novembra. Termín som určený nemala, čakalo sa kym sa pôrod rozbehne sam. Do nemocnice som išla keď mi odtiekla voda, dali ma na pásy, urobili ultrazvuk, klystir a čakala som na sekciu. Po pôrode ma odviezli na izbu kde som bola až do prepustenia a po pár minútach mi doniesli malého. Na Jisku vraj dávajú iba ak sú nejaké problémy.

nikus93
19. jan 2021

@ajlly
@fatinn mozem sa opytat asi ako casto nosia deti ak este lezite po sekcii? Lebo viem ze v saci vidite dieta az o 24h, dufsm ze tu to tak nieje

fatinn
19. jan 2021

@nikus93 hned po sekcii do hodinky ti prvykrat prinesu dieta prilozit na prso.. A potom asi 3x denne.. No a ked ta postavia tak na druhy den po postaveni si mozes zobrat male k sebe uz na stalo..

nikus93
19. jan 2021

@fatinn super dakujem a prinesu do hodiny po sekcii aj teraz ked nebude moct byt manzel na izbe ano? Lebo v novej musel byt manzel pri mne a tak mi ju doniesli

fatinn
19. jan 2021

@nikus93 samozrejme, ani ja som nemala.. ;) ani partnerov teraz nepustaju vobec kvôli situacii..donesu ta po sekcii na izbu a o chvilu ti sestra donesie babatko prilozit ;) ja som so starou nemocnicou velmi spokojna.. Inde by som rodit nesla.. Skvely pristup, dieta hned donesu, zlate sestricky atd 👌