Pestrá strava v škôlkach - Košice

leia7
26. sep 2023

Ahojte mamky (pripadne ockovia). Poradite mi skolku, ktora sa vymyka standardom v stravovani a ponuka naozaj pestre jedlo? Skolky ktore som zatial pozrela ponukaju obrovske mnozstvo peciva a privela sladenych napojov a podobne. Dakujem vam za tipy.

simona20201309
26. sep 2023

@leia7 prvý krát v živote čítam, že si niekto hľadá škôlku podľa pestrej stravy 🙈
Veľa šťastia.
Obrovské množstvo pečiva je kúsok chleba na desiatu a na olovrant? Tak na raňajky a večeru už pečivo nedávaj. Je to podľa normy. Pečivo je stále iné. Raz celozrne, raz rožok, raz žemľa inokedy puding, jogurt, cereálie.
Ale jasne, tvoja vec. Len škôlku by som vyberala podľa úplne iných poziadaviek

leia7
autor
26. sep 2023

@simona20201309 Dobry den, spanok, pestra a vyvazena strava a pohyb su zakladne piliere zdravia, preto su pre nasu rodinu priorita. Ja som milovnik peciva ale 2/3 stravy v skolke urcite nie je v poriadku. Ale ak ste odbornicka na stravu, prosim, poucte ma o prinosoch peciva na zdravie cloveka. My nepotrebujeme uja Luba ani Montesori aktivity. To, ze skolky varia podla noriem znamena len to, ze existuju, nie ze su aktualne a dobre. Neprisla som si sem vymienat nazory, hladam odporucania. Prajem pekny vecer.

annlis
27. sep 2023

Autorka nie je jedina, co to riesi. Tiez fungujeme na rodinnej zdravej strave a syn nie je este v klasickej skolke aj z dovodu stravy. Strava pre skolakov a skolkarov je zalostne zle nastavena podla pravidiel x rokov dozadu. Nehovoriac o tazkom podfinancovani. A ano, su rodicia, ktori si kludne aj priplatia, zial v KE tazko hladat alternativy. Je mi luto kazdeho rodica, pre ktoreho je skolka len miesto na odlozenie deti lebo mama a otec musia ist do roboty. Pre mna ma byt skolka pokracovanim rodinnej vychovy a prisptupu v kazdej zivotnej sfere. 😉

lossless
30. sep 2023

@leia7 nas chodi do jasiel na Manesovej, maju aj skolku (sukromna). Desiata su kazdy den dve druhy ovocia a k olovrantu maju kazdy zeleninu (okrem piatku kedy je mliecny olovrant). Inac suhlasim, pozerala som skolky, kam by sme poslali prihlasku tento rok a jedalnicky som tiez doma kritizovala, same pecivo, ovocie raz-dvakrat do tyzdna, zelenina takmer ziadna. Ak nejaku statnu najdete budem rada za odporucanie.