Krajčirstvo obnova/vkus
Dobrý deň, v roku 1986 pracoval moj otec v tomto krajčírstve asi rok. Potrebovala by som potvrdenie na sociálnu poisťovňu. Neviete mi poradiť, kde ho viem zohnať? Krajčirstvo už je zrušené a v Košiciach je pod takým istym nazvom este jedno krajčirstvo ale to vzniklo neskor. Je v Košiciach nejaky archív, kde tieto veci maju uložené?
Ďakujem
Skus sa sptat v Statnom archve na Bacikovej ci vedia poradit
štátny archív by mal mať vedomosť, kam sa uložila dokumentácia po zaniknutej firme. osobné spisy majú lehotu uloženia 70 rokov, tak by niekde mali byť. najmä ak išlo o väčšiu firmu, by to malo byť dohladateľné.
pre potreby SP by malo stačiť aj prehlásenie 1 bývalých kolegov, ktorí potvrdia otcov pracovný pomer.
mmch. otec si neodkladal všetky doklady od zamestnávateľov, nezostali mu zápočtové listy ?
@viestta myslela som ten prehľad zamestnaní, keď nastupuješ tak vypisuješ zoznam/dátumy/ prac. pozíciu, a potom sa to dopisuje,
len pre zaujímavosť - ja mám odložené (nepytaj sa kde v pivnici 😎) všetky papiere od nástupu do zamestnania vr. 1983, aj výplatné pásky - tie tenké slíže , mám aj prvé ústrižky bločkov - platby za byt, aj výpisy z banky od začiatku. nevadí mi to, nezaberá veľa miesta, a raz to bude mať historickú hodnotu a strelím to na nete za mega lóve 😝)
@cacianka ja mam tiez uz celkom obsiahly archiv, mama nas naucila. Ta ked ziadala o dochodok mala vsetky vyplatne pasky, sice jej to nebolo treba, lebo neboli ziadne nezrovnalosti, ale mala aj zmluvy aj pasky. Ked sme ich tak preberali, tak sa doslo na to, ze inflacia je pekna svina. Tolko co na zaciatku zarabala v korunach, na konci zarabala v eurach.
@cacianka voalal som tam, vraveli, ze info nemajú lebo, ze oni si všetko vraj hladaju sami... čiže sa mám obrátiť na soc.poistovnu
@klaudia_123 poradiť neviem, ale ak by mal otec starý občiansky preukaz a v ňom pečiatku od zamestnávateľa (to sa kedysi evidovalo v OP), tak by to SP stačilo. Nedávno sme v rodine takto poriešili podobnú záležitosť.