Je tu nejaká mamička, ktorá by nám vedela odporučiť ortopéda v Košiciach, ktorý nie je zásadne proti bf obuvi? Lekárka nás poslala k ortopédovi kvôli zlému držaniu tela (hrbí sa) a kvôli mierne plochým nohám. Tak chceme nejakého nájsť, ktorý je za tú barefoot obuv, len poradí ako cvičiť a podobne. Ďakujem
@nevenka nevyrába také Protetika? Pevná päta a vpredu akoby bf?
@alenka7777 vies co, nevidela som nazivo, teda ano, u svagrovcov, maly je raky macko a ma velku nohu, tak jemu len tieto kupuju. Lenze neviem posudit tu pevnost opatku, to pre vpadnute clenky a vychylenu achillovku musi byt fest pevne, skusali sme DD step, ortopedicke, ale zase to vzadu mu bolo vysoke, cez clenok a suchalo ho to. A su pomerne uzke, i ked ohybne boli paradne, na to, ze to nebolo BF. Protetika ma ale tu BF radu na siroke paty, nasim by to nebolo, maju uzku paticku, aj clenky a nozicku ako plutvicku. Najmladsej kupujem BF Koel, napriek neodporucaniu, lebo ona tu sirku potrebuje.
Vidis ten rozdiel, BF verzus klasika. V tych pevnych nevie chodit a prsteky su tlacene k sebe, ale tu paticku potrebuje uzku. A este mam videjko, ako je ten opatok pevny, len to tu neviem dat. Potrebovala by som take ako su tie vpravo a opatok pevny ako na tych klasickych 😅.
No a pre syna uz duplom, ma 3,5 roka a vpadnute clenky. On mi v BF capce a nohy do x, to uz aj slepy vidi, ze mu treba pevnu tu patu, len...
@alenka7777 protetiky su tiez fajn, ale tie nove modely maju hrozne tvrde podrazky.
@11hviezdicka11 my sme chodili na fyzioterapiu do detskej fakultnej nemocnice a bf tiez zakazali, ale na bundgaard mi povedala, ze je to skvela topanka. Presne na nohu mojej malej. Taktiez jej zakazali vsetky papucky ako rak ci manik a hlavne nech beha bosa doma aj na dvore ak sa da.
@banalu My chodíme stále bosí ak sa dá, v škôlke máme papuče Ef a vonku bf obuv. Nám bungaard nesedia, máme širšiu nôžku.
@11hviezdicka11 skúšali ste fyzio na Pražskej?
@alienka18 Ešte sme nikdy u nikoho neboli. Len včera nám lekárka vypísala lístok k ortopédovi. To môžeme ísť k fyzio?
@11hviezdicka11 skúste tam zavolať,alebo napísať mail a objednať sa ;) platí sa za konzultáciu,prídete aj s dieťaťom,budú ho sledovať, ako sa hýbe, chodí...povedia vám, čo treba zlepšiť,cviky,...
To skor fyzioterapeuta/podologa hladajte.