Ahojte bol niekto na operacií očí v Košiciach v Oftume??
@marlen16 ja som tam bola tiež asi pred rokom ,tiež relex smile, no vidím lepšie ale tie posledne 3 riadky neviem všetky prečítať a už podľa mna tak aj zostane, mala som vysoky astigmatizmus :-/ no mňa by zaujímala že chodila si všetky kontroly? aj štvrť, pol ročne, trištvr., ročne? Ja som zatiaľ bola na všetky teraz mám ísť na ročnu ale ani neviem či mám ísť, aj tak sa nič nezmení a vždy platím 35€ a ešte cesta ma vyjde okolo 25€ autom, kedže som zdaleka :-/
@maminatimka och to ma mrzí že nevidíš úplne dokonalo. Ja som mala dioptrie -3.5 bez astigmatizmu tak možno preto to u mna je “ostré”. Pred 4 rokmi som za kontroly nič neplatila. Bola som na všetkých okrem tej ročnej, vtedy som bola dlho na PN tak som sa popravde na to vykašľala.🙈
@marlen16 takže posledna tvoja kontrola bola štvťročna? A odvety si nebola? Asi ani ja už nepojdem, 60€ len tak nevyhodím, už sa určite nič nezmení..teraz sa už platí za kontroly ☹ a vlastne na tuto operaciu je doživotna zaruka?
@maminatimka chodte na kontrolu k svojmu ocnemu
Kontroly su nutne
@taktotedanie
@taktotedanie boli ste tam tiež na operacii?
@maminatimka cosi.... neodpisoval si papier, že garantujú max.10rokov?
Prosím ta..... ja som chcela operáciu reklamovať- po 6r sa mi zrak opäť pokazil, moja očná lekárka povedala, že to je normálne na reoperaciu. Vysmiali ma, že to nie je tovar a nič s tým neurobia, ale môžu ma objednať na vyšetrenie- 35r. Poslala som ich do teplých krajín.
Oftum NIKDY viac!
A to nehovorím o tom, ako zavádzajú a klamú keď ide o peniaze.
@maminatimka pracujem na ocnej ambulancii, kontroly treba hoc aj u svojho ocneho lekara ked sa vam nechce cestovat az do kosic
@simona20201309 na papieri vobec nič nie je, ani tych 10 rokov, kedy ste boli na operacii? Ja pred rokom..
@maminatimka nie, na polročnej som bola naposledy..ale chodím raz ročne ku mojej očnej na kontroly, a všetko je v poriadku. Fuuuu čo sa týka záruky určite nie je doživotná, myslím si keď si dobre spomínam že záruka je 10 rokov, ale musím pozrieť do papierov, lebo nepamätám si presne
@taktotedanie už po operacii som bola tam 6krat na kontrolu, tak každe 3 mesiace tam mam chodiť? A kontroly kedy presne? Raz za rok?
@maminatimka ja som bola na relex smile cca pred 5 rokmi, prvé kontroly len a odvtedy už chodím na kontrolu len k mojej očnej raz ročne, mala som - 11 a začínam mať pocit, že sa mu zhoršil zrak, uvidím čo mi povie očná na kontrole
@maminatimka no a kolko ste po operacii?
@taktotedanie nemala som velke dioptrie 2,5 a na druhom 1,5 a zostalo mi 0.5 aspon tak povedal, žiadne papiere som nedostala ako som na tom teraz, ked sa nespytam ani nepovedia :-/ ja som mala velmi zly astigmatizmus a id toho som videla na dialku strašne rozmazane, aspon tak mi povedali, no a strašne sa mi slzili oči a mala som od toho strašne migreni ako som zaostrovala, hlavne pri šoferovaní a od operacie ma hlava vobec neboli ani neslzia..
@janulla1 no tak tych 10 rokov už do papiera nepíšu ☹ akože vobec nič ohladom zaruky.
Bola som pred 8.5 rokmi, na kontroly som nechodila, zrak sa zatial nepokazil.
@jakoma tiež si bola v Oftume? A je tam doživotna zaruka? Lebo v papieroch nepíšu o tom nič ☹ takže nechodiš nikde na kontroly?
@maminatimka jj, v oftume. Za kazdu kontrolu pytali asi 25 eur, ak nie viac. Rodicom dalo zabrat zaplatit operaciu mne a bratovi, ja som nezarabala takze nechcela som tam chodit. Minuly rok som bola na vstupnej prehliadke do novej prace, oftalmologicka mi pozerala do oka pristrojmi a pytala sa, ze kde som bola operovana.. ze nevidiet ziadnu jazvu,vraj uzasna robota a keby som jej nepovedala, asi by si nevsimla..ale nechcem tymto robit reklamu:D brat tiez nechodil na kontroly,zrak sa mu nezhorsil
@maminatimka ja asi pred 6-7?
Aspon 1x rocne kludne aj k svojej pani doktorke by som chodila kedze ste tam mali vysoky astigmatizmus, aby sa vylucilo riziko vzniku rohovkovych aberacii a jednak ked ma niekto minusove dioptrie do dialky niekedy mozu byt pritomne zmeny na sietnici, tym ze si clovek da pooperovat diotrie sa stav sietnice nezmeni stale ta sietnica vyzera ako sietnica s minusovymi dioptriami preto kontrola 1x rocne urcite
@taktotedanie dakujem, no raz ročne to je ešte ok, ale teraz tam idem už 7-mi krat a stale platiť 35€ to je veľa a ešte cesta viac ako 100km, inač na poslednej kontrole mi povedal pan doktor že tlak v očiach mám vyborný a tak pekne sa mi zahojilo že ani nevidno že som bola na operacií, iač mi odporučal aj krem do oka na večer Corneregel tak asi od toho...ale od operacií su moje oči take kľudne,vydím tak ostro,hlava nebolí, nezaostrujem, neslzia, aj ked mi ostala nejka mala dioptra ,to už nevadí a samozrejme slzy kvapkam viackrat denne...
@jakoma na poslednej kontrole mi povedal pan doktor že tlak v očiach mám vyborný a tak pekne sa mi zahojilo že ani nevidno že som bola na operacií, inač mi odporučal aj krem do oka na večer Corneregel tak asi od toho. Prvý týždeň po operacií som mala take kontrasty v očiach bola som týždeň v tme 😀 žiadne svetla tv nevedela som sa do nich pozrieť..
@barbied ja som sa tiež bála, ten mlady doktor je super, ma upokojuci hlas a sestričky tiež mile...
@maminatimka držte mi palce, som na ceste na vyšetrenie. A ppobede by som hneď isla sa zoperovat. Uz mam také kŕče v bruchu, veľmi sa bojím.
@barbied bude všetko ok 😉
@barbied ako? Bola operacia?
Ja 4 roky dozadu, Metoda relex smile. Najlepšie rozhodnutie a najlepsia investícia !!!! Absolútne bezbolestný par minútový zákrok, deň po zákroku som ostala doma na dovolenke a potom už som sla normálne do prace. Vecer v deň zákroku som už videla ostro. Akurát mesiac musíš vydržať bez make-upu, oci sú na to citlivé, ale to je najmenej z toho celého 🙂