Ahojte, viete mi poradiť kde v KE mi ohodnotia zlato, plus pravosť a hodnotu diamantov? Ďakujem
kľudne 🌷
Záložňa na maratónca mieru len asi 3dni treba počkať pošlú to na ohodnotenie ale veľkú sumu nečakajte
@simonettasimonova no neviem, ci chcem niekomu odovzdat tie sperky a cakat ky sa mi vratia, ale dakujem za tip 🙂 skor zo zvedavosti ma to zaujima, to su jedine veci nepodliehajuce inflacii, rada si ponecham 🙂
Keď len zo zvedavosti, tak to by som určite nerobila 😃 vlastne momentálne by som nerobila ani to, že ich vymeniť za iné zlato, alebo šperky, a ani by som ich nedávala na výrobu nového 😃 nakolko s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou už nikdy nedostanete kvalitou zlata taký šperk ako odovzdáte, hlavne ak sú to starsie šperky
@luzzia v Bratislave na Obchodnej v pasazi,kde sa prechadza na Heydukovu.tusim Asperk sa to vola.v tej pasazi,ktora je mimochodom ako miestnost nie chodba,je aj elektro,kadernicka a pod.mne tam ohodnotil na pockanie prave perly(kupila som za 1 euro v bazári v zahranici,takze kupa storocia),rovnako mi vedel ohodnotit ametyst,striebro..ine sperky som neskusala,ale je to echt klenotnik,pozeral to takoym speci prístrojom,mozno elektronicka lupa,neviem.v podstate na internete som si ja nasla vsetky znaky tych polodrahokamov a peral,sko to odlisti od umeliny a vsetko sedelo do bodky,takze uz som mala sajnu,len som k nemu isla pre istotu nech pozrie aj on.take striebro som napr ale sama nevedela odhadnut,🙂neviem ako skutocny diamant,ci sa to da aj v domacich podmienkach😁
V Od Urban je pri Dmke zlatnictvo,tam povedia vykupnu cenu. Neviem ako to maju s diamantmi,ja som.bola zo zvedavosti overit hodnotu nausnic zo zahranicia🤭
@majuskabobi ďakujem, robia to aj na počkanie? chcú za to nejaký poplatok?asi diamanty nebudú vedieť posúdiť
inak na internete som našla, že keď dychnete na pravý diamant sa nezahmli, ale tak to je taký domáci test 😄
@majuskabobi polovičná cena ako všade inde
@zuzinabila Dakujem velmi pekne za radu, presne viem, ktora je to pasaz 🙂 Tak sa tam pojdem pozriet 🙂
@simonettasimonova to neviem🤭
@majuskabobi už vieš 🤗
pridam sa, ak by niekto vedel aj v bratislave. dik