Zdravím vás, vedel by mi tu niekto poradiť firmu ktorá sa venuje odhlučňovaniu bytov? Najlepšie v okolí Košíc. Ďakujem
@viestta druhy pripad - myslis vtedy, keby oni robili hluk a chcu odhlucnit, aby ich nebolo pocut? 😁
My sme chceli trochu ušetriť susedov pod nami keď začne syn chodiť aby to nebolo veľmi počut. Dali sme pod plávačku najhrubšiu možnú podložku aby to tlmilo hluk pri chôdzi/behu, no po roku sme museli komplet všetko v celom byte vybrať a vymeniť za klasickú podložkuu.🤦😅 Strašne nám podlaha vrzgala kvôli tej podložke. Muž potom išiel za susedmi aj s fľašou vína že teda asi bude viac hluku, no oni vraj nič nepočuli ani vtedy ani teraz 😅 Buď majú odhlučnenie u seba, alebo sú trochu hluchí 😀
byt rovná sa vyhodené paniaze aspoň podla mňa.My sme si v byte prežili peklo.Teraz sme pekne v domčeku a konečne sa nestresujem
@viestta chceme odhlucnovat kvoli susedom, nevravim ze su nejaki extra zli ale akosi im nejde rozpravat sa normalne, zatvarat dvere normalne atd. A mne to strasne prekaza ze ani vecer nemame klud. Viem ze je to narocne to odhlucnovanie, preto by som potrebovala konzultovat to s niekym kto s tym pracuje a prebrat moznosti. Ak by mi garantovali aspon o 50% menej hluku tak by som isla do toho. Byvanie nam inak vyhovuje uplne vo vsetkom, len by to chcelo este trosku zdokonalit 🙂
@liusa82 mne by zas vadil sused, co si v kuse na zahrade cosi vrta, bezi cirkular alebo robi kazdy vikend nejaku party, do toho dedinsky rozhlas…
otravni susedia dokazu byt aj ked byvas v dome a tiez mozes mat klud, aj ked byvas v bytovke
@cefka29 my sme chceli odhlucnit tiež byt, aspoň že to kúsok pomoze, bol jeden pán povedal že možno nám to pomôže 30percent , odhlučnenie len jednej steny 1000€, museli by sme komplet všetko aj tak by sme počuli , rozumej steny,strop,podlahu, cena jak ... Nedali sme nič nakoniec
@cefka29 bolo to už 6r dozadu,neaka naj firma na SR,už mám aj iný mail a k staremu neviem heslo , oni brali za M2 20-50eur podľa typu, bol ale férový , lebo mohol zarobiť a tváriť sa že veď sme to chceli , dačo by pomohlo ale neodstránilo by sa to,oni robili také jak druhé steny,normálne konštrukcia čiže by ti vzali aj dosť z priestoru,no ozaj povedal že by to nemalo väčší zmysel len v tej obývačke a len jedna stena
@cefka29 my sme riesili ten isty problem. Kontaktovala som vtedy profi firmu, uz si nepamätám aku, tiez pan hovoril ze najlepsi efekt by bol keby susedia spravia izolaciu u seba. Ze ak to robime u nas to nebude mat taky efekt....myslim ze vtedy ( pred 5 rokmi) cena za stropy v celom byte bola okolo 3000 eur. Nakoniec maister co nam robil zvysok rekonstrukcie nas presvedcil ze staci dat izolaciu (mineralnu vlnu) a sadrokarton diamant asi... Hodnotim to tak ze trochu to pomohlo, neviem ake by to bolo od profi firmy. Utlmilo to najma hlasy, teda rozhovory, dupot pocut stale.
@cefka29 ja som pod sádrokartón dal izoláciu. Jednak proti hluku a za druhé aby teplo neodchádzalo preč za ten týždeň či sme prerabali som doslova počul od suseda nadomnou ešte aj ako mu lyžička spadla na zem . Nehovorím že teraz nepočuť nič no zlepšilo sa to dostatočne . Taktiež pod podlahou mame mame izoláciu. Tiež reflexnú krokova na vysoké namáhanie keďže mame drobca a aby susedia nenadávali pod nami .