Nová nemocnica - zoznam do pôrodnice

30. mar 2023

Ahojte, ktorá milá žienka ma zoznam co treba do novej nemocnice pre mamičku a bábätko? Vopred dakujem

ivangeline
30. mar 2023

Pomaly vsetko na co spomenies. :D Mam plny kufor a stale nie vsetko. Dokumetacia s teh.knizkou. Vsetko co nosis v kabelke. Nocne kosele a ine oblecko,kt myslis,ze vyuzijes (saty,ponozky,spodna bielizen),papuce,slapky do sprchy,toaletak,2 uteraky,kefka a pasta,a vsetko na hygienu,velke vlozky,mozno aj nohavicky poporodne, pribor a flasa s vodou a pohar,plus vsetko pre tvoj komfort(pre mna to je kniha,fen,mobil a nabijacka,deka,vankusik,caje...)a potom pre babo nejake oblecko na odchod,plienka,vlhcene a jednor.plienky a krem na zadocek... Vzdy ti vie doniest niekto z rodiny zvysok,aj mimo navstevnych hodin...len to necha sestrickam. 🙂

autor
30. mar 2023

@ivangeline ideš do novej nemocnice ? A tam ti nedali zoznam co oni konkrétne vyžadujú?

ivangeline
30. mar 2023

Je to na nastenke na 2.posch... a potrebujes viac pre komfort. xD

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona_boz
30. mar 2023

Odporucam bodyciek pre malinke viac ks nielen na odchod. Ja som tak brala a nakoniec musel manzel doniest lebo oni to oblrcko peru v klasickych prasckoch. Maly mal hned jemnu reakciu tak mi doktor povedal ze mam svoje oblecrnie dat. Nieje atopyk, nijdy potom uz sa nevyhadzal 😁 ale v kazdom pripade moze ti priniest aj potom. Na stranke nemocnice je aj taky vseobecny zoznam. Ale teda pribor a pohar urcite

simona_boz
30. mar 2023
katulienocka999
30. mar 2023

Doplnenie ku zoznamu- wc papier určite, voda - síce dávajú čaj na chodbu ale nie vždy je tam, nejaké záchranné pokrmy aby si nebola hladná po pôrode...strava žiadna sláva, aj keď nie je až taká zlá ale bola som hladná niekedy 😅

tosomja
30. mar 2023

Mne dal zoznam doktor, hoci som rodila inde, ale napríklad som nemusela mať nič vlastne (len košeľu, kefku atď) vložky, košeľu aj pre malé mi dávali oni, aj keď som si prezliekal do svojho, čiže aj keď ti nič netreba, treba ti všetko. Môžeš jesť s ich príborom, ale môžeš použiť aj svoj. Keď tam je toaletný, môžeš mať svoj jemnejší. Vložky tiež, dávali, no boli pre mňa nepohodlné. Tiež mi dali podložku pod seba, no menili len raz denne, čo mne vadilo, tak som si menila za svoje. Košeľu mi dali ich, takú mega xxl, hneď som sa prezliekala 😃 bábätko mi odviazali do košieľky asi 5x taká veľká mu bola, tak som prezliekala za svoje. Látkové plienky to isté, dávali 3 na deň, no zvracalo toľko, že by mi bolo blbé ho nechať do rána na ogrcanej plienke. Určite si zober deku, čiapočku, ponozticky a rukavičky pre malé. Odsavacku, možno aj mlieko a fľašku (aspoň ja by som už brala svoje, lebo som nemala mlieko a týrali doslova aj mňa aj malé)
Vodu na pitie, slamku, alebo fľašu s cucakom, nejaké keksíky. A doklady samozrejme.

katulienocka999
30. mar 2023

@tosomja u nás v novej vložky nedávajú, podložky nedávajú, WC papier nemáš, košeľu ti dajú pri cisarskom ináč máš svoje pyžamo, príbory nedávajú- treba brať vlastny, látkové plienky nedávajú, plienky nedávajú a ani vlhčené, oblečenie na babatko áno, deku keď si vypytas ináč mať vlastnú...všetko ti dajú jedine keď si z Lunika a nemáš pri sebe absolútne nič.. nič v zlom ale radis co všetko dávajú a pritom v danej konkretnej nemocnici na ktorú sa pýta nedajú nič z toho 😅😆 síce je to dobrá nemocnica, rodila som tam 2x ale materiálne ti dajú veľké 💩, všetko si treba priniesť z domu

tosomja
30. mar 2023

@katulienocka999 ja som napísala, že síce mne všetko dali, ale mala som všetko svoje. Tak len som tým chcela povedať, že nech berie všetko, načo si spomenie 🫢

katulienocka999
30. mar 2023

@tosomja aj na co si nespomenie 😆 jasne, tak to hej.. na pôrod a okolo toho treba dobrezenie celý dom 🤣

taktotedanie
30. mar 2023

Pozrite si na youtube LENKA, rodila v novej nemocnici krasne vsetko vysvetlene a aj skusenosti s porodom teda oboma porodmi z novej nemocnicw

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva193
4. apr 2023

a ake mate skusenosti s porodom , aky tam su doktori treba natrafit na dobreho ci vseetci su ok? sestricky? spravanie? dakujem

simona_boz
4. apr 2023

@eva193 ja som bola spokojna. Mala som pri porode takeho mladeho doktora ze som si myslela ze student ale bol velmi trpezlivy fakt. Takze za mna super a PA boli tiez v pohodke ta starsia bola velmi mila mladsia trosku menej trpezliva ale celkovo pozitivne hodnotim 😊 potom co sa tyka pobytu na sestonedeli tiez to bolo dobre, aj sestricky aj lekari boli mili. 😊