Dobrý deň. Mamičky, ktoré ste rodili v poslednom období v Novej nemocnici, popíšte svoje skúsenosti. Hlavne ma zaujíma obsadenost izieb a možnosti rezervácie nadštandardu, pripadne ďalšie osobne skúsenosti vzhľadom k momentálnej situácii. Ďakujem.
@maximilie ja som sice rodila 3r dozadu, ale mala som nadstandard aj s vlastnou kupelnou a wc, ale tento typ izby je len 1 pokial sa dobre pamatam.
@molkapolka ano niečo sa mi vidi, ze len jedna
@jadodowa Ja tiež neviem ako je to aktuálne, rodila som v júli, čo sa týka nadštandardu, je tam tuším 6 izieb troch úrovni,len jedna ma asi vlastne soc.zar.,ostatné majú tuším kľúč od 1 wc, a bud su mamičky samé alebo po 2, najnižší bol asi 5e/noc...neviem či je poradovník, viem že keď sa uvoľnila daná izba šla na ňu ďalšia ktorá sa na to pytala/prihlásila?..jedlo tam nosia osobitne, nemusíte chodit do jedálne..co sa tyka personálu, za mňa úplne super, rodila som predčasne, akutnou sekciou
Izby s vlastnou sprchou aj WC sú dve. 3 izby majú len sprchu a jedna izba je tiež so sprchou, ale pre dve mamičky. Rezervované sú dopredu, ale zase nikto presne nevie, kedy porodí, takže je to dosť o náhode, či sa dostaneš na nadštandart. V súčasnosti je šestonedelie zväčša plné, keďže do starej nemocnice by mali prijímať len pozitívne rodičky, tak všetko ide do novej alebo Šace.
@jadodowa ahoj rodila som teraz v januári, v novej sú necovid pacientky , v starej covid pozitívne, tak mi vraveli aspoň, testovali ma 2x, čo sa izieb týka, mala som ešte s jednou šťastie, hneď v ten deň nás dali na nadštandard, písala som sa až pri prijatí, keďže som šla akútne, ale to by som povedala, že jediná výhoda, že máš sprchu a si sama na izbe, inak nič prerobené tam nie je , trocha mi tam fúkalo ...stojí 10€ na noc , tá s vlastným wc stojí 30€ na noc a tam som bola pred 8r. no nešla by som , posteľ tam bola klasické ako.doma, zle sa z nej vstávalo po sekcii a tak či tak všetok ruch z chodby počuť. Inak sestričky a doktori ústretoví, ochotní, bolo mi tam dobre, rovnako na neonatológii veľká ochota pomôcť poradiť 🙂
@jadodowa no ako som písala, mení sa to zo dňa na deň, minulý týždeň mali na novorodeneckom oddelení cez 35 detí, mamičky po pôrode ležali okrem šestonedelia aj na rizikovom, dokonca aj na 16.poschodí. Tento týždeň je to vraj oveľa lepšie, detí oproti predchádzajúcemu týzdňu asi tretina, voľné izby na nadštandarte. Ale čo bude o mesiac, to nikto netuší, tak dopredu nestresuj 😉
Rodila som v auguste. Nadštandard sa mi ušiel a zapísaná som nikde nebola.
Personál a lekári za mňa top nemôžem krivé slovo povedať. Mala som to šťastie 🙏
@jadodowa prepac aktualne informácie nemám, ale viem ze na nadstandardku je poradovnik. Mna tam zapísala moja pani doktorka asi týždeň pred termínom a dostala som.sa.na rad poslednú noc pred prepustenim z nemocnice. Takže ak mas možnosť sa ist tam.zapisat skor. Ten poradovnik bol strasne dlhy.... možno aj 30 mien a 4 izby. (Alebo 5) k tomu sú tiež bez WC, len sprcha tam bola. Podmienky sú tam strasne, aj ta nadštandardná je tak ze ,,slabší standard"....