Nástup SOŠ Veterinárna

viktoria7775
26. aug 2024

Dobrý deň, moja dcéra nastupuje teraz 2.9 do 1 ročníka na veterinu v KE + ide na internát. Čím bližšie je deň nastupu do školy tým viac stresuje a začínajú jej úzkosti občas sa stane ze dostane záchvat paniky... snažila som sa ju upokojiť stále jej vravím nech je sama sebou a ze určite si nájde aspoň jednu kamarátku. A však ani slova útechy nezaberajú. Bojím sa o ňu a taktiež je frustrovaná z toho že absolútne nikoho tam nepozná a že bude sama... je skôr introvertny typ ale len na začiatku. Chápem ju ze nove prostredie a nový kolektív, učitelia... nemáte niekto deti ktoré s ktorými si prechádzate týmto obdobím ? Ak áno mate nejaké rady ?

elenajezova
27. aug 2024

Tak dcérka ide teraz do 3 ročníka na kynológiu. Ona našťastie nebola pri nástupe na školu a internát takto v strese, ale potom prvé dni boli veru také stresujúce. Ale zvládla to a nasla si aj najlepšiu kamarátku... Ešte necelé 2 roky a už bude maturovať... ☺️

biba_18
27. aug 2024

tie decká sa nebudú poznať tak či tak, rovnaký stres by mala asi aj na inej strednej škole .. čo sa týka internátu - možno to bude chcieť viac telefonovania, byť v kontakte ... aby si zvykla ... lebo ona sa tak nebojí novej školy ako to že bude zrazu sama na všetko ...

viktoria7775
autor
28. aug 2024

@elenajezova ďakujem veľmi krásne za odpoveď. Akurát spoznala jedno dievčatko ktoré ma rovnakú školu aj internát tak som rada za ňu. Tiež dievča spomínalo niečo ze ak chcú byť spolu na izbe tak nejaký email sa ma napísať ak by náhodou neboli... neviete niečo? Mam len napísať email ze dcerka ma záujem zdieľať izbu s D......?