Možné chyby na skúškach v autoškole - Košice

barrilla
7. mar 2024

Ahojte babenky. Chcela by som sa opýtať tých, ktoré ste robili skúšky na vodičák teraz niekedy alebo v nedávnej minulosti s akými situáciami ste sa stretli. Myslím na chyby alebo prípadné možné chyby v jazde - napr. na tom a tom mieste (ceste a ulici), pre ktoré ste neurobili skúšku alebo ktorá časť jazdy (situácia) bola náročná. Ďakujem.

konikfaridah
7. mar 2024

Ahoj, tak pomýliť sa môžeš naozaj v čomkoľvek kdekoľvek 🙂 Ja som mala skúšku v januári, jazda bola podľa mňa celkom krátka a ľahká, išla som v podstate skoro stále po hlavných cestách a svetelných križovatkách ale nespoliehala by som sa na to, zobrať ťa môže naozaj hoicikde, čiže treba mať naučenú teóriu, značky a teda pravidlo pravej ruky. Nám v autoškole približne povedali, ktoré cesty sa zvyknú chodiť, hlavne Terasa a centrum, prípadne KVP poväčšine najhlavnejšie cesty, nie pomedzi bloky.

A taká klasika, nezabudnúť naštelovať zrkadlá, zapnúť svetlá, pás, nezabúdať na smerovky a včas sa preradzovať, dávať naozaj prednosť kde treba a nepchať sa nasilu do križovatky, radšej pomaly a opatrne, snažiť sa nebyť roztržitá, nezabúdať na stopky, všímať si kde končia križovatky a nezabúdať na to že hranicou križovatky končia niektoré značky, nepomýliť si protismerný pruh s odbočovacím :D sledovať značky, rýchlostné si všímať poriadne ak by ťa zobral niekde na výpadovku okolo Tesca, po meste 50tku nezabudneš, v centre je už 30tka, Jumbo je prerobené a riadiš sa tam ako na kruhovom.

Moja jazda bola od Nayky cez Gemerskú, Rastislavku, Kuzmanku, Moyzesku, Bačíkovú ku Jumbu, a za Jumbom ma poslal domov 🙂 držím palce 🙂

vkatush
7. mar 2024

@barrilla kamoška teraz nespravila, lebo už keď sa vracali naspäť na pumpu (takmer mala hotové), tak išla 40 a bola tam 30tka (pri moldavskej teraz je, ale bolo to vraj blbo označené).
Kamoš podobne, pred pár rokmi prerábali cestu a pozabudol na 30tku, lebo dosť blbo osadená značka.

Teraz v centre je 30tka takmer všade tuším, a tiež pozor na Jumbe, tam to ľudia idú niekedy hlava nehlava ako je to prerobené.

Manžel prešiel celú jazdu, všetko dokonale, ale neurobil, lebo si celý čas nedal pás 😂

A čo sa trasy týka, ja keď som robila, všetci mali centrum a Terasu, trasy čo sú známe a stále sa chodia, bez problémov, poznala som ich naspamäť od detstva.

Ja? Nieeeee. Ja som dostala Myslavu a kvpčko, ktoré vôbec nepoznám, niektoré ulice som videla prvýkrát. Už mi stačilo len Furču keby spomenula policajtka a rovno vystúpim, že jmb na to 😂 ale išla som radšej pomaly, pozerala každú jednu značku, len nech neurobím nejakú blbosť a mala som to.

pieces
11. mar 2024

Keď som robila skúšky, hneď prví dvaja nespravili kvôli tomu, že z krajnice keď vychádzali na cestu nedali smerovku...

barrilla
autor
11. mar 2024

@pieces a Ty si mala akú trasu?