Ahojte, rada by som sa opytala na Vase skusenosti so skolkou na Manesovej v Kosiciach. Dlho som hladala na MK, nasla som sem tam nejaky komentar, ale bola by som rada ak viem nazbierat viac aktualnych nazorov/skusenosti.
@lalejla mna zaujima najviac asi pristup uciteliek, ci ste mali/poculi nejake negativne zazitky s ucitelkami. A tiez by som rada vedela ako to je ked je dieta chore, ci su k tomu prisne alebo tym ze si rodicia platia nechaju aj chore dieta v skolke?
Na tych 15 deti v triede su 2 učiteľky? To znie super, potom asi naozaj by mohli mat cas venovat sa viac.
@krekerce na učiteľky som nepočula nejaké negatívne recenzie 🙂 nás syn má dve a obe sú naozaj milé, láskavé, veľa sa naučia - majú každý týždeň nejakú tému a tu rozoberajú (to ale asi aj v štátnej MŠ). V ďalších dvoch triedach až tak neviem, ale od rodičov som nepočula nič zle.
Čo sa chorôb týka, tak myslím, že to berú tak normálne - žiadne úplne choré deti tam nechodia, to by ich poslali domov. Samozrejme keď je nejaký menší soplik, čomu sa asi nedá u detí vyhnúť stále, tak je to ok. Ja myslím, že to majú ale u nás aj rodičia sami nastavené tak, že proste choré dieťa do ms nedajú, aj keď to platia. Proste zdravý rozum 🙂
@krekerce môj syn tam chodil do jaslí, bolo super 🙂 a potom do škôlky tam chodí teraz, už druhý rok. My sme spokojní, majú k dispozícii prakticky celú botanickú záhradu, veľkú lúku. V triede ich je Max 15, reálne okolo 10 -13 (choroby, atď ..) a majú dve učiteľky. Strava domáca, varia im tam priamo pani kuchárky,na desiatu vždy ovocie. Pýtajte sa keď tak konkrétne, čo vás zaujíma.
My kvôli financiám asi budeme musieť odísť, ešte ale uvidime.