Mamografia a USG prsníkov v Košiciach

24. aug 2023

Ahojte žienky, hlavne tie po 40tke, odporučte mi prosím, kam v Košiciach sa objednať na mamografiu a usg prsníkov? Dnes som bola na preventívke na gynekológii a pani dr. mi vystavila výmenný lístok na mmg a usg prsníkov, keďže mám už 40r. Kde máte dobré skúsenosti? Ďakujem za každú radu 😊

pininka1
24. aug 2023

Na usg chodím do vojenskej nemocnice a na mamografiu najskôr na brigádnickej sa dostanes

autor
24. aug 2023

@pininka1 A mozem ist s jednym vymennym listkom na dve rozne miesta? Sorry za blbu otazku

pininka1
24. aug 2023

Toto neviem ako sa rieši, mne nikdy takto nedali na jeden lístok.

elenatomasova
24. aug 2023

Zaujímavé,že ti tak dali vyšetrenia väčšinou dávajú jeden rok na ultrazvuk a druhý na mamografiu.

autor
24. aug 2023

@elenatomasova Aha, cize tieto dve vysetrenia asi nemozno absolvovat naraz, vsak? Netusim, preco mi to dr. takto napisala na vymenny 🤔 Vraj ale plati 1 rok od vystavenia, no pochybujem, ze ho mozem pouzit na 2 roznych miestach 😏

elenatomasova
24. aug 2023

Kde chodíš ku gynekológovi?

petronelag
24. aug 2023

V našom meste to robia obe vyšetrenia na jednom mieste, najprv mamografiu a potom sono, Jesenius radiologia.

petronelag
24. aug 2023

Alebo aj v ProCare, to býva vo veľkých mestách, tam robia aj obe vyšetrenia aj po jednom, tam sa platí nejaký poplatok.

zuwa78
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. aug 2023

@elenatomasova Do Cassovaru, spada pod Sacu.

autor
24. aug 2023

@petronelag Mozno obe v jeden den?

petronelag
25. aug 2023

Obe vyšetrenia urobia v jeden deň, ale sú aj zariadenia ktoré robia aj po jednom vyšetrení.

autor
25. aug 2023

@petronelag dakujem za odpoved, skusim pozriet ten ProCare 🙂

zlatican
28. jan 2024

V nemocnici na Rastislavovej VOU robia mamografiu aj usg súčasne. Mamografiu raz za dva roky. Treba sa onjednať 3 - 4 mesiace dopredu, potom sa chodí na pravidelné kontroly.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zlatican
28. jan 2024

@walentina7 To neviem, ale jednotlivé pracoviská majú mamárne poradne a odtiať dávajú výmenné lístky pacientkám. Ak by ste chceli šetrnejšiu mamografiu s oveľa menšou radiáciou, treba sa objednať na digitalizovaný mamograf, napríklad v Košiciach 3aci. Prečítajte si na internete jeho výhody oproti klasickému maMOGRAFU.